Napisano 30 Wrzesień 200618 l Domek zrobiony do portfolio. 3dsmax+Vray+PS. Projekt budynku wykorzystałem z innego zlecenia. Pozdrawiam
Napisano 30 Wrzesień 200618 l fajnie, ale to drzewko wklejone mogłeś rozmyć, to by się tak nie rzucało w oczy i mniej by było widać że wklejone :) jak robiłeś pozostałe roslinki?
Napisano 3 Październik 200618 l Autor Drzewko z lewej odstaje bo nie miałem już lepszej foty. Zrezygnowałem z jego rozmycia ponieważ mniej więcej w tej odległości było najbliższe drzewko w donicy więc nie zgrało by się to dobrze. Trawka? Ńo cóż. Powiedzmy, że jest po niedawnym koszeniu. Roślinki to oczywiśćie Xfrog.
Napisano 3 Październik 200618 l Nie wiem czemu, ale jakoś oświetlenie do mnie nie przemawia. Poza tym, może być :)
Napisano 7 Październik 200618 l Na moje oko to brama garazowa ma ok 1,7m .cos ci sie proporcje posypały. Chyba ze to garaz dla kabrioletów :)
Napisano 7 Październik 200618 l Siema, brama wydaje sie za niska moim zdaniem przez za duze płyty chodnikowe. Ogolnie mi sie podoba, choc nie jest to az tak fajne jak ostatnia wizka Bobby_digitala. Mozna rzec, poprawna na dobrym poziomie wiza. Pozdrawiam:)
Napisano 7 Październik 200618 l mi się podoba, jako że to wizka, nie musi być 100% fotorealistyczna, ważne aby spełniła swoją funkcję.
Napisano 10 Październik 200618 l Autor tomeg - drzwi garażowe mają 2.2m a wejściowe 2.5m. Można sie pomylić bo nie ma tutaj żadnego odnośnika aby porównać gabaryty. Z-Brush - no wizki Bobby-digitala robią wrażenie. Zastanawiałem sie czy nie przejść na jego system oświetlenia, chociaż wolałbym wypracować swój własny styl. pikSar - też tak uważam JohnyCa - jak to w wizkach tego typu. Powinno być idealnie bo się inwestorowi nie spodoba. szkoda że dokładniej na temat światła się nie wypowiedziałeś. Dzięki za komenty
Napisano 10 Październik 200618 l podpisuje sie pod masterem... otoczenie za dmkiem fajne:D ale reszta malo klimatyczna:D pozdr
Napisano 4 Listopad 200618 l Co do wizualizacji jako grafiki to nie będę się rozwodził, bo wielkim znawcą nie jestem, poza tym nie widzę potrzeb większych zmian, natomiast przeszkadzają mi błędy projektowe. Gydyby je poprawić i zrobić taki sam render, wyglądałoby dużo lepiej. A więc: 1. za duże ziarno na tynku. jeśli ma to być modernizm, to budynek powinien niemalże świecić na biało. 2. Framugi w drzwiach i oknach powinny być czarne lub ewentualnie naturalny kolor metalu, z którego zostały wykonane. 3. Posadzka przed wejsciem zupełnie gryzie się z projektem domu. Powinna być znacznie prostsza i subtelna. Zrób proste jednokolorowe płytki. 4. To samo dotyczy się garażu. zbyt złożona struktura. możesz spróbować zrobić horyzontalne listwy. Białe. ewentualnie zmieniłbym niebo. Nie wiem czy w tej chwili jest poprawne w perspektywie. pracka fajna. nie ma błędów, raczej drobne usterki - jak każda
Napisano 4 Listopad 200618 l zgadzam się z bananem. Render faktcznie nie przekonuje, szczególnie że to v-ray, ale skoro tak miało być to ok. Przydało by sie jeszcze nad tym posiedzieć:)