hkropinski Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Witam! Mam taką propozycję: Ostatnio zorientowałem się ze 40 postów na stronę przestaje mi wystarczać, wydaje mi się takze ze zwiększenie tej liczby do 50 czy nawet 80 postów nie było by kłopotem dla skryptów vbulletina. rozumiem ze duza część uzytkowników korzysta z wolniejszych łącz internetowych którym by się długo otwierały takie strony, jednak zawsze zostaje mozliwość wyboru liczby postów. Co na to pan Adek??:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Adek kiedyś pisał, że takie coś znacznie obciąża serwer. Sam jednak, pomimo tego, że nie mam zbyt szybkiego łącza, wolałbym więcej postów na stronie. Podobnie z wynikami wyszukiwania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Jestem za :)) To było by dobre... no ale im więcej postów wyświetlanych na jednej stornie, tym iwecej server musi wysyąłć za jesnym razem... ( a przynajmniej tak mi się wydaje:P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Przecież to można ustawić sobie w panelu administracyjnym!! Po co od razu dla wszystkich przestawiać?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2006 mati -> nie chodzi o to by kazdy mial po 50 postow na strone ale by kazdy mogl sobie wybrać np 50 posow na strone:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 da sie, Adek musi tylko wpisac po przecinku liczbe 50 i mozliwe kolejne a przy okazji: zastanawialiscie sie moze czy fajnie by pasowaly custom user title do tych 50 postow na strone?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 a to przepraszam :) Nie doczytałem :) Jeśli o mnie chodzi to 40 mi wystarcza :) Czasami ciężko mi przebrnąć nawet przez 40 postów z tekstem - tak się ludzie tu produkują :) Hmm... marzy mi się.. marzy mi się 'bRaZ!L us3R' na user title wszystkich :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Dajcie spokój z tym CUT'em. W każdym wątku to się pojawia. Gratisowo do tych 50 postów per page dodałbym ograniczenie długości miasta do 12 znaków ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 dobra ja wam załątwie custom user tilte u Adka ale powiedzcie co za to dostane xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Co zechcesz, tylko tak załatw, aby się nigdy to nie pojawiło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 udostępnimy CI parędziesiąt kompów z Maxwelkiem do testów renderingu sieciowego..?! :) W sumie, to chyba nie jest taki głupi pomysł.. Maxwell ma całkiem przyjemny ten serwerek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 Co zechcesz, tylko tak załatw, aby się nigdy to nie pojawiło :) popieram ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2006 ej ludzie... nie traćmy kolejnego wątku na CUTa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 masz mój głos na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 tak custom user tilte chcemy :] hindus ! hindus ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2006 dobra, poczekajmy co powie adek na ten temat i odrazu usuwam watek bo to kolejny koncert zyczeń o CUTa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 dobra ja wam załątwie custom user tilte u Adka ale powiedzcie co za to dostane xD Buziaka :* ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Wypowiem sie w sprawie custom title. Kiedys myslelismy o tym. Jednak mysle, ze bez custom title da sie przezyc. Sa podpisy.Mozna je wykorzystac i jak widze wiele osob tak robi. Nie chcialbym, aby nagle w opisach pojawialy sie przerozne teksty lamiace regulamin itp... moglby powstac w pewnym sensie maly balagan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2006 nie no temat jest o ilości postow, bo bo chcialem się Adku dowiedziec czy jest taka możliwość a ty przyjeżdzasz i odpowiadasz na pytania OT zamiast na główne pytanie... lol... Adku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 bo to mnie u adka interesuje eehm, hmmm, pzdr :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2006 eej, nie czepaj się:PP tak oto jest jak sie na szybko pisze przeciez:PP pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 Przepraszam. Odpowiadam na główne pytanie. Nie mozna zwiekszyc liczby postow (wiecej niz 40, -> opcja w profilu). Wiazaloby sie to z wiekszym obciazeniem serwera. Po prostu im wiecej postow, watkow serwer wyswietla tym bardziej czasochlonne jest zapytanie do mysqla ... Większa ilosc postow jest jedynie w archiwum. Ewentualnie mozna skorzystac: http://www.max3d.pl/forum/archive/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 7 Wrzesień 2006 Share Napisano 7 Wrzesień 2006 heja nie wiem jak to jest programistycznie rozwiązane (bo się nie znam na tym :P) ale polycount (http://www.polycount.com) ma bardzo ciekawą opcję, mianowicie przycisk "show all" pozawalający na wyświetlenie od razu całego wątku :D :D :D sprawdza się to znakomicie, kiedy mamy długi wątek, którego nie chce nam się czytać w całości, a chcemy obejrzeć obrazki. Nie dało by rady czegoś takiego zainstalować? to super sprawa jest :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2006 hmm Adek post wyzej ci napisał;) dzięki Adku za odpowiedź;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 no tak, ale skoro na polycouncie jakoś to działa to może jest jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 tam pewnie mają super wypasiony serwer to moga sobie takie cos zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 może mają naprawdę wypasiony serwer a może jest inne rozwiązanie... looknijcie tutaj: (UWAGA, TO JEST LINK DO SPOREGO WĄTKU, MOGĄ WAM SIĘ KOMPY POZAPYCHAĆ, WIĘC KLIKACIE NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ;) - sorry fikołek :))) http://boards.polycount.net/showflat.php?Cat=0&Board=2&Number=82&page=0&fpart=all silnik bez problemu wyświetla kilka tysięcy postów na jednej stronie... Jedyny problem to moc komputera i szybkość neta żeby to wszystko załadować... Jak się nie da to trudno, ale to ciekawa opcja, przyznacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Nie no, wszystkie posty, to przesada :) Nie wyobrażam sobie wątku speed painting albo interesujące rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 ziomuś świetny link, wyłączyłes mi neta na dobre pół godziny ;P ja od pewnego czasu dopiero ustawiłem sobie na 20 postów i tak lewdo wyrabiam z tymi wszystkimi postami to zgadzam sie z piotrkiem kliknięcie dalej aż tak duzo nie kosztuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Adku, a taka ilosc znakow w miescie zostanie? a moze custom User Title dla weteranow? Tych powyzej 3500 posts, ktorzy pisali tutoriale, sa wierni i nigdy nie wspominali o innym forum 3d ;p Ja chce tylko sobie spammer wpisac, nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Ja proponuję dla pierwszych 200 użytkowników forum, którzy są nadal aktywni, albo dla każdego co dziesiątego użytkownika.. wiecie.. 10,20,30..190.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 mógłbym się zgodzić z illym ale tą granice to bym podciągnął do 5000 ;) żeby zamętu nie zrobić od razu ;)) i przy okazji wywaliłby konta tych użytkowników którzy nie są aktywni z pół roku i nie mają postów a są tacy i tylko nazwy zajmują jakby ktoś nowy chciał się załapać na fajną nazwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 albo dla tych co mają powyżej 50 punktów respekta ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 no i to dobry pomysl bo po co te respekty, na nic a tak zawsze mozna sobie kupic za to custera ^^ powyzej 35 najlepiej ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Wrzesień 2006 Share Napisano 14 Wrzesień 2006 albo dla tych co mają powyżej 50 punktów respekta ;P juz sie raz wypowiadalem nt. respektu i jestem na nie, wogole respekt sucks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi