max_1989 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Witam, jest to kolejna odsłona minibitwy :) jako że nikt nie może sie skusić od dłuższego czasu to ja postanowiłem coś zdziałać. Tematem będzie "lasencja/laska" róbta co chceta bitwa trwa :). Macie calutkie 10 dni :) limit: 3500 poly | 1x1024 uzywajcie normali, mapek opacity itp. deadline: 23.07.06r. (niedziela) Pozdrawiam i życze udanej zabawy.
kurt_hectic Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 haha nikt Cie nie lubi i nikt nie wystartuje !:P:P:P.... ja w kazdym razie w kiblu tkwie. kropka
Shogun 3D Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Ja Cie lubię i pasuje mi to jak ulał, bo i tak miałem taką lalę zrobić do portfolio... przypasowałeś mi z tematem jak w mordę strzelił... :) :D Napisz tylko, jakie mapy wchodzą w grę? Skoro lasencja, to gdzieniegdzie pewnie przyda się alpha... ;)
merv_ Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 boze zdecyduj sie... manga czy laska lasencja... a moze... wyblakła pantera? Edit: A wiecie ze wyblakła pantera to i tak nie głupi pomysł
Cruzh3r Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Ej temat jest do bani Jakiś zwykły game art, co kanciaste low poly laski mają fajnego?
ledyr Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Teamt jest faaaajny ale mozna by troche tris dodac do limitu
Shogun 3D Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Ledyr ma rację. Piękna kobieta wymaga dopieszczenia (zreszta każda kobieta tego wymaga :) ), więc albo uwzględniamy normale, albo proponuję podrasowac ilość trisów do 3500. Zwłaszcza, ze Ledyr planuje zrobić model Natalie Portman, a wszyscy wiemy, ze delikatne rysy kobiecej twarzy najtrudniej jest oddać tak, by zachowaly wierność oryginałowi.
Georgas Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 bardzo fajny pomysł :) może limit bedzie wymosił panad milion trisów??:P też bym chętnie wziął udział w bitewce ale niestety modelarz ze mnie żaden :)
Shogun 3D Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Tym bardziej weź udział: masz temat i okazję.
max_1989 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 update w 1 poście :) życze miłej zabawy :)
w!e8 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 tak a propo - przydalby sie moderator do gameartu - slalem info do adka, widac bez skutku, mam wrazenie ze ten dzial pozostawiony jest sam sobie ;] no i chyba tak jest, ostatnie logowanie moda - maj No sorry ze sie wcinam akurat tutaj
Gotham Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Chłopy, a co jest fajnego w wyginaniu cylindra na jednym końcu? Temat do gruntownej przebudowy- część osób takiego dziecinno-szowinistycznego tematu kijem nie tknie...
Shogun 3D Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 I dobrze, kobiet nie tyka się kijem... Nie marudź i pokaż jak sobie radzisz z tematami szowinistycznymi. Btw: jak widzisz, ja planuje zrobic to nieszowinistycznie...
arcade Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 blach - no to by było na tyle z dyskusji o zmniejszaniu limitów i tym podobnych bzdetach :] przypominam - pierwsza bitwa to była postać na mniej niż 1k trisów i tekstura 256 x256... Tak 3,5k + tekst 1024 + normal to nie to co miałem nadzieję znowu zobaczyć ;) no ale powodzenia wszystkim, ja wracam z nad morza na deadline właśnie, to chętnie oblukam co się urodziło tutaj :) pozdro.
Cruzh3r Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 ja myśle że problem tkwi w tym że nazwa forum to Game Art a nie Modelowanie Low poly. Kibel to można umieścić w SimPark'u(gierka budujesz lunapark), a laski w "Barbie idzie z tobą na zakupy" lub "Tomb riderze":) Dołącze do bitwy, chciałem zrobić Jessice Albe ale by była profanacja nie chce tego robić:)
ledyr Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 tak z czystej ciekawosci to ktos naprawde startuje czy tylko ja jeden jak glupek mecze sie z modelem ? :D
Shogun 3D Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Zgadnij. Ja jeszcze update'u nie dałem, bo wczoraj cały dzień na plaży byłem zajęty manualną memoryzacją budowy ciała żywego wzoru przyszłego modelu pięknej kobiety... :D
Przybysz Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Hmm, to może zaokrąglić do 4k jak mają być słodkie okrągłości? Bo normali raczej nikt w 10 dni nie zdoła zrobić. No chyba że sie myle. :P Może bym sie skusił i wystartował. :)
ledyr Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Hmm, to może zaokrąglić do 4k jak mają być słodkie okrągłości? nie bądzmy pazerni :D Bo normali raczej nikt w 10 dni nie zdoła zrobić. No chyba że sie myle. :P czlowieku ty chyba nie wierz na jakim forum ty jestes, toz tu same znakomitosci :D:D Może bym sie skusił i wystartował. dobrze by bylo :) Zgadnij. Ja jeszcze update'u nie dałem, bo wczoraj cały dzień na plaży byłem zajęty manualną memoryzacją budowy ciała żywego wzoru przyszłego modelu pięknej kobiety... :D ja to ide dzisaj robić :D ja tez startuje :) niech wygra lepszy ;P
Przybysz Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Hehe, wiem Ledyr że ludzie tutaj mają skila, ale ostatnie minibitwy nie robią najlepszego wrażenia. Sam nie podołalem jednej i widziałem ile osób ukończyło ostatnią, więc nie dziw sie że mam wątpliwości, że ktoś jeszcze poszaleje z normalami w 10 dni. :P Ale nie ma co, trzymam kciuki. Niech ktoś nas zadziwi! :)
ledyr Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 jezu to jzu tylko 8 dni :D trzeba sie streszczać :) a co do wyników minibitwe to masz racje wiec nie pozostaje mi nic innego jak powiedziec: powodzenia!:D
max_1989 Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Napisano 15 Lipiec 2006 Jak są długie deadline'y to wszyscy się ociągają :) a kto ma zrobić to zrobi i w te 10 dni :).
ognisty Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 widze ze sobie nie darujecie tych kosmicznych limitów :) stawiam dyche że skończy góra 2 osoby :) żeby coś się ruszyło konieczne są zmiany w limitach na mniejsze, max 2k tri, tak jak bylo na poczatku (wtedy startowalo po 10 osob a 8 konczylo)
Przybysz Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 Ano, bośmy zbyt ambitni. Kto by tam sie bawił w limity, których już sie prawie nie stosuje :P
Gotham Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Shogun 3D- Może jestem jakiś niedzisiejszy, ale dla mnie sformułowanie tematu powinno być najprościej mówiąc- poprawne politycznie. Niby drobna rzecz ale dla mnie dyskwalifikująca tą edycję. Ciekawe ile będzie trzeba czekać na tematy rasistowskie etc.
Shogun 3D Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Gotham, ja wiem, ja sam mam do kobiet mase szacunku i jkos nigy nie wypsneło mi sie wzgledm nich choćby takie słowo jak :"laska jesteś", już nie mówiąc o "foczkach" czy - o zgrozo - "świniach". Dla mnie wystarczyłby temat: "piękna kobieta" i już. A tak dla wszystkich: przykład tego, jak ja postrzegam piękno w kobiecie (moja własna grafa sprzed kilku dni):
Przybysz Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 Czy ktokolwiek sie wyrobi do końca weekendu? 2 osoby już podobno odpadły i zostały tylko 2. Troche dziwne takie 1 vs 1. :/
Gotham Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 Shogun 3D- Ja w ogóle nie wnikam w wizję samych uczestników, niech robią na co mają tylko ochotę, swoje wątki też mogą nazywać w sposób absolutnie dowolny- od samego początku chodzi mi tylko o temat samej potyczki.
Przybysz Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Sama nazwa minibitwy nie jest ważna. Chodziło o stworzenie czegoś pięknego. Piękno tkwi, w kształtach, proporcjach i szczegółach. Jak widać 10 dni to było za mało, żeby to wszystko połączyć w jednym modelu. Ja sam nie skończe tego dzisiaj bo chyba dzisiaj jest deadline. Zresztą minibitwa w 2 lub o zgrozo 1 osobę nie ma sensu. Proponuje przesunąć deadline o kilka dni a może ktoś skończy. Lub wystartować minibitwe od początku z ładniejszym tytułem i nowymi zasadami to może znjadą sie chętni. Nie wiem. Chyba samego pomysłodawce gdzieś wywiało. ;)
ledyr Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 ja jednak mysle ze racje mieli ci którzy poroponowali modele do 1000 tris z tekstura 512
KLICEK Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Ledyr pomysl byl dobry, ale 10 dni w taki upal jak jest teraz to nawet dla Stevena za malo na sam modeling ;)
Shogun 3D Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Ja mam teraz masę pracy, zresztą postępy widac w WIPie o gargulcu...
ftorek Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 przybysz -> ale po co dawac dodatkowy czas?? w bitwie o kibelek dalismy wiecej czasu o 3 tygodnie i w tym czasie w sumie niewiele bylo updatow - z doswiadczenia widac wiec ze przedluzanie bitwy nic nie daje... nie wiem - mi sie wydaje: dajcie nowy temat - ale jakis prosty: moze np. - skrzynia umarlaka (bo to teraz na czasie :) - 500 triangli limitu i tex 512 - nagrobek - 750 tiangli i tex 512 - ostry przedmiot - 600 triangli i tex 256 - mebel sredniowieczny - 400 triangli i tex 512 mozna by tak wymieniac - ale chyba to jest raczej dobry kierunek bitwy - bo postacie to jakos nam slabo wychodza... a jak jest zbyt duzo czasu to sie ludzie wykruszaja... pzooa ps. no i jeszcze sobie pomyslalem zeby to cyklicznie sobie szlo - kto zrobi to zrobi a kto nie to nie... czyli np. od piatku do piatku co tydzien....
ognisty Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 ftorek bardzo dobrze prawi, tematy nawet fajne podał :D piwa mu poprostu dać ps. i dyche chyba bym wygral bo nie wiem czy nawet ze 2 osoby skoncza :>
ledyr Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 Ledyr pomysl byl dobry, ale 10 dni w taki upal jak jest teraz to nawet dla Stevena za malo na sam modeling ;) heh a ja prawie skonczylem :D:D Ftorek temat skrzynia umarlaka to nawet dobry pomysł jest :D
Przybysz Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 No mi 3-5 dni by starczyło na skończenie textur ale rzeczywiście nie ma co ciągnąc tej niby-minibitwy. Skończe Panne tak jak Ledyr w głównym dziale Game Art ;) Widać, że minibitwa umarła śmiercią naturalną i chyba czas na coś nowego i świeżego jak poprzednicy wspomnieli.
ftorek Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 moim zdaniem minibitwa nie umarla ale zwyrodnila sie okrutnie.... a to co proponujemy to raczej przywroocenie jej do poczatkowych zalozen.... oaopa
kurt_hectic Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 spoko, ale niektorzy maja prace, dzieci, afterfalla :o ect. teraz to rozumiem :\... ja tam czasu nie mam ;( papa
arcade Napisano 24 Lipiec 2006 Napisano 24 Lipiec 2006 zgadzam się z ftorkiem + skierował bym jeszcze jakiegoś moderatora do organizowania kolejnych minibitewek, żeby wszystko miało ręce i nogi. pzdr
PAINbringer Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 A może jakieś rozwiązanie to po prostu ograniczyć bitwe do samego wymodelowania lub oteksturowania wcześniej przygotowanego przez kogoś modelu? Myśle że więcej osób by takowemu zadaniu sprostało. Druga sprawa to ta o której wspomniał Kurt - coraz więcej osób z forum nie ma już czasu na takie "rozrywki" :(. Pozdr.
ftorek Napisano 25 Lipiec 2006 Napisano 25 Lipiec 2006 pain -> tak sobie mysle ze to by troche bylo niesprawiedliwe (moze nie tyle co niesprawiedliwe a nie zbalansowane)- bo jedni lepiej modeluja inni lepiej texturuja... a przy prostym obiektcie (takim na 700 trisow) nie ma co czarowac bo takie cos sie robi w piec minut (np. skrzynka albo smietnik) a texturka jak jest np 256 to tez na niej zbyt duzo nie upchniesz i juz :) ziom -> oczywiscie masz racje - trzeba by kogos przycisnac :) pozoa
Rekomendowane odpowiedzi