Sefer Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 Juz sie mozna przypierdzielac ;-). Siatki nie pokaze :P 1
Dmk Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 # Ogólnie miłe dla oka. Za małe krzesła, i wydają się za śliskie (nie poręczne takie), materiał szafek zbyt reflectowy, i za duży glow wydaje mi się. 4+/5 Pozdr !
Kazan_HB Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 Ladna kuchnia :) cos mi tylko nie gra wysokosc stolu do szafek dolnych, chyba ze perspektywa jest skopana. Stoly maja okolo 70cm wysokosci, szafki dolne z blatem 85-91 cm ( w tej kuchni cokoly sa chyba 15cm, wiec poziom blatu jest 91cm). A na obrazku stol wyglada jakby byl wyzej. Krzesla sa ok, w stosunku do stolu. Material frontow tez ok, widzialem w realu takie na wysoki polysk. Generalnie podoba mi sie.
mt Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 no i widzisz, wszyscy Cie olali:P szkoda ze nie napisales nic o recznie modelowanych panelach i plytkach;) a serio to jedno co mnie razi to rosliny po prawej - troszke bys je zdesaturowal, czy cos, bo teraz nie czuc ze tam jest szyba. a wogole to calkiem ladnie...jak na Ciebie... pozdr 1
merv_ Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 bardzo ładny widoczek za oknem :] ale jak zawsze musze sie dowalic o to ze za czysto jest... moze lekki bałaganik wprowadzic na stole mogłyby np. brudne talerzyki a w kieliszku koło zlewu mogła by być resztka wina ;] i krzesła troszke (przez te czarne koncówki) wyglądają jakby latały
Chalek Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 teraz ja ukradles mi ta scene, wiec Cie zbesztam! Albo nie, bo obrazek jest calkiem mily, robi dobre wrazenie. Plusiki: - milo sie na to patrzy - fajnie poprowadzone swiatlo - wiekszosc shaderow bardzo ok - bardzo podobaja mi sie roslinki na balkonie, nie wiem co mt od nich chce. - fajnie wstawiony widok za oknem, nie odcina sie za bardzo i nie razi sztucznoscia minusiki: - troszke nudna kolorystyka - lepsze ustawienia (w sensie mocniejsze), glownie GI duzo by dodaly scenie. Mam na mysli takie elementy jak styk nozek krzesel i dywanu (teraz troche wygladaja jakby lewitowaly, nie ma w cieniu fajnego malego ciena od okna). Troszke miejscami plamy widac, laczenie sciany z sufitem wyszlo kiepsko. - kilka materialow jest nie za bardzo fajnych, w kazdym razie powoduja, ze scena wyglada troche gorzej. Mam na mysli moim zdaniem troche zbyt refleksyjne szafki (wiekszy gloss by sie moze przydal?). Nienajlepiej wyglada tezmetalowa listwa pod szafkami nad blatem, choc sam nie wiem co z nia nie tak. Dalbym bardziej transparentne rolety. - Zle czyta sie bialy blat na pierwszym planie z lewej, zlewa sie przednia sciana z blatem. podobnie zlewaja sie garnki na kuchence z plyta z tylu, sciana z sufitem i bialy wazonik z kafelkami bialymi. Odbiera to scenie kontrastu i czytelnosci. - Troche wlasnie brakuje calosci ostrosci i kontrastu mocniejszego. - Nie za bardzo czytelna jest akcja z odsunietymi drzwiami na balkon. Nie ma roznicy miedzy miejscem gdzie jest szyba a gdzie jej nie ma, a przydaloby sie to jakos podkreslic. Ogolnie jest bardzo fajnie, choc oczywiscie mozna sie poprzyczepiac. Mogles napisac, ze wymodelowales widok za oknem, albo chociaz wspomiane kafelki czy wezelki na dywanie, bylaby rekomendacja. Moze wrzuc mniej skompresowana, wieksza wersje, bedzie wiecej detalu widac. 1 1
mt Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 oj chalek zes sie tak rozpisal ze nie chce mi sie tego wszystkiego czytac:P i tak pewnie jak zwykle przypieprzasz sie dla sztuki;) a z krzaczorami to chodzi mi o to ze te po lewej sa si, a te po prawej nie sa si.. moim zdaniem nie czuc tak szyby jak po lewej... merv_ -> juz ja widze jak klient kupuje vizke z brudnymi talerzami na stole;)
Master Kiełbaster Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 teksturka i materiał szafek brzydki reszat QL. szczególnie widoczek za oknem.
pecet Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 roślinki są najlepsze :p ogólnie to niby ładnie ale jak pierwszy raz spojrzałem to skupiłem się na tym co jest w dalszym planie, a dopier dużo później obejrzałem kuchnie, podłoga najlepsza, bardzo mi się nie podoba materiał drewna, za bardzo odbija otoczenie
piotrek Napisano 27 Lipiec 2006 Napisano 27 Lipiec 2006 Fajna kuchnia. Roślinki są świetnie. Nie pasują mi te mocne refleksy na szafkach. krzesła też trochę za niskie do tego stołu. Mocno pojecałeś na jakości przez kompresję...
marunioms Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 Cześć. Bardzo ładnie. Super roślinki i fajny widoczek za oknem. Minusy: troche za jasno, stołki latają w powietrzu, materiał szafek mi nie pasuje. PS. Roślinki sam modelowałeś??. Może masz link do jakieś fajnej stronki z modelami zieleninki :).
erwin Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 Szafki: brzydka tekstura, zbyt duzo odbic Szyba: malo dostrzegalna, troche wiecej refleksow
hkropinski Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 tekstura drewna na meblach taka troche stara sie wydaje ale ogolnie wrazenie pozytywne, pozdr
quickfox Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 Szafki: brzydka tekstura, zbyt duzo odbic Nie spoko miałem kiedyś takie szafki z płyty mdk. Świeciły się i odbijały jak kaczy kuper na spokojnej toni bajorka :)
Kazan_HB Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 sa takie szafki http://www.leicht.de/web/home/content/d/d_content_leicht_kuechen_live13.html
misoni Napisano 28 Lipiec 2006 Napisano 28 Lipiec 2006 nie wiem co wam jest...drewienko wysoki polysk jest git i juz!!!1
Sefer Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 Drewno takie mailo byc... swiecic sie jak neon na Centrali Handlowej. Proporcje mebli rzeczywiscie sie cos pokrzaczyły... ehh. Rosliny modelowałem sam przez 3 miesiace hehe ;-) No dobra... cala roslinność wstawiona w PS.. tla mi sie tez nie chcialo modelować - przyznam sie od razu.
Chalek Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 ... Rosliny modelowałem sam przez 3 miesiace hehe ;-) No dobra... cala roslinność wstawiona w PS.. tla mi sie tez nie chcialo modelować - przyznam sie od razu. chciec to Ci sie moglo, ale i tak by Ci nikt nie pozwolil...
domel31 Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Bardzo dobra praca moim skromnym zdaniem. Wydaje mi sie ze by lepiej wygladala jak by texturki byly wiekszej rozdzielczosci.
Arkadian Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Praca jak dla mnie dobra. Minusy i plusy są ale ogólnie good. W czym renderowałeś?????
makbol Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Bardzo dobra praca ale razi niskie ustawienia rendera (a moze kompresja ? ) Materiał szafek byłby dobry gdyby moze torche rozmazywało by sie odbicie. Widok za oknem wlasnej produkcji (tzn. wlasne zdjecie :P) ?
drem Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 rendering slaby:/ ale tak pozatym to bardzo realistycznie wyglada.
Gość Raffaello Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 troche przeswietliles rendering ale ogolnie to na + pozdrowionka
Mirkowaty Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Nieostrosc, ziarno w cieniach błędy GI na zagięciach i wgłębieniach - mi to wyglada na robote w final renderze :> a moze sie mylę ??
Kuciel Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 wszystko ladnie moze poza paroma teksturkami, roslinki to RPC obiekty ?
PAINbringer Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Przyjemne dla oka, chciałoby się tam pomieszkać :] no i ładna panorama za oknem. Ogólnie projekt na +
Sefer Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 O kurka wodna! Dostalem akredytacje ;-)! Opowiem Wam jeszcze raz o tym cudzie. pytanie 45. renderer = VRay pytanie 81. roslinki = photoshop pytanie 122. ustawiania zdecydowanie za slabe ale w 4000 pikseli w podstawie liczylo sie to 8 h pytanie 554. tekstura szafek - to jest to do czego bym sie sam przyczepil pytanie 1245. wysokosci krzesel , szafek i stolu ssa popierdzielone Na wiecej pytan nie odpowiem. Wlasnie poprawim ten render. Jesli to co wyjdzie bedzie ladniejsze to Wam go zaprezentuję. Pozdrawiam Wujek Sefer
Rekomendowane odpowiedzi