Napisano 17 Wrzesień 200618 l Wiem, że macie juz dość tych wszystkich lamborek i TTek, ale pozwólcie, że troszkę się usprawiedliwię ;-) Ten model jest pierwszym istniejącym pojazdem, jaki postanowiłem zrobić. Piszę „istniejącym", bo do tej pory robiłem tylko własne koncepty, więc to w sumie taki mały debiut… A dlaczego właśnie Murcielago? Ponieważ zakochałem się w nim od pierwszego wejrzenia (pierwsze oficjalne fotki - ta wersja w złoto-pomarańczowym kolorze)… i później, gdy widziałem go na żywca i dotykałem – wymiękłem totalnie (…) To tyle – pomóżcie mi troszkę, pokrzyczcie, zwróćcie uwagę gdzie krzywo i co jest nie tak. Z góry dziękuję! PS. Wszystko jest modelowane w poly, a fotele i felgi są z wersji roadster - bo ładniejsze :-P Brak niektórych szczegółów (wentyle w felgach itp.) spróbuję usprawiedliwić niechęcią do zarżnięcia kompa, okay?! Pozdrawiam! Renderki na razie bez materiałów, mówcie gdzie jest coś nie tak – po poprawkach zabiorę się za tekturki i szaderki ;-) Próbka lakieru:
Napisano 17 Wrzesień 200618 l No no, faajnie! ^^ Jedyne co to na zderzaku 2 bugi [widac na lakierze] i gdzie tyl? :) i mala prosba z mojej strony... podzielilbys sie ustawieniami do VRaya?
Napisano 17 Wrzesień 200618 l Ja tam nie narzekam ze kolejne lamborghini, mnie te zabaweczki sie podobaja, wszystkie. Model dobry nawet bardzo. Moze troche wycierczka za mala/ za cienka, powinna byc bardziej masywna. Nic wiecej nie zauwazylem do czego mozna sie przyczepic.
Napisano 17 Wrzesień 200618 l O choroba ! Ladne autko, bardzo ladny model... moj w porownaniu do twojego sie chowa, nie wiem jak wy robicie takie ladne i proste siatki, np. na boku. Jedyne co mi sie nie podoba to lakier, a to z czysto osobistej przyczyny - nie lubie tego koloru :P
Napisano 17 Wrzesień 200618 l Jesli chodzi o audi to zgadzam sie, forum jest nimi juz przepelnione. A takie cacko jak murcielago moglbym ogladac bez przerwy, ono po prostu nie moze sie znudzic:P Bardzo mi sie podoba model, siateczka bardzo czysta.
Napisano 17 Wrzesień 200618 l Autor Kr3tz w ustawieniach nie ma nic szczególnego. Tu masz screena: http://img73.imageshack.us/img73/6866/setjs2.jpg Nad autem jedno VRay Light z mult. na 2,6. Gdzie te bugi na zderzaku? Wiem, że siatka nie jest najciekawsza, więc proszę konkretniej... Render tyłu jeszcze ciepły :)
Napisano 17 Wrzesień 200618 l bardzo fajnie wszystko .. bardzo mi się podoba ta szczegółowość (ilość detali) mam takie pytanie .. napisałeś że wszystko w poly, a czy felunie również bez żadnych wspomagaczy rhino'wskich?? ps.. kurcze może swoim modelem mnie natchniesz, bo nastąpił u mnie taki zastój, że już nawet mój komp 3ds'a nie pamięta
Napisano 17 Wrzesień 200618 l brakuje Ci lini na boku samochodu widocznej dobrze na tym zdjęciu http://e-carzone.com/lamborghini/murcielago/lamborghini_murcielago_01.jpg masz też tył troche za okrągły w miejscu gdzie jest dolna krawedź świateł powinien być delikatny kancik ;) http://www.autodrome-cannes.com/lamborghini_murcielago_black_rear.jpg pozatym bardzo ładnie
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor Dzięki sikham za podpowiedzi! Z tą linią na boku próbowałem, ale jak dodawałem krawędzie to cały bok się kaszanił więc sobie darowałem. Bo z jednej strony wyglądało okay, a z innej perspektywy już nie :-( Ten kancik pod światłem też jest (widać troszkę na pierwszym renderze (clay) z prawej strony), ale faktycznie chyba za łagodny u mnie ten kancik :) Zastanawiałem się też nad nadkolami, bo nad przednim nadkolem ten kant jest mocniejszy - tak wygląda na połowie zdjęć tej Lamborki, a na drugiej połowie wydają się być jednakowe. Ja przedni też zrobiłem wyraźniejszy, ale nie wiem czy dobrze?
Napisano 18 Wrzesień 200618 l musisz duzo bardziej zagęszczać siatke bo w wielu miejscach jest strasznie plasko
Napisano 18 Wrzesień 200618 l no jak sie sikham pojawia to musi byc ladnie :) mi sie bardzo podoba :)...model bo render juz nie :) pozdro
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Witam, jw. model ladny ale render beznadziejny. Jak g juz definitywnie skonczysz to popracuj nad materialami i renderem.Pozd.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Bugi i niebugi w zalczniku :) Dzieki za ustawienia (tego- jak pisza- beznadziejnego renderu/a, ale mi tam sie podoba ;P)
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor Dzięki za wypowiedzi panowie!! Postaram się dziś wszystko popoprawiać :) Ten render to tylko test lakieru - reszta to "glina" (oprócz szyb i logosów). Ustawienia z maleńkim AA i jednym VRay Lightem nad pojazdem. Czy to Wam się nie podoba, czy może cała scena (lakier, odbicia, ustawienie kamery, etc.)? Jak dla mnie w tym ujęciu Murcielago wygląda dość sexy - więc jak dobiorę materiały "final render" chciałem zrobić właśnie w ten sposób. Co sądzicie?
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Autor Słuchajcie, zawsze brakuje mi czasu na zabawę z maxem, ale ostatnio... dobrze się składa, bo mam anginę i siedzę w domu na L4 :D Dzięki temu mogę sobie dłubać przy moim lambo. Poprawiłem "tylny kancik" i dodałem Bardzo delikatną linię wzdłóż nadwozia. Teraz bawię się z texturami. Oto efekty: Aha jeszcze jedno... właśnie miałem się zdecydować na kupno jedej takiej Lamborki - po to by mieć dobre referki w garażu, ale znalazłem stronę w necie o niezbyt ciekawej treści... :) a tak poważnie, to dla wszystkich fanów tego modelu interesujące info: http://www.lambounfall.de/indexe.html zastanówcie się zanim wydacie okrągłą bańkę na ten supersportowy wóz. Pozdrawiam wszystkich! More updates soon :-)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Piknie...:] Swoją drogą ciekawa stronka..... :D chyba juz nie kupie tego lambo ;) szkoda zycia ;)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Jak dla mnie gicior, nie bede sie czepial do samego modelu, nawet ten "slaby" redner mi sie podoba i material lakieru oraz jego kolor. Jedynie zastrzezenia jakie mam w tym momencie to material tylnich lamp i kierunkowskazow. Mam nadzieje ze w wersji finalnej zrobisz do nich porzadne materialy a nie tylko nalozysz teksture.