grim666 Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 (edytowane) Witam wszystkich. Zdecydowałem się wrzucić kilka prac. Na razie same szkice i jedno logo. Edytowane 29 Sierpień 2008 przez grim666
Lis Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Woow. jaki wstęp. Ja mam trochę odmienne zdanie. Forum stworzone jest do rozmowy. Tak więc KAŻDY może sobie wstawić tutaj swoją pracę i poprosić o komentarze. Prawdą jest że czasami zdażają się mniej zdolni artyści. Ale kubeł zimnej wody jeszcze nikomu nie zaszkodził. Taki cytat z Iniemamocnych: Jeśli wszyscy są super to nikt niejest. Są na tym forum osoby wybitne. Są też jak TY to określasz "miernoty". ale nigdy niespotkałem się jeszcze z taką dyskryminacją. Jestem tu od paru lat i jestem tutaj tylko dla tego żeby pomagać i samemu się uczyć od lepszych. Co do twoich prac. to należą one do tej gorszej grupy jaką się tu widuje. Pozdrawiam. EDIT -> Wooooow. Modki są szybcy niż myślałem. Ale zostawię powyższy tekst dla Autora topicu EDIT2 -> WOOOooow. Ptasior został Moderatorem. Teraz każda praca z Vraya zostanie usunięta automatycznie :D Joke. Ktarulacje Tweety i rób dobrą robotę.
muody Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 połączenie pierwszej pracy z dolną częścią trzeciej - i rozwinięcie tego - mogłoby robić wrażenie ostatni szkic mi zupełnie nie pasuje cieniowanie nieźle ci wychodzi, ale za lekkie jak na mrok ;]
grim666 Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 Oczywiście, ja nikomu nie zabraniam tutaj wystawiać prac, zresztą mogłem tego nie pisać, bo niczemu to nie służy. Niektórzy używają bez przeszkód :)
zeet Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Kreskę masz wypracowaną ,ale jesli to są najlepsze prace to szału nie ma ,przy takim opanowaniu rysunku można by spodziewać się czegoś lepszego. 1 i 3 mi się podoba ze względu na warsztat nie temat, pozostałe odstają od poziomu tych dwóch prac. Mniej pisz więcej rysuj :)
grim666 Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 Niestety nie rysuję za dużo. Nie mam czasu za wiele, a jak mam to mi się nie chce i bazgram tak tylko dla odpoczynku i nie chce mi się posiedzieć nad czymś konkretnie. Takie dłubanie pierdółek jest dla mnie przyjemniejsze. No, a przez to nie ma konkretnych efektów. Jeszcze 3 z dzisiejszego wieczorka.
muody Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 środkowe dobre, tylko pustawe trochę zrób tego pełniejsza prackę, pls ;]
grim666 Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 No nie wiem Avenger czy mi coś z tego wyjdzie, ale nałożyłem nieco barwnego kolorytu. W temacie digital paintingu oraz koloru, jestem prawie totalnym laikiem także możecie jechać po mnie;) Myślałem, że Intuos sam maluje.... ha ha
nicponim Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 pierwsza seria obrazkow- kaszana:/ druga seria o niebo lepiej- fajne te grubaski, mnie se podoba
grim666 Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 Kolejna morda, z której, mam nadzieję, coś wyjdzie. Tak fajnie zaczynać, ale kończyć już ciężko ;)
zeet Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Skończ chociaż jedna pracę są tego warte. Ps. Też mam problem z wykańczaniem prac nie zamówionych :) ,brak presji terminu i kasy.
nicponim Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 zielona morda- ******* - kurde dziwne ale jak patrze na ostatnia prace i te pierwsze rysunki to zupelnie inny swiat- tak dalej!
grim666 Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 To chyba nie chodzi o presję, termin, choć pewnie w jakimś sensie też, a o zwykły brak chęci. Nudzi mnie po jakimś czasie dłubanie tego samego, dlatego 90% moich rysunków to takie szybki szkice, także jak najbardziej jest to inny świat ;)
muody Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 ja mam inną teorię nt. podobnego problemu - po prostu, żeby coś zrobić (nawet fragment pracy) potrzeba sporej ilości czasu pod rząd. takiego, kiedy nie myśli się o obowiązkach, nie odbiera telefonów, nie przygotowuje się do następnego dnia... dlatego mi najlepiej robi mi się coś w sobotę z rana, albo w piątek w nocy :] no i kiedy zaczynam dodawać detale do szkicu, poprawiać, to powoli mi się przestaje podobać... przestaje być "tym fajnym szkicem" sprzed kilku godzin roboty
Lacedemon Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Hej. Avenger. Potwierdzam:) Warto czasem zostawić prackę na 2-3 tygodnie i skończyć ją jednego wieczoru. Przez te 2-3 tygodnie kompletnie nie patrzeć na nią. Pozdrowionka :)
grim666 Napisano 9 Październik 2006 Autor Napisano 9 Październik 2006 Trejning waloru, bryły i w ogóle.
grim666 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Postaram się do wieczora ladnie pokolorować. Temat wziąłem z bitwy na CA.
muody Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 kabelki zrob sztywniejsze, zeby bardziej do stwora pasowaly pokaz tez jakies 'oddzialywanie' czapki na faldy skory powieksz nieco kadr na gorze i bedzie mi sie naprawde podobac :)
grim666 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Ładuję progres. Rzeczywiście, zupełnie zapomniałem o tym, że to żelastwo na jego łbie będzie ściskać skórę. Później porobię, mam nadzieję, że dobrze mi wyjdzie. Salut.
grim666 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 Już nie mogę. Avenger! Chyba ze 2 godziny nad tymi śmierdzącymi fałdami siedziałem, a i tak na razie jest kupa.
mentaller Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 więcej dirtu, krwi i zmarszczek ;P.
grim666 Napisano 14 Październik 2006 Autor Napisano 14 Październik 2006 "Bedzie bedzie".... to na razie etap-łork in progress, a nie skończona praca.
thirdeye Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Niezle poczatki. Bardzo podoba mi sie 5 rysunek z 1 postu - ten tuszem. Stylem rysowania przypomina troche rysunki Truscinskiego. Oloweczki tez fajne - miejscami moze zbyt chaotycznie cieniujesz, niby kreska podaza za forma ale nie zawsze. Kolorki tez coraz lepsze - pamietaj o roznicowaniu barw, cien to nie koniecznie kolor podstawowy + czern, swiecace oczka rzuca troche czerwonego odblasku na nos lub luki brwiowe i policzki, zaczeriewniony - przekrwiony nos itp.
grim666 Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Hail. Dzięki thirdeye-wreszcie ktoś rozumie te moje ołówki haha. Kolor to dla mnie czarna magia póki co. A Truściński kopie mi dupę od ponad 10 lat, kiedy to jeszcze zamiawiało się pocztą takie pisma jak Komiks Forum, AQQ...i inne stosy makulatury ;) Ja zarzucam trochę śmierdzącego rozkładem mięcha w mediach tradycyjnych.
grim666 Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 Takie szybkie didżitale. Chyba pierwszy raz coś takiego machnąłem.
JmTm00 Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Ogólnie całkiem fajniutkie pomysły masz na postacie :] ale plastyka do mnie osobiście nie przemawia, ale jako ze to rzecz gustu a to sa koncepty wiec jest git ;) Pzdr
tymko Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Ja się wypowiem co do twojego ”logo” zaburzyłeś ideogram litery przez co napis jest nieczytelny spróbuj na przyszłość pamiętać o tym że samą literą można wyrazić treść, a nawet emocje, te wszystkie elementy dodatkowe ( „ornamenty” ) tylko zaburzają czytelność. Wiem że panuje taka moda by ozdabiać literę i zmieniać jej ideogram ale to staje się swego rodzaju bełkotem. Sam zdecyduj.
yookeer Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Tym ostatnim to bym sie nie chwalil :D JokeR
grim666 Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 No to ładuję apgrejd. I nie chwalę się tylko wystawiam do konstruktywnej krytyki ;) No i nadal jest to spid, a nie wymuskany kilkugodzinny obrazek.
yookeer Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 No dobra speed ale to nei znaczy, ze mozesz wiekszosc olac, wlasnie w speedach najwazniejsze jest zauwazycz najwazniejsze rzeczy czyli anatomie posture i przestrzen.. dopiero pozniej konczy sie speed i zaczynaja normalne illustracje jak wyciagasz detale! JoKeR
grim666 Napisano 4 Listopad 2006 Autor Napisano 4 Listopad 2006 No póki co, nie potrafię spidować, także załadowałem tego gniota. Nie wywalę go, ale postaram się zrehabilitować następnym razem. Dzięki za opinię.
grim666 Napisano 6 Listopad 2006 Autor Napisano 6 Listopad 2006 i na koniec dzisiaj wip-srip. jutro albo pojutrze sobie dokończę.
grim666 Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 Bla bla bla, blabla bla. Bla blabla bla.
Łukasz Misztela Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 czolem:) fajnie sie to oglada:) podoba mi sie ostatni szkic tego kolesia z rogami:) hmm i ten potworek ale zaba, jaszczurka hmm ala plaz:)fajny wyraz mordy:) pozdrawiam
Kruku Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Cze, również podoba mi się ta ostatnia postać z rogami :] wygląda tak POSĘPNIE ogulnie wszystkie pracki świetne!!
grim666 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Napisano 24 Listopad 2006 Jak wymienić końcówkę z piórka Wacoma?
OMAM Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Fajne masz te swoje makabreski, lubię takie klimaty. Prace Tworzone naturalnymi mediami są naprawdę dobre, te digitalne?(zresztą sam wiesz). A propos rysika w tablecie. Po prostu się go wyciąga...Chyba?
wsamraz Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 coraz najwsamrazsze , ciśnij pędzel ostrzej , bo widac postępy :D szczególnie ta praca z wygumowaną ręką w paski.
Rekomendowane odpowiedzi