Napisano 11 Wrzesień 200321 l Z rozmowy ze znajomym urodził nam się pomysł historyjki która może zamieni się w komiks- chwilowo jest zbiorem konceptów. Wstępne szkice (przed tuszowaniem) poniżej. Mastodont na którego grzbiecie żyje mała społeczność nomadów... Postać jednego z nomadów... I próba określenia jego fizis...
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Autor I początki krajobrazu \"świętego lasu\" w którym wykluwają się nomadzi (nomadowie ?).
Napisano 11 Wrzesień 200321 l jako ze to narzie początki rzeba zaczekać aby coś powiedzieć narazie pomysły niezłe najlepszy skic to jest ten swięty las tyko mała cos go jest na tym szkicu powodzenia;)
Napisano 11 Wrzesień 200321 l Heh, ciekawy pomysl. Latajace postacie skojarzyly mi sie z tymi z Yansa ;)
Napisano 11 Wrzesień 200321 l No wlasnie obawialem sie, zebys zle mnie nie zrozumial:) Jest super, czekam z niecierpliwoscia na konkretne efekty.
Napisano 11 Wrzesień 200321 l bardzo mi sie podoba poza facjata jedynie, ktora jest juz z deczko za mocno odrealniona.
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Autor Boję się że odrealnione będzie dużo bardziej... Kolejny szkic- pierwszy opis do tego kadru to fragment legendy opowiadanej przez szamana... \"\'nie jedzą i nie piją potrafią tylko mordować a nawet gdy któregoś z nich się zabije odradza się zaraz w pniu drzewa i wraca do plemienia gdy nadejdzie czas\' ciemny las zasłany grubą mgłą na ziemi stare drzewa rozpękają się uwalniając eteryczne postacie\"
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Autor Niestety kompozycja się wali- chyba opuszczę mu głowę na bok- w tej chwili nijak to nie pasuje...
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Pan szaman nie umie za bardzo się wysłowić ale obrazki bardzo ładne, szczególnie ten latajacy pan. A to zwierzątko duże takie to chyba nie jest mastodont bo mastodonty przecież miały długie kły i futro i w ogóle raczej jak słoniki wyglądały. Ja słoniki lubię, ale bardziej motylki. Dziękuję za uwagę, papaaa :)
Napisano 13 Wrzesień 200321 l heh, kittyboo, ja tam motylkow nie lubie, kolorowe, pstrokate jakies, a w dodatku jako gasienice kapuste mi zrzeraja - szkodniki poprostu. RK, kompozycyjnie oki jest, a jak pogrubisz kontur po prawej stronie to bedzie jeszcze bardziej oki. I podobna kwestia - moglbys grubosc kreski bardziej roznicowac, jak narazie dosc jednolite i monotonne jest wszystko i brakuje kontrastow jakis.
Napisano 13 Wrzesień 200321 l A ja bym to tak widzial, ze przyciac troche lewa strone i/lub pogrubic tam kontur. Po lewej nie po prawej... Bo i reka (jego lewa, nasza prawa) wtedy ucieknie wgłąb - to i przestrzen sie zrobi, i kompozycja sie poprawi, i kontrasty beda. I nie rozumiem tego strączka fasoli na pierwszym planie. Co to jest?
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Autor Dziękuję za komentarze. Strasznie zabawna rzecz- myślę że pociągnę to jeszcze jakiś czas @ KittyBoo: przekażę osobie która pisała tekst. Mastodont ? Nazwa jak każda inna- może z czasem dostanie nazwę własną- chwilowo, mimo braku podobieństwa pozostaje mastodontem którego mamusia w kluczowym momencie zapatrzyła się na jaszczurkę. @ Biglebowsky: nie widziałem wcześniej komentarzy wpisu- dzisiejszy update jest bez uwzględnienia uwag. Co do linii- w większości są to bardzo wstępne szkice ołówkiem- mam nadzieję że w tuszu wyjdą walory linii i światłocień- chwilowo próbuję poradzić sobie z własną niezgrabnością w przekładaniu wyobraźni na rysunek. Do technicznej wprawy jeszcze daleko. @ Chekadeng- niedookreślony strączek powinien być zarysem kolana. Jak widać nie jest. Update szkicu nomada w drzewie... I rzecz z którą miałem ( i nadal mam) trochę problemów... tekściarzowi zamarzyły się półtuszki z ludzi...
Napisano 14 Wrzesień 200321 l OMG! ostatni obrazek jest niesamowity, bardzo mi sie podoba pomysl bardzo ciekawy. Ogolnie arty nie sa zle malo linni, szybkosc i naturalnosc to jest to co misie lubiom najbardziej ;]
Napisano 15 Wrzesień 200321 l A może zajrzysz do komiksów z predatorem w roli głównej (lub obejrzysz film) :D pozdrawiam Giorgione
Napisano 15 Wrzesień 200321 l Autor Znam jedno i drugie :) Boje sie trochę zasugerować czymkolwiek bo po jakimś czasie zmienie się w kalkę. Jeśli już coś robie to niech to jest moje- może i nie najlepsze ale zawsze to moje błędy i moje sukcesy- zawsze coś.
Napisano 23 Listopad 200321 l Autor Nomadzi ewoluowali pod wpływem konkursy CGTalk w stronę sceny 3d. Jeśli kogoś z was interesują WIP-y mój topic jest pod http://www.cgtalk.com/showthread.php?threadid=96776
Napisano 24 Listopad 200321 l No jak pokazałeś treada z alienware to się mnie wydawało, że to już gdzieś widziałem, dopiero teraz zobaczyłęm gdzie :D Jeszcze raz powodzenia, jest o co walczyć.