Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!!

narazie mam tyle :) glowa jeszcze nie skonczona

bedzie (chyba, jak wyjdzie) cialko

to co widac ma--> 976 tri

pozdro

pies1df9.jpg

pies2yq5.th.jpg

pies3cd4.th.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm - wydaje sie wporzo - pewnie masz mase refek wiec w sumie powinno byc dobrze - ale mam wrazenie ze przejscie miedzy 'czolem' a nosem jest zbyt ostro - powinno isc lagodniejsza krzywa chyba...

i nie wiem czy takie odcinanie nosa ma sens na geometri - moze lepiej normalsa...

i czy nie ma za bardzo zapadnietych policzkow w przedniej czesci??

pozpak

ps. w sumie spoko jest :)

Napisano
  • Autor

hmmm w sumie lukne :)

jesli chodzi o policzki to musze je jeszcze bardziej rozciagnac :)(jak dobrze kojaze) wiec efekt zapadnietych policzkow zniknie :)

jesli chodzi o normalsa hmmmm next time bo i tak sie trzeba nauczyc tych normali :)

pozdro

Napisano
  • Autor

Witam!!

:(:( pusto tu..... ;)

ok kolejny update:)

ps. zaznaczam ze to moj pierwszy dog :)

1500 tri

pozdro

pies4qv1.jpg

pies5eo0.th.jpg

Napisano

hejka nielot ;) po pierwsze jaka to rasa ? jak jakiś husky czy alaskan malamute (takiego mam ^^ ) to wszystkie błędy siatki poprawisz fur&hair ;)

ale jak narazie to idzie całkiem nieźle.. ;) powodzenia

(+)a że pustki to się nie przejmuj tylko jedź dalej... imo każdy chyba tego doświadcza w swoim wątku ;)

Napisano

według mnie bardzo fajnie Ci idze, juz na tym etapie widać ze to pies, a ewentulane błedy zawsze mozna jeszcze poprawić, mnie tam sie podoba :)

Napisano

No i gra :) fajnie jest. Na tym nosku tylko bym uciachał nieco poly. Będzie teksturka oczywiście ? :]

Napisano

uszy mi się nie podobają, nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to uszy orka a nie psa, no i jeśli ma być low poly to może kilka poligonów z szyi bym wyciachał, ale to zależy do czego miałby być użyty, do animacji to może jednak bym zostawił, a po za moimi widzimisie, to całkiem wporzo piesek się zapowiada

Napisano
  • Autor

WitaM!!

oo to to ja rozumiem :D

dzieki za posty ;)

wiec tak:

Ucash Bonzo--> dzieki:)

PAINbringer--> zuchwa jest tylko to taki dog ze jej nie widac :) z przodu by byla widoczna a po za tym jest jeszcze nie skonczona czyli nie ma grubosci ;)

tamb--> hehe :Dpoprawi sie ale na referce jest tak jak byc powinno :)

krzyhhh--> nie wiem jaka to rasa :) ale kiedys robil takiego (nie wiem czy takiego) m@ti tzw h4sh dal linka do zdjec tego psa :) wiec go sobie tworze

mario don--> dzieki :) racja bede bledy poprawial :)

Vorek--> racja :) z nosa i nie tylko mozna sporo poly odjac :D

heZrou-->jesli chodzi o uszy to bede je poprawial bo wiem ze sa jakies takie dziwne :D a jesli chodzi o optymizacje polygonow to bede robil na samym koncu :) nie bedzie uzyty do animacji :)

Master Kiełbaster--> hehe no w sumie masz racje taki nawyk nie umiem jeszcze ukladac siatki low poly ale chyba z czasem sie naucze :D choc napewno na koncu bede poprawial aby bylo jak najmniej poly z jak najwieksza jakoscia ;)

dzieki za posty :)

ide dorobic reszte pieska

pozdro

Napisano

tylne lapy ma jakies super-koslawe ale spox - daje rade i to niezle :)

pzooa

Napisano
  • Autor

hehehe racja koslawe z boku jeszcze jakos wyglada ale z przodu hehe szkoda gadac mialem to poprawic ale nie jest to takie proste :D wiec poprawie w nastepnym upiku :)

pozdro

Napisano

wyglada calkiem spoko ale palce chyba powinny zchodzic bardziej w calosc, teraz wydaje mi sie troszke dziwne. gl

Napisano
  • Autor

Matys--> no w sumie racja!! robilem je teorytycznie z glowy bede nad tym pracowal!! wiem wlasnie ze dziwnie wyglada :)

pozdro

Napisano

Nielot jest fajnie, lecz modeluj go w postawie bojowej psa ;) nogi mocno wyciagniete do tylu i przednie pochylone ultawia to sprawe :)

Co do samych lapek (tam gdzie pazurki wyrastaja) one troche inaczej wygladaja :)

Napisano
  • Autor

Klicek hehe powiem szczeze ze tez o takiej postawi myslalem ale czy ja wiem.... :)

jesli chodzi o lapki to masz (macie) 100 % racji ale jakos dzisaij naprawde nie chcialo mi sie modelowac :D wiec nie szukalem(na cgtalk'u jest fajne zdjecie jak lapki maja wygladac) referek i dalem sobie wolne :D

Napisano

Fajny piesio :) Tylko te tylnie łapy...

A rig będzie?? :>

Pozdro

Napisano

Ładny piesio. Jak się wabi? I czym go karmisz? Boxami?

A tak szczerze to pięknie go zrobileś. Ocena 10/10 :)

Napisano

niezle jest - ale lapy to raz a dwa to uszy - brak im jakiejs takiej miekkosci (byc moze dlaego ze maja spora 'glebokosc' i wydaja sie byc strasznie sztywne) - i jeszcze: uszy psie sie na koncach 'wyplaszczaja' i sa mieciutki a nie jak u ciebie ten brzeg (takie zagiecie) ktory zaczyna sie u podstawy biegnie przez cala dlugosc ucha do goory.

pozatym - dobry jest :)

pzoa

Napisano
  • Autor

WitaM!!

dzieki za komentsy

chveti--> dzieki men!!! :D

obo--> dzieki,racja tylne lapy :) a jesli chodzi o rig to calyczas sie nad tym zastanawiam raz mowie ok robie rig innym nie nie chce mi sie :D

tigerjap--> lol jak sie wabi?? ehehe hmmmm eee :D bo ja wiem ;)

ftorek--> no powiem ze to samo widze najwieksze dwa mankamenty uszy lapy :) bede sie staral to wszystko poprawic dzieki za posta i rady!! :)

pozdro

Napisano

Niezłeee, widzę, że cię low poly wciągnęło. :)

Napisano

jestem bardzo miło zaskoczony ze tak fajnie wszystko wyszło, tylko to nie zaden pies tylko suka jest :p :p xD

paa

Napisano

Piesek wyszedl bardzo fajnie, tylko mozna dopatrzec sie jeszcze kilku kantow ktore przydaloby sie wygladzic

Napisano
  • Autor

WitaM!!

RA--> dzieki :) ano jakos tak mnie wciagnelo ;)

wizz--> hehe ja przynajmniej cialko zrobilem a ty nawet glowy nie chcesz pokazac :D

JunioR-->dzieki :D suka?? a niech ci bedzie ;P

erwfed-->dzieki :) np. gdzie sa kartony chetnie poprawie ;)

pozdro