Napisano 27 Czerwiec 200618 l hkropinski ta siatka to chyba jest bez ms'a... A co do modelu. To ładny :)
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor No lakier jest tak "dla jaj", mrkrzchu :) A siatka jest bez MS - jak to prawidlowo "odczytal" obo...! Pozdr! Jutro moze cos dowale wiecej bo jakos z wolnym czasem u mnie nieciekawie teraz... :/
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Ah a ja dzis ostatni egzamin mam i w koncu upragnione wakacje :p, wiec bede mial wiecej czasu aby zagladac tutaj i krzyczec "wiecej wiecej...!!" ^_^. Coz moge powiedziec wiecej, chcialbym umiec tak modelowac, chcialbym umiec tak renderowac... naprawde bardzo ladnie :)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor No to dorobilem znowu troszke. Musze tylko poprawic boczna szybe (nie ta w drzwiach...). Pozdrawiam! EDIT: Szyba przednia bedzie inaczej wyprofilowana bo sie mi nie wlaczylo FDD w modyfikatorach i na renderze nie widac efektu ;)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l no ładnie ładnie ale to już mówiłem, a co do lakieru ten kolorek już mi się podoba pokaż jeszcze czerwony i niebieski:P
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Mi osobiście żaden z prezentowanych kolorków nie podchodzi, ale to już rzecz gustu, fajna siatka, choć miejscami gęsta to widze w niej rozwiązania kilku swoich problemów, bo sam kiedyś zabrałem się za ten model :D pozdr.
Napisano 30 Czerwiec 200618 l No dobra, wiem ze sie wylamoje z tlumu bo wszyscy chwala itd, czekaja na wiecej itp :p, ale jak dla mnie to juz cos tutaj nie gra, gdzieniegdzie mianoicie jest po prostu zbyt kanciato... zadracily sie te lagodne krzywicy na w ich miejsce dales naprawde ostr kanty, tak jak np. ta linia ktora idzie od dolnego reflektora przez zderzak, krzednie swiatla, i maske az do przedniej szyby.... hmmm jest bardzo ostra na rawde, za gesta tam jest sciatla, albo za "waski" champfer moim zdaiem. Cos mi sie tez nie podoba dach i jego lanczenie z karoseria, tez takie "kanciate". hmm... no nic dam jeszcze tylko linka do fotki z stron wczesniejszych abys mogl sobie to poruwnac i mnie ewentualnie posluchac albo z bledu wyprowadzic. http://weakycars.free.fr/galeries/x_france/renault/Megane_RS_031.jpg Pozdrawiam :)
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Autor Ardeni: chcialbym zobaczyc ten model :) Dalbys linka do jakis probek... :D Konras: no wiadomo ze w niektorych miejscach bedzie troszke inaczej - az tak to nie jestem dokladny. Nawet Loozack ma "niedociagniecia". Zdjecia czasem tez przeklamuja - zalezy od kadru, kolru, itd. Ale w miare mozliwosci patrze na te fury na parkingach i powiem ze francuzi maja skrzywienie psychiczne... ;P Co sie da to jeszcze poprawie. Ale dzieki za wnikliwa analize :)
Napisano 30 Czerwiec 200618 l ..:: Wiktor ::.. - nie chciałbyś uwierz, a po za tym to była wersja lowpoly, screeny jak znajde to pokaże wieczorem
Napisano 30 Czerwiec 200618 l niebieski fajny jedna rzecz mi się w tym lakierach nie podoba, dziwnie odbija czarne otoczenie
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Niebieski jest ok ale czerwony moim zdaniem bardziej pasoje do tego samochodu Troszeczke popracoj nad tym lakierem bo rzezcywiście odbicia sa dziwne, ale moze to przez mape Hdri
Napisano 1 Lipiec 200618 l Autor Eee no chlopaki ja sie jeszcze lakierem na serio nie bawie - daje taki lakier tak dla oreintacji :) A z tymi odbiciami to przez mape bo jak ustawiam inna to juz jest ladnie - ta mi sluzy tylko i wylacznie do testow... Moze dzisiaj cos wrzuce jeszcze na ruszt... :D
Napisano 5 Lipiec 200618 l Autor Dobra dawno nic tu nie wrzucalem. Karoseria prawie skonczona (jeszcze beda poprawki): Pozdrawiam :D
Napisano 5 Lipiec 200618 l no pięknie wszystko takie równe i gładkie:) jeszcze tylko koła, środek i jakaś zacna scenka :)
Napisano 15 Lipiec 200618 l Autor No witam ponownie! Za niedbalem troche fure ale remont w domu sie przeciagnal... :/ Zaczynam brac sie za szczegoly - dzisiaj troszke zrobilem. Malo ale zawsze cos ;) I doszedlem tez do wniosku, ze nie bede robil "czystej' wersji... Ja uwielbiam miec cos przerobione w aucie dlatego przerobie ta Renowke na cos w stylu B-grupy :D Juz go zaczynalem obnizac dzisiaj. Wladuje mu silnik centralnie w stylu Lancii Startos. Silnik sie mi przyda bo mam zamiar kiedys Lancie Stratos wkoncu wymodelowac... :> Troszke screenow na szybkosci zrobilem:
Napisano 16 Lipiec 200618 l Autor dawcio_unikat: materialy sa testowe narazie - tzn beda jeszcze poprawione :) mrkrzysiek: a no bardzo prosze - render z "innej beczki" hample z Lancii ;P
Napisano 16 Lipiec 200618 l Czy ktoś powiedział Lancia? :D hehe Model jak zwykle pierwsza klasa, wyciągasz z poligonów wszystko co się da. pozdrawiam
Napisano 16 Lipiec 200618 l Autor Bawilem sie troszke... Moze mi ktos powiedziec dlaczego sie mi robia takie dziwne jasne cienie kolo listew na bocznych drzwiach...??
Napisano 16 Lipiec 200618 l Autor No wlasnie nie wiem ktore ustawienie jest za to odpowiedzialne - powiedzcie mi co a ja poprobuje
Napisano 16 Lipiec 200618 l chętnie bym podpowiedział ale na materiałach i oświetleniu sie kompletnie nieznam, a model bdb
Napisano 16 Lipiec 200618 l Model i lakier bardzo mi sie podobają chociaz nie moje klimaty:P Ale spróbuj następnym razem jak dasz render bez mat podciągnąć trochę kontrast. Bo teraz trochę to przyblakłe.
Napisano 17 Lipiec 200618 l Autor Dobra dopracowalem troszke lakier i rozgryzlem ten problem z odbiciami przy listwie bocznej :) Teraz jest gitek ;) Fele dam srebro bo biale sie mi nie do konca widza w tym aucie (ten ich kolor na renderze to jest tylko taki byle jaki... tak na probe ;P ).
Napisano 17 Lipiec 200618 l imo odbicia na lakierze są brzydkie, zwłaszcza na dachu i bocznych szybach
Napisano 18 Lipiec 200618 l Autor I na dobranoc updejt... :) HDRI zmienione - plac w miescie przy zachodzie slonca - dlatego takie odcienie sa jakby co. Bo poprzednie HDRI strasznie "palilo"...
Napisano 18 Lipiec 200618 l z tym hdri wygląda bardziej realistycznie, ale tak wogóle to jak samochód stoi w studio to nie powinny w nim się odbijać żadne budynki :p
Napisano 19 Lipiec 200618 l super jak zawsze :) ale weź się wkońcu za światła i inne detale a nie lakierem się bawisz ;P
Napisano 20 Lipiec 200618 l Autor Dzieki za uznanie! pecet: wiesz... ja biore troche przyklad z Suurland i innych takich tam grafikow ;P Ale mam ochote na scenke - zalezy co mi wyjdzie z tego auta - czy rajdowka, czy wyscigowka :) Javor: No wezme sie :) - bawilem sie z renderami bo mam b.duzo pracy (remont domu) i komp sobie renderowal a ja go tylko dogladalem :D Przyjemne z pozytecznym... ;) Reszte bede modelowal w polowie przyszlego tygodnia... dopiero... :/
Napisano 20 Lipiec 200618 l Autor Dowalilem jeszcze 2 renderki bo znalazlem ;) P.S. Mam juz pomysla na nastepny model :) Bylby to Polonez 2.0 turbo FSO Sport albo Polonez Stratos - taka hybryda z pieknych czasow polskiej motoryzacji i wspanialych osiagniec w sportach motorowych :D Jak myslicie? Foto Poldka 2.0 turbo i Poldek Stratos
Napisano 20 Lipiec 200618 l im mniej widać HDRI tym ładniej :P a co sie temu polonezowi stratos stało w tylne nadkole? :p
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor pecet: ale mysle ze to hdri co teraz jest to ogolnie nie pali tak jak poprzednie i jest tak troszke ztonowane ;P A Polonez Stratos jest taki szeroki bo ma silniczek z Lancii Stratos (nie trudno sie domyslic ;P ) no a ze taki silniczek jest sporych gabarytow i o sporej mocy to musieli go delikatnie poszerzyc zeby zamontowac szerokie gumy, ktore by ta moc przeniosly na asfalt (tak bo to byla tylko asfaltowa wersja). I wlasnie mam na niego najwieksza ochote - musze tylko znalezc super fajne bluesyprintesy :) To ja zaczne dokanczac w nastepnym tygodniu Renowke i biore sie pozniej za Polda :D Pozdrawiam!
Napisano 21 Lipiec 200618 l nie no to pytanie o poloneza to taki trochę żart bo się domyślam po co się poszerza samochody:) ale mi chodziło o to że to tak "zaprojektowali" że ja bym sam ładniej dospawał :p a jeśli chodzi blueprinty to tu gdzieś na forum jest link do starego poloneza
Napisano 22 Lipiec 200618 l Autor Pecet: dobra poszukam :) Dzieki za info! A co do tego Polda Stratos to takie ciekawostki: byl prawie w polowie pomalowany z pedzla, poskladany niestarannie bo robili z tego auta pokazowke na szybko bo jakis sekretarz czy ktos tam mial przyjechac (a z daleka nie widzial niedociagniec), chlodnice mial ze STARa i nie posiadal klatki bezpieczenstwa, i tylko nieodzalowanej pamieci Marian Bublewicz potrafil jechac tym autem na pelnym gwizdku... :D Dlatego kocham motoryzacje tamtych czasow... Moze dzisiaj cos uda mi sie poskrobac w Renowce. Pozdrawiam
Napisano 22 Lipiec 200618 l Szare te rendery. :) Zostaw hdrki i pobaw się oświetleniem studyjnym może. :) Model wypas, nie ma co. pozdrawiam
Napisano 24 Lipiec 200618 l Autor Zrobilem troszke swiatla dzisiaj i male testy - zarowka do porawy (tak tylko dalem)
Napisano 24 Lipiec 200618 l piekna robota...podziwiam umiejetnosci...twoj i mentallera model wymiata...;)
Napisano 24 Lipiec 200618 l miwt zgadzam się, że wymiatają ale w końcu to elita. ładne światło, że też chciało c się te rowki modelować:)
Napisano 24 Lipiec 200618 l Autor Hehe z ta elita to przesadzacie - po prostu efekty ciezkiej, zmudnej, a czasem za powolnej pracy... ;) Co do rowkow to to byla "szybka pilka" ;P Musze tylko cos zrobic ze szklem/kloszem bo za bardzo jest przezroczyste i go nie widac... Musze go troche/delikatnie "mlekiem" zalac zeby sie zaznaczylo hehe No to robie dalej ten model bo juz nie ma upalu ;)