Napisano 25 Lipiec 200618 l Witam!! narazie mam tyle :) glowa jeszcze nie skonczona bedzie (chyba, jak wyjdzie) cialko to co widac ma--> 976 tri pozdro
Napisano 25 Lipiec 200618 l hmmm - wydaje sie wporzo - pewnie masz mase refek wiec w sumie powinno byc dobrze - ale mam wrazenie ze przejscie miedzy 'czolem' a nosem jest zbyt ostro - powinno isc lagodniejsza krzywa chyba... i nie wiem czy takie odcinanie nosa ma sens na geometri - moze lepiej normalsa... i czy nie ma za bardzo zapadnietych policzkow w przedniej czesci?? pozpak ps. w sumie spoko jest :)
Napisano 25 Lipiec 200618 l Autor hmmm w sumie lukne :) jesli chodzi o policzki to musze je jeszcze bardziej rozciagnac :)(jak dobrze kojaze) wiec efekt zapadnietych policzkow zniknie :) jesli chodzi o normalsa hmmmm next time bo i tak sie trzeba nauczyc tych normali :) pozdro
Napisano 26 Lipiec 200618 l Autor Witam!! :(:( pusto tu..... ;) ok kolejny update:) ps. zaznaczam ze to moj pierwszy dog :) 1500 tri pozdro
Napisano 26 Lipiec 200618 l No piesek ci fajnie ci wychodzi jak narazie czekam na kolejny update... pozdro !
Napisano 26 Lipiec 200618 l hejka nielot ;) po pierwsze jaka to rasa ? jak jakiś husky czy alaskan malamute (takiego mam ^^ ) to wszystkie błędy siatki poprawisz fur&hair ;) ale jak narazie to idzie całkiem nieźle.. ;) powodzenia (+)a że pustki to się nie przejmuj tylko jedź dalej... imo każdy chyba tego doświadcza w swoim wątku ;)
Napisano 27 Lipiec 200618 l według mnie bardzo fajnie Ci idze, juz na tym etapie widać ze to pies, a ewentulane błedy zawsze mozna jeszcze poprawić, mnie tam sie podoba :)
Napisano 27 Lipiec 200618 l No i gra :) fajnie jest. Na tym nosku tylko bym uciachał nieco poly. Będzie teksturka oczywiście ? :]
Napisano 27 Lipiec 200618 l uszy mi się nie podobają, nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to uszy orka a nie psa, no i jeśli ma być low poly to może kilka poligonów z szyi bym wyciachał, ale to zależy do czego miałby być użyty, do animacji to może jednak bym zostawił, a po za moimi widzimisie, to całkiem wporzo piesek się zapowiada
Napisano 27 Lipiec 200618 l Autor WitaM!! oo to to ja rozumiem :D dzieki za posty ;) wiec tak: Ucash Bonzo--> dzieki:) PAINbringer--> zuchwa jest tylko to taki dog ze jej nie widac :) z przodu by byla widoczna a po za tym jest jeszcze nie skonczona czyli nie ma grubosci ;) tamb--> hehe :Dpoprawi sie ale na referce jest tak jak byc powinno :) krzyhhh--> nie wiem jaka to rasa :) ale kiedys robil takiego (nie wiem czy takiego) m@ti tzw h4sh dal linka do zdjec tego psa :) wiec go sobie tworze mario don--> dzieki :) racja bede bledy poprawial :) Vorek--> racja :) z nosa i nie tylko mozna sporo poly odjac :D heZrou-->jesli chodzi o uszy to bede je poprawial bo wiem ze sa jakies takie dziwne :D a jesli chodzi o optymizacje polygonow to bede robil na samym koncu :) nie bedzie uzyty do animacji :) Master Kiełbaster--> hehe no w sumie masz racje taki nawyk nie umiem jeszcze ukladac siatki low poly ale chyba z czasem sie naucze :D choc napewno na koncu bede poprawial aby bylo jak najmniej poly z jak najwieksza jakoscia ;) dzieki za posty :) ide dorobic reszte pieska pozdro
Napisano 28 Lipiec 200618 l tylne lapy ma jakies super-koslawe ale spox - daje rade i to niezle :) pzooa
Napisano 28 Lipiec 200618 l Autor hehehe racja koslawe z boku jeszcze jakos wyglada ale z przodu hehe szkoda gadac mialem to poprawic ale nie jest to takie proste :D wiec poprawie w nastepnym upiku :) pozdro
Napisano 28 Lipiec 200618 l wyglada calkiem spoko ale palce chyba powinny zchodzic bardziej w calosc, teraz wydaje mi sie troszke dziwne. gl
Napisano 28 Lipiec 200618 l Autor Matys--> no w sumie racja!! robilem je teorytycznie z glowy bede nad tym pracowal!! wiem wlasnie ze dziwnie wyglada :) pozdro
Napisano 29 Lipiec 200618 l Nielot jest fajnie, lecz modeluj go w postawie bojowej psa ;) nogi mocno wyciagniete do tylu i przednie pochylone ultawia to sprawe :) Co do samych lapek (tam gdzie pazurki wyrastaja) one troche inaczej wygladaja :)
Napisano 29 Lipiec 200618 l Autor Klicek hehe powiem szczeze ze tez o takiej postawi myslalem ale czy ja wiem.... :) jesli chodzi o lapki to masz (macie) 100 % racji ale jakos dzisaij naprawde nie chcialo mi sie modelowac :D wiec nie szukalem(na cgtalk'u jest fajne zdjecie jak lapki maja wygladac) referek i dalem sobie wolne :D
Napisano 30 Lipiec 200618 l Ładny piesio. Jak się wabi? I czym go karmisz? Boxami? A tak szczerze to pięknie go zrobileś. Ocena 10/10 :)
Napisano 30 Lipiec 200618 l niezle jest - ale lapy to raz a dwa to uszy - brak im jakiejs takiej miekkosci (byc moze dlaego ze maja spora 'glebokosc' i wydaja sie byc strasznie sztywne) - i jeszcze: uszy psie sie na koncach 'wyplaszczaja' i sa mieciutki a nie jak u ciebie ten brzeg (takie zagiecie) ktory zaczyna sie u podstawy biegnie przez cala dlugosc ucha do goory. pozatym - dobry jest :) pzoa
Napisano 30 Lipiec 200618 l Autor WitaM!! dzieki za komentsy chveti--> dzieki men!!! :D obo--> dzieki,racja tylne lapy :) a jesli chodzi o rig to calyczas sie nad tym zastanawiam raz mowie ok robie rig innym nie nie chce mi sie :D tigerjap--> lol jak sie wabi?? ehehe hmmmm eee :D bo ja wiem ;) ftorek--> no powiem ze to samo widze najwieksze dwa mankamenty uszy lapy :) bede sie staral to wszystko poprawic dzieki za posta i rady!! :) pozdro
Napisano 1 Sierpień 200618 l jestem bardzo miło zaskoczony ze tak fajnie wszystko wyszło, tylko to nie zaden pies tylko suka jest :p :p xD paa
Napisano 1 Sierpień 200618 l Piesek wyszedl bardzo fajnie, tylko mozna dopatrzec sie jeszcze kilku kantow ktore przydaloby sie wygladzic
Napisano 1 Sierpień 200618 l Autor WitaM!! RA--> dzieki :) ano jakos tak mnie wciagnelo ;) wizz--> hehe ja przynajmniej cialko zrobilem a ty nawet glowy nie chcesz pokazac :D JunioR-->dzieki :D suka?? a niech ci bedzie ;P erwfed-->dzieki :) np. gdzie sa kartony chetnie poprawie ;) pozdro