Tores Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Domek zrobiony do portfolio. 3dsmax+Vray+PS. Projekt budynku wykorzystałem z innego zlecenia. Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Otoczenie spoko poza tym drzewkiem z lewej ale domek sztuczny :*
maczuga Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 fajnie, ale to drzewko wklejone mogłeś rozmyć, to by się tak nie rzucało w oczy i mniej by było widać że wklejone :) jak robiłeś pozostałe roslinki?
Tores Napisano 3 Październik 2006 Autor Napisano 3 Październik 2006 Drzewko z lewej odstaje bo nie miałem już lepszej foty. Zrezygnowałem z jego rozmycia ponieważ mniej więcej w tej odległości było najbliższe drzewko w donicy więc nie zgrało by się to dobrze. Trawka? Ńo cóż. Powiedzmy, że jest po niedawnym koszeniu. Roślinki to oczywiśćie Xfrog.
piotrek Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Nie wiem czemu, ale jakoś oświetlenie do mnie nie przemawia. Poza tym, może być :)
tomeg Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Na moje oko to brama garazowa ma ok 1,7m .cos ci sie proporcje posypały. Chyba ze to garaz dla kabrioletów :)
Zbychowaty Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Siema, brama wydaje sie za niska moim zdaniem przez za duze płyty chodnikowe. Ogolnie mi sie podoba, choc nie jest to az tak fajne jak ostatnia wizka Bobby_digitala. Mozna rzec, poprawna na dobrym poziomie wiza. Pozdrawiam:)
piksar Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 mi się podoba, jako że to wizka, nie musi być 100% fotorealistyczna, ważne aby spełniła swoją funkcję.
JohnyCa Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Za idealnie. Troche tez swiatlo nawala. Roslinki za to bardzo ladne.
Tores Napisano 10 Październik 2006 Autor Napisano 10 Październik 2006 tomeg - drzwi garażowe mają 2.2m a wejściowe 2.5m. Można sie pomylić bo nie ma tutaj żadnego odnośnika aby porównać gabaryty. Z-Brush - no wizki Bobby-digitala robią wrażenie. Zastanawiałem sie czy nie przejść na jego system oświetlenia, chociaż wolałbym wypracować swój własny styl. pikSar - też tak uważam JohnyCa - jak to w wizkach tego typu. Powinno być idealnie bo się inwestorowi nie spodoba. szkoda że dokładniej na temat światła się nie wypowiedziałeś. Dzięki za komenty
hkropinski Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 podpisuje sie pod masterem... otoczenie za dmkiem fajne:D ale reszta malo klimatyczna:D pozdr
banana.split Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Co do wizualizacji jako grafiki to nie będę się rozwodził, bo wielkim znawcą nie jestem, poza tym nie widzę potrzeb większych zmian, natomiast przeszkadzają mi błędy projektowe. Gydyby je poprawić i zrobić taki sam render, wyglądałoby dużo lepiej. A więc: 1. za duże ziarno na tynku. jeśli ma to być modernizm, to budynek powinien niemalże świecić na biało. 2. Framugi w drzwiach i oknach powinny być czarne lub ewentualnie naturalny kolor metalu, z którego zostały wykonane. 3. Posadzka przed wejsciem zupełnie gryzie się z projektem domu. Powinna być znacznie prostsza i subtelna. Zrób proste jednokolorowe płytki. 4. To samo dotyczy się garażu. zbyt złożona struktura. możesz spróbować zrobić horyzontalne listwy. Białe. ewentualnie zmieniłbym niebo. Nie wiem czy w tej chwili jest poprawne w perspektywie. pracka fajna. nie ma błędów, raczej drobne usterki - jak każda
powelt Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 zgadzam się z bananem. Render faktcznie nie przekonuje, szczególnie że to v-ray, ale skoro tak miało być to ok. Przydało by sie jeszcze nad tym posiedzieć:)
Rekomendowane odpowiedzi