lolipop Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Witam.Brylka i rendy moje.Projekt kolezanki-Park technologiczny w Szczecinie.:]
maverick sheep Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 za bardzo Zaha Hadid pachnie (ale projekt nie twoj wiec nie komentuje;) no i te rzywoploty masakra, zbyt bialo ale to pewnie dla tego zeby sie ladnie na plansze komponowalo wiec nie bede marudzil ale tekstury strasznie wadza bo sama bryla bydynku bardzo fajna moges przynajmniej dac jakiegos noisa na te boksy z kamykami.. pozdrawiam
damusTo Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 ciekawie sie zapowiada obrona ... Budynek zaprezentowałeś świetnie, otoczenie mimo uproszczonej konwencji poprawił bym zdecydowanie te tekstury bodą i odwracają uwage od meritum a w tym projekcie raczej nie trzeba tego robić chyba ze o czyms nie wiemy :p
jasiek311 Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 a mnie to bardziej Koolhasem pachnie ;)fajne rendery - dwa pierwsze... z ostatniego lepiej zrezygnuj, albo zmien te tekstury -bo rzeczywiscie BODĄ ;)pozdro
lolipop Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Napisano 30 Wrzesień 2006 Te teksturki to na specjakne zyczenie kolezanki...nie dalo sie pertraktowac.zreszta lepiej nie klucic sie za duzo z kobieta jak czegos chce:]
damusTo Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Ales ty uległy :p czy to na pewno aby kolezanka ;p
Touch Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 ...a ja ufam, że to będzie stało;D Jednakże te czerwone, ciekawe wynaturzenia ogólnej bryły nie wzbudzają zaufania, tym bardziej, że elewacja to głownie szkło. Zaznaczam, że nie jestem żadnym architektem, więc jeśli piep*** od rzeczy, wybaczcie;D
anJek Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 jak ja uwielbiam takie rzeczy, ten pierwszy render to cos co lubie, fajny rzut terenu i wogole takie wloskie ;) no a mapowanie lezy :> mi sie podoba, pozdrawiam
damusTo Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Konstrukcyjnie temat jest do przeskoczenia, bez większych komplikacji
JunioR Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 2render mi najbardziej podchodzi, na trzecim texturki :/
lolipop Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 Ales ty uległy :p czy to na pewno aby kolezanka ;p na pewno kloezanka:] ...a ja ufam, że to będzie stało;D Jednakże te czerwone, ciekawe wynaturzenia ogólnej bryły nie wzbudzają zaufania, tym bardziej, że elewacja to głownie szkło. Zaznaczam, że nie jestem żadnym architektem, więc jeśli piep*** od rzeczy, wybaczcie;D nie takie rzeczy sie robi:] http://www.ivarhagendoorn.com/photos/architecture/images/mvrdv_wozoco.jpg
eco Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 ...ja tez tu Zahy szukam ... moze sie za tym zywoplotem schowala :D
SansSerif Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 bo tu może chodzić o zahę wczesną :) http://www.bluffton.edu/~sullivanm/ohio/cincy/hadid/cac.html
toma Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 mnie to podchodzi pod Winy Maasa z MVRDV :)
damusTo Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 A czy to wazne pod kogo podchodzi - z moich doswiadczeń zawsze pod coś/kogos podchodzi. dlamnie wazniejsze by podchodziło pod te lepsze jak gorsze wzory, rozumie zaś ze to juz finalne rendery a ta dyplomantka upiera sie na te textury - jak chcecie choc grono wypowiedziało sie zwracam uwagę dośc jednoznacznie. Mam nadzieje ze pojawia sie tu takze plansze finałowe ciekaw jestem na jaka modłe idą w szczecinie
lolipop Napisano 2 Październik 2006 Autor Napisano 2 Październik 2006 . Mam nadzieje ze pojawia sie tu takze plansze finałowe ciekaw jestem na jaka modłe idą w szczecinie Plansze..jeszcze swiezutkie...nimi zajela sie w calosci "koleżanka Anitka":].Plansz jest w sumie 10. [edit] gupi cmyk..teraz powinno byc ok.
anJek Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 nie wiem jak dla panstwa, ale dla mnie bomba! =) architektem nie jestem, ale dla mnie pachnie profesjonalizmem, przekonujace.
damusTo Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Po tym jak to na planszkach odwołuje w tej konwencji nie czepiam sie texturek - pogratuluj kolezance
lolipop Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 Po tym jak to na planszkach odwołuje w tej konwencji nie czepiam sie texturek - pogratuluj kolezance dzieki.pogratulowalem. Wiesz coś więcej o projekcie? Konstrukcja, materiały, jakieś ciekawe rozwiązania? Masz rzuty, przekroje (większe niż to co na planszach)? W czym modelowane i renderowane? Fajne rendery. konstrukcja jak widac, materialy jak widac:]...rzutow nie bede wrzucal bo nie moje. model w architectural desktop a render to v-ray irr map+light cache:]
lolipop Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 jeszcze nic.dopiero termin obrony wyznaczaja.
PT82 Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 maverick ty zostaw hadid w spokoju..... wez poczytaj troszke...moze zapamietasz jeszcze jakieś nazwisko... ..a wiz dyplomu ok
lolipop Napisano 21 Październik 2006 Autor Napisano 21 Październik 2006 Boomcha...spoko. wyslalem ci glowe konia w pacze. obrona w poniedzialek.moze hadid to nie jest ale ja trzymam kciuki:]
Piun Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 jeżeli chodzi o architekture to niczym się ona nie różni od typowych klocków stawianych u nas ok. 30 lat temu oprócz tego że wystają tam jakieś takieś czerwone i pojawia się szklana elewacja w nieco lepszej technologi niż za tamtych czasów. Maverick dawno zadawał egzamin z histori architektury współczesnej więc pewnie sobie zapomniał jak to projektuje pani Hadid :) renderki mi się podobają ale dopiero po obejrzeniu plansz wiadomo co i czego tak. A wracając do plansz - to ty je robiłeś ?? rewelka świetnie stonowane miło się to ogląda. Zawsze brakowało mi tej umiejętności :(
lolipop Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 Nie widać. Co to jest to "czerwone wystające"? I żeby nie było tak słodko...:-) Projekt "spadochroniarz". Może stanąć wszędzie. Zero "kontekstu". Bryła "copy"x 4. Trochę parkingu. I tyle. Pomysł jak dla mnie 3.0. "+" za plansze. Razem 3.5. Co dostała? to czerowne wystające to kratownica(umieszczona w scianach) przechodzaca przez caly budynek i polaczona ze slupami konstrukcyjnymi .projekt z zalozenia mial byc "spadachroniazem"zeby pasowal do lokalizacji jaka by wybral sobie inwestor.dlatego tez kontekst jest potraktowany bardzo ogolnie. jeżeli chodzi o architekture to niczym się ona nie różni od typowych klocków stawianych u nas ok. 30 lat temu oprócz tego że wystają tam jakieś takieś czerwone i pojawia się szklana elewacja w nieco lepszej technologi niż za tamtych czasów. taka podrasowana moderna:]...ale jakos materialow w takich obiektach robi spora roznice. renderki mi się podobają ale dopiero po obejrzeniu plansz wiadomo co i czego tak. A wracając do plansz - to ty je robiłeś ?? rewelka świetnie stonowane miło się to ogląda. Zawsze brakowało mi tej umiejętności :( juz pisalem ze plansze nie sa moje. ja bym takich nie zrobil;) dziwne skojazenie z hadid.podejsciem bardziej to pod pompidou podchodzi. [edit]aha.juz po obronie.troche kontrowersji bylo i skonczylo sie na czworeczce.w sumie praca sie podobala.
kjubas Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 fajnie zrobione- latwo sie czyta funkce budynku, elewacja prosta ale mimo wszystko ciekawa, plansze tez calkiem poprawnie rozplanowane= nie trzeba szukac tylko patrzysz i wiesz od razu jak ten budynek dziala, ogolnie na + :)
Rekomendowane odpowiedzi