Napisano 13 Lipiec 200618 l Witam, jest to kolejna odsłona minibitwy :) jako że nikt nie może sie skusić od dłuższego czasu to ja postanowiłem coś zdziałać. Tematem będzie "lasencja/laska" róbta co chceta bitwa trwa :). Macie calutkie 10 dni :) limit: 3500 poly | 1x1024 uzywajcie normali, mapek opacity itp. deadline: 23.07.06r. (niedziela) Pozdrawiam i życze udanej zabawy.
Napisano 13 Lipiec 200618 l haha nikt Cie nie lubi i nikt nie wystartuje !:P:P:P.... ja w kazdym razie w kiblu tkwie. kropka
Napisano 13 Lipiec 200618 l Ja Cie lubię i pasuje mi to jak ulał, bo i tak miałem taką lalę zrobić do portfolio... przypasowałeś mi z tematem jak w mordę strzelił... :) :D Napisz tylko, jakie mapy wchodzą w grę? Skoro lasencja, to gdzieniegdzie pewnie przyda się alpha... ;)
Napisano 13 Lipiec 200618 l boze zdecyduj sie... manga czy laska lasencja... a moze... wyblakła pantera? Edit: A wiecie ze wyblakła pantera to i tak nie głupi pomysł
Napisano 13 Lipiec 200618 l Ej temat jest do bani Jakiś zwykły game art, co kanciaste low poly laski mają fajnego?
Napisano 13 Lipiec 200618 l Ledyr ma rację. Piękna kobieta wymaga dopieszczenia (zreszta każda kobieta tego wymaga :) ), więc albo uwzględniamy normale, albo proponuję podrasowac ilość trisów do 3500. Zwłaszcza, ze Ledyr planuje zrobić model Natalie Portman, a wszyscy wiemy, ze delikatne rysy kobiecej twarzy najtrudniej jest oddać tak, by zachowaly wierność oryginałowi.
Napisano 13 Lipiec 200618 l bardzo fajny pomysł :) może limit bedzie wymosił panad milion trisów??:P też bym chętnie wziął udział w bitewce ale niestety modelarz ze mnie żaden :)
Napisano 13 Lipiec 200618 l tak a propo - przydalby sie moderator do gameartu - slalem info do adka, widac bez skutku, mam wrazenie ze ten dzial pozostawiony jest sam sobie ;] no i chyba tak jest, ostatnie logowanie moda - maj No sorry ze sie wcinam akurat tutaj
Napisano 13 Lipiec 200618 l Chłopy, a co jest fajnego w wyginaniu cylindra na jednym końcu? Temat do gruntownej przebudowy- część osób takiego dziecinno-szowinistycznego tematu kijem nie tknie...
Napisano 13 Lipiec 200618 l I dobrze, kobiet nie tyka się kijem... Nie marudź i pokaż jak sobie radzisz z tematami szowinistycznymi. Btw: jak widzisz, ja planuje zrobic to nieszowinistycznie...
Napisano 13 Lipiec 200618 l blach - no to by było na tyle z dyskusji o zmniejszaniu limitów i tym podobnych bzdetach :] przypominam - pierwsza bitwa to była postać na mniej niż 1k trisów i tekstura 256 x256... Tak 3,5k + tekst 1024 + normal to nie to co miałem nadzieję znowu zobaczyć ;) no ale powodzenia wszystkim, ja wracam z nad morza na deadline właśnie, to chętnie oblukam co się urodziło tutaj :) pozdro.
Napisano 14 Lipiec 200618 l ja myśle że problem tkwi w tym że nazwa forum to Game Art a nie Modelowanie Low poly. Kibel to można umieścić w SimPark'u(gierka budujesz lunapark), a laski w "Barbie idzie z tobą na zakupy" lub "Tomb riderze":) Dołącze do bitwy, chciałem zrobić Jessice Albe ale by była profanacja nie chce tego robić:)
Napisano 14 Lipiec 200618 l tak z czystej ciekawosci to ktos naprawde startuje czy tylko ja jeden jak glupek mecze sie z modelem ? :D
Napisano 15 Lipiec 200618 l Zgadnij. Ja jeszcze update'u nie dałem, bo wczoraj cały dzień na plaży byłem zajęty manualną memoryzacją budowy ciała żywego wzoru przyszłego modelu pięknej kobiety... :D
Napisano 15 Lipiec 200618 l Hmm, to może zaokrąglić do 4k jak mają być słodkie okrągłości? Bo normali raczej nikt w 10 dni nie zdoła zrobić. No chyba że sie myle. :P Może bym sie skusił i wystartował. :)
Napisano 15 Lipiec 200618 l Hmm, to może zaokrąglić do 4k jak mają być słodkie okrągłości? nie bądzmy pazerni :D Bo normali raczej nikt w 10 dni nie zdoła zrobić. No chyba że sie myle. :P czlowieku ty chyba nie wierz na jakim forum ty jestes, toz tu same znakomitosci :D:D Może bym sie skusił i wystartował. dobrze by bylo :) Zgadnij. Ja jeszcze update'u nie dałem, bo wczoraj cały dzień na plaży byłem zajęty manualną memoryzacją budowy ciała żywego wzoru przyszłego modelu pięknej kobiety... :D ja to ide dzisaj robić :D ja tez startuje :) niech wygra lepszy ;P
Napisano 15 Lipiec 200618 l Hehe, wiem Ledyr że ludzie tutaj mają skila, ale ostatnie minibitwy nie robią najlepszego wrażenia. Sam nie podołalem jednej i widziałem ile osób ukończyło ostatnią, więc nie dziw sie że mam wątpliwości, że ktoś jeszcze poszaleje z normalami w 10 dni. :P Ale nie ma co, trzymam kciuki. Niech ktoś nas zadziwi! :)
Napisano 15 Lipiec 200618 l jezu to jzu tylko 8 dni :D trzeba sie streszczać :) a co do wyników minibitwe to masz racje wiec nie pozostaje mi nic innego jak powiedziec: powodzenia!:D
Napisano 15 Lipiec 200618 l Autor Jak są długie deadline'y to wszyscy się ociągają :) a kto ma zrobić to zrobi i w te 10 dni :).
Napisano 15 Lipiec 200618 l widze ze sobie nie darujecie tych kosmicznych limitów :) stawiam dyche że skończy góra 2 osoby :) żeby coś się ruszyło konieczne są zmiany w limitach na mniejsze, max 2k tri, tak jak bylo na poczatku (wtedy startowalo po 10 osob a 8 konczylo)
Napisano 16 Lipiec 200618 l Ano, bośmy zbyt ambitni. Kto by tam sie bawił w limity, których już sie prawie nie stosuje :P
Napisano 20 Lipiec 200618 l Shogun 3D- Może jestem jakiś niedzisiejszy, ale dla mnie sformułowanie tematu powinno być najprościej mówiąc- poprawne politycznie. Niby drobna rzecz ale dla mnie dyskwalifikująca tą edycję. Ciekawe ile będzie trzeba czekać na tematy rasistowskie etc.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Gotham, ja wiem, ja sam mam do kobiet mase szacunku i jkos nigy nie wypsneło mi sie wzgledm nich choćby takie słowo jak :"laska jesteś", już nie mówiąc o "foczkach" czy - o zgrozo - "świniach". Dla mnie wystarczyłby temat: "piękna kobieta" i już. A tak dla wszystkich: przykład tego, jak ja postrzegam piękno w kobiecie (moja własna grafa sprzed kilku dni):
Napisano 21 Lipiec 200618 l Czy ktokolwiek sie wyrobi do końca weekendu? 2 osoby już podobno odpadły i zostały tylko 2. Troche dziwne takie 1 vs 1. :/
Napisano 22 Lipiec 200618 l Shogun 3D- Ja w ogóle nie wnikam w wizję samych uczestników, niech robią na co mają tylko ochotę, swoje wątki też mogą nazywać w sposób absolutnie dowolny- od samego początku chodzi mi tylko o temat samej potyczki.
Napisano 23 Lipiec 200618 l Sama nazwa minibitwy nie jest ważna. Chodziło o stworzenie czegoś pięknego. Piękno tkwi, w kształtach, proporcjach i szczegółach. Jak widać 10 dni to było za mało, żeby to wszystko połączyć w jednym modelu. Ja sam nie skończe tego dzisiaj bo chyba dzisiaj jest deadline. Zresztą minibitwa w 2 lub o zgrozo 1 osobę nie ma sensu. Proponuje przesunąć deadline o kilka dni a może ktoś skończy. Lub wystartować minibitwe od początku z ładniejszym tytułem i nowymi zasadami to może znjadą sie chętni. Nie wiem. Chyba samego pomysłodawce gdzieś wywiało. ;)
Napisano 23 Lipiec 200618 l ja jednak mysle ze racje mieli ci którzy poroponowali modele do 1000 tris z tekstura 512
Napisano 23 Lipiec 200618 l Ledyr pomysl byl dobry, ale 10 dni w taki upal jak jest teraz to nawet dla Stevena za malo na sam modeling ;)
Napisano 23 Lipiec 200618 l przybysz -> ale po co dawac dodatkowy czas?? w bitwie o kibelek dalismy wiecej czasu o 3 tygodnie i w tym czasie w sumie niewiele bylo updatow - z doswiadczenia widac wiec ze przedluzanie bitwy nic nie daje... nie wiem - mi sie wydaje: dajcie nowy temat - ale jakis prosty: moze np. - skrzynia umarlaka (bo to teraz na czasie :) - 500 triangli limitu i tex 512 - nagrobek - 750 tiangli i tex 512 - ostry przedmiot - 600 triangli i tex 256 - mebel sredniowieczny - 400 triangli i tex 512 mozna by tak wymieniac - ale chyba to jest raczej dobry kierunek bitwy - bo postacie to jakos nam slabo wychodza... a jak jest zbyt duzo czasu to sie ludzie wykruszaja... pzooa ps. no i jeszcze sobie pomyslalem zeby to cyklicznie sobie szlo - kto zrobi to zrobi a kto nie to nie... czyli np. od piatku do piatku co tydzien....
Napisano 23 Lipiec 200618 l ftorek bardzo dobrze prawi, tematy nawet fajne podał :D piwa mu poprostu dać ps. i dyche chyba bym wygral bo nie wiem czy nawet ze 2 osoby skoncza :>
Napisano 23 Lipiec 200618 l Ledyr pomysl byl dobry, ale 10 dni w taki upal jak jest teraz to nawet dla Stevena za malo na sam modeling ;) heh a ja prawie skonczylem :D:D Ftorek temat skrzynia umarlaka to nawet dobry pomysł jest :D
Napisano 23 Lipiec 200618 l No mi 3-5 dni by starczyło na skończenie textur ale rzeczywiście nie ma co ciągnąc tej niby-minibitwy. Skończe Panne tak jak Ledyr w głównym dziale Game Art ;) Widać, że minibitwa umarła śmiercią naturalną i chyba czas na coś nowego i świeżego jak poprzednicy wspomnieli.
Napisano 23 Lipiec 200618 l moim zdaniem minibitwa nie umarla ale zwyrodnila sie okrutnie.... a to co proponujemy to raczej przywroocenie jej do poczatkowych zalozen.... oaopa
Napisano 24 Lipiec 200618 l spoko, ale niektorzy maja prace, dzieci, afterfalla :o ect. teraz to rozumiem :\... ja tam czasu nie mam ;( papa
Napisano 24 Lipiec 200618 l zgadzam się z ftorkiem + skierował bym jeszcze jakiegoś moderatora do organizowania kolejnych minibitewek, żeby wszystko miało ręce i nogi. pzdr
Napisano 25 Lipiec 200618 l A może jakieś rozwiązanie to po prostu ograniczyć bitwe do samego wymodelowania lub oteksturowania wcześniej przygotowanego przez kogoś modelu? Myśle że więcej osób by takowemu zadaniu sprostało. Druga sprawa to ta o której wspomniał Kurt - coraz więcej osób z forum nie ma już czasu na takie "rozrywki" :(. Pozdr.
Napisano 25 Lipiec 200618 l pain -> tak sobie mysle ze to by troche bylo niesprawiedliwe (moze nie tyle co niesprawiedliwe a nie zbalansowane)- bo jedni lepiej modeluja inni lepiej texturuja... a przy prostym obiektcie (takim na 700 trisow) nie ma co czarowac bo takie cos sie robi w piec minut (np. skrzynka albo smietnik) a texturka jak jest np 256 to tez na niej zbyt duzo nie upchniesz i juz :) ziom -> oczywiscie masz racje - trzeba by kogos przycisnac :) pozoa