Marcin Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Ukazało się Demo Vray`a 1.5 mozna je pobrać tu po zalogowaniu (wymagana jest rejestracja): http://www.chaosgroup.com/support/private/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Ja się zarejestrowałem i zalogowałem i nie mogę ściągnąć. Dlaczego?? Gdzie trzeba wejść, żeby ściągnąć v-raya?? PS kome - a kogo to obchodzi, i tka nikt nie korzysta z fał-raja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 ja juz sobie testuje :) macie już jakieś testy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 test klawiatury: raz, dwa, trzy. Działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 taki test nowej funkcji w irradiance map na którą czekałem juz od jakiegoś czasu ;] narazie na standardowej wartości, pierwszy render z włączoną a drugi z wyłączoną funkcją Detail enhancement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Zapowiada sie obiecująco ale i tak zostane przy swoim ;) dobrze wam życze jesli dostaniecie mozliwosc mieszania kilku warstw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 masz to na myśli http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/vrayblendmtl_params.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 taki test nowej funkcji w irradiance map na którą czekałem juz od jakiegoś czasu ;] narazie na standardowej wartości, pierwszy render z włączoną a drugi z wyłączoną funkcją Detail enhancement nie widze roznicy oprocz 10 min dluzszego czasu renderowania i ziarna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 róznica jest w przerwach między drzwiczkami :D za to może wytłumaczy ktoś różnice między spot3d a opcjami jakie mam dostępne w vray'u. Zupełnie co innego jest w http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/vrayphysicalcamera_params.htm no i niestety nie mam tego blanda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Jak to nie widzisz bluźnierco ty :P Cienie są ostrzejsze w sumie działa to na zasadzie mieszania irradinace mapy i QMC za pomocą algorytmu podobnego w działaniu jak ambient occlusion, czyli QMC zaczyna liczyć miejsca w których powierzchnie są blisko siebie różnica jest spora i rendery były tylko na standardowych wartościach przydaje się to zwłaszcza przy detalach tu masz render z mniejszym ziarnem i o wiele krotszym czasem renderingu, zmniejszyłem radius na 20 cm w skali world i subdv multi na 1.0 fajnie to działa w praktyce, można spokojnie zjechać z irradiance mapą do -3, -3 z hsph na 20 i tak samo interpolation samples (tak jak na poniższym renderze) teraz juz nikt mi nie bedzie mowil ze mi krzesła latają ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 można spokojnie zjechać z irradiance mapą do -3, -3 z hsph na 20 i tak samo interpolation samples aha :D ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 krzesła ci latają ;) Ładna wizka sie szykuje. -------------------------------------------- nie wiem czy to jest tak funkcja - bo vraya to nie widziałem na oczy od roku. Zabije wam cwieka - niech nadal szlifują tego vraya panowi z chaou - może kiedyś.... http://www.forums.cgsociety.org/showthread.php?t=390280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Te nocne rendery to całkiem sympatyczne, ale ten pierwszy, szczerze mówiąc, kiczowaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 dobrze wam życze jesli dostaniecie mozliwosc mieszania kilku warstw. Materiał shellac był w maxie juz bodajże od wersji 3 :P blend tak samo jak nie wcześniej i od najwcześniejszych vrayów to działało ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 mi link nie działa ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Usuń www z linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 a wcale bo nie działało - wyglądało to jak kupa słonia... lol wiem co to shellac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Marcin VRayFastSSS jest materiałem czy mapą? U mnie jest mapą :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 jest mapą, trzeba to jakoś pomieszać vray blend mat. ale jeszcze nie testowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 napisali co innegow spot3d: VRayFastSSS is a material that calculates a sub-surface scattering effect. W dodatku nie mogę nigdzie znaleźć vray blend mat :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 powieszchnie brawo brawo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 Cicho Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 1. Ustawiam sobie opcje Vray'ka gdy wyłącze okienko opcji wszystko znika i trzeba od nowa ustawiać 2. Nie moge ustawić koloru Environment'u nie wiem czemu nie działa czy spotkał się ktoś z takimi problemami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 tak, to demo ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 hm...apetycznie wygląda jaki koszt bendzie?!!pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 o z tym efektem ambientu to super ;) tak to trzeba bylo w ps ao pass :| Hmm sss material w vreju fajnie ale chyba mozna bylo to obejsc jakos co ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwasnydeszcz Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 @Georgas, zeby nie tracic ustawien musisz wylaczyc autosave maxa, bo demo resetuje ustawienia przy zapisywaniu pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 ekm, porownanie wersji 1.49.03 do wersji 1.50.09 to raczej pomyłka. 1. 1.50.09 to warezowa wersja przerobiona przez chińczyków ktora ukazała sie na prima aprillis, na forum chaosów był o tym temat. 2. w wersji 1.50 RC2 jest sporo wiecej funkcji niz 1.49.03 ktore są bardziej użyteczne niz te z warezowej wersji 1.50.09, z resztą prawie nic tam dobrze nie działało jak to opisywali. Nie wiem ile jeszcze osob da sie nabrać na ten chiński shit, zaczyna mnie juz to bawić ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Ok, ok, demo sobie ściągnąłem przed chwilą, ale nie zainstalowałem jeszcze, więc opierałem sie na tym co znalazłem, kiedy chciałem poczytać co tam nowego (wiem, że była warezowa 1.50, tylko mysłałem, że tamta 1.50.09 to to samo co RC1) Mój błąd. pozdro PS. jakiś błąd na forum, bo nie widze postu #31 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 hihi super mozna powiedzieć i zabrac sie za malutkie teściki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Już mam fulla :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Razi91 a ile placiłeś??:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi