Napisano 5 Październik 200618 l Witam wszystkich. Zdecydowałem się wrzucić kilka prac. Na razie same szkice i jedno logo. Edytowane 29 Sierpień 200816 l przez grim666
Napisano 5 Październik 200618 l Woow. jaki wstęp. Ja mam trochę odmienne zdanie. Forum stworzone jest do rozmowy. Tak więc KAŻDY może sobie wstawić tutaj swoją pracę i poprosić o komentarze. Prawdą jest że czasami zdażają się mniej zdolni artyści. Ale kubeł zimnej wody jeszcze nikomu nie zaszkodził. Taki cytat z Iniemamocnych: Jeśli wszyscy są super to nikt niejest. Są na tym forum osoby wybitne. Są też jak TY to określasz "miernoty". ale nigdy niespotkałem się jeszcze z taką dyskryminacją. Jestem tu od paru lat i jestem tutaj tylko dla tego żeby pomagać i samemu się uczyć od lepszych. Co do twoich prac. to należą one do tej gorszej grupy jaką się tu widuje. Pozdrawiam. EDIT -> Wooooow. Modki są szybcy niż myślałem. Ale zostawię powyższy tekst dla Autora topicu EDIT2 -> WOOOooow. Ptasior został Moderatorem. Teraz każda praca z Vraya zostanie usunięta automatycznie :D Joke. Ktarulacje Tweety i rób dobrą robotę.
Napisano 5 Październik 200618 l połączenie pierwszej pracy z dolną częścią trzeciej - i rozwinięcie tego - mogłoby robić wrażenie ostatni szkic mi zupełnie nie pasuje cieniowanie nieźle ci wychodzi, ale za lekkie jak na mrok ;]
Napisano 5 Październik 200618 l Autor Oczywiście, ja nikomu nie zabraniam tutaj wystawiać prac, zresztą mogłem tego nie pisać, bo niczemu to nie służy. Niektórzy używają bez przeszkód :)
Napisano 5 Październik 200618 l Kreskę masz wypracowaną ,ale jesli to są najlepsze prace to szału nie ma ,przy takim opanowaniu rysunku można by spodziewać się czegoś lepszego. 1 i 3 mi się podoba ze względu na warsztat nie temat, pozostałe odstają od poziomu tych dwóch prac. Mniej pisz więcej rysuj :)
Napisano 5 Październik 200618 l Autor Niestety nie rysuję za dużo. Nie mam czasu za wiele, a jak mam to mi się nie chce i bazgram tak tylko dla odpoczynku i nie chce mi się posiedzieć nad czymś konkretnie. Takie dłubanie pierdółek jest dla mnie przyjemniejsze. No, a przez to nie ma konkretnych efektów. Jeszcze 3 z dzisiejszego wieczorka.
Napisano 5 Październik 200618 l środkowe dobre, tylko pustawe trochę zrób tego pełniejsza prackę, pls ;]
Napisano 6 Październik 200618 l Autor No nie wiem Avenger czy mi coś z tego wyjdzie, ale nałożyłem nieco barwnego kolorytu. W temacie digital paintingu oraz koloru, jestem prawie totalnym laikiem także możecie jechać po mnie;) Myślałem, że Intuos sam maluje.... ha ha
Napisano 6 Październik 200618 l pierwsza seria obrazkow- kaszana:/ druga seria o niebo lepiej- fajne te grubaski, mnie se podoba
Napisano 8 Październik 200618 l Autor Kolejna morda, z której, mam nadzieję, coś wyjdzie. Tak fajnie zaczynać, ale kończyć już ciężko ;)
Napisano 8 Październik 200618 l Skończ chociaż jedna pracę są tego warte. Ps. Też mam problem z wykańczaniem prac nie zamówionych :) ,brak presji terminu i kasy.
Napisano 8 Październik 200618 l zielona morda- ******* - kurde dziwne ale jak patrze na ostatnia prace i te pierwsze rysunki to zupelnie inny swiat- tak dalej!
Napisano 8 Październik 200618 l Autor To chyba nie chodzi o presję, termin, choć pewnie w jakimś sensie też, a o zwykły brak chęci. Nudzi mnie po jakimś czasie dłubanie tego samego, dlatego 90% moich rysunków to takie szybki szkice, także jak najbardziej jest to inny świat ;)
Napisano 8 Październik 200618 l ja mam inną teorię nt. podobnego problemu - po prostu, żeby coś zrobić (nawet fragment pracy) potrzeba sporej ilości czasu pod rząd. takiego, kiedy nie myśli się o obowiązkach, nie odbiera telefonów, nie przygotowuje się do następnego dnia... dlatego mi najlepiej robi mi się coś w sobotę z rana, albo w piątek w nocy :] no i kiedy zaczynam dodawać detale do szkicu, poprawiać, to powoli mi się przestaje podobać... przestaje być "tym fajnym szkicem" sprzed kilku godzin roboty
Napisano 8 Październik 200618 l Hej. Avenger. Potwierdzam:) Warto czasem zostawić prackę na 2-3 tygodnie i skończyć ją jednego wieczoru. Przez te 2-3 tygodnie kompletnie nie patrzeć na nią. Pozdrowionka :)
Napisano 14 Październik 200618 l Autor Postaram się do wieczora ladnie pokolorować. Temat wziąłem z bitwy na CA.
Napisano 14 Październik 200618 l kabelki zrob sztywniejsze, zeby bardziej do stwora pasowaly pokaz tez jakies 'oddzialywanie' czapki na faldy skory powieksz nieco kadr na gorze i bedzie mi sie naprawde podobac :)
Napisano 14 Październik 200618 l Autor Ładuję progres. Rzeczywiście, zupełnie zapomniałem o tym, że to żelastwo na jego łbie będzie ściskać skórę. Później porobię, mam nadzieję, że dobrze mi wyjdzie. Salut.
Napisano 14 Październik 200618 l Autor Już nie mogę. Avenger! Chyba ze 2 godziny nad tymi śmierdzącymi fałdami siedziałem, a i tak na razie jest kupa.
Napisano 14 Październik 200618 l Autor "Bedzie bedzie".... to na razie etap-łork in progress, a nie skończona praca.
Napisano 25 Październik 200618 l Niezle poczatki. Bardzo podoba mi sie 5 rysunek z 1 postu - ten tuszem. Stylem rysowania przypomina troche rysunki Truscinskiego. Oloweczki tez fajne - miejscami moze zbyt chaotycznie cieniujesz, niby kreska podaza za forma ale nie zawsze. Kolorki tez coraz lepsze - pamietaj o roznicowaniu barw, cien to nie koniecznie kolor podstawowy + czern, swiecace oczka rzuca troche czerwonego odblasku na nos lub luki brwiowe i policzki, zaczeriewniony - przekrwiony nos itp.
Napisano 29 Październik 200618 l Autor Hail. Dzięki thirdeye-wreszcie ktoś rozumie te moje ołówki haha. Kolor to dla mnie czarna magia póki co. A Truściński kopie mi dupę od ponad 10 lat, kiedy to jeszcze zamiawiało się pocztą takie pisma jak Komiks Forum, AQQ...i inne stosy makulatury ;) Ja zarzucam trochę śmierdzącego rozkładem mięcha w mediach tradycyjnych.
Napisano 30 Październik 200618 l Autor Takie szybkie didżitale. Chyba pierwszy raz coś takiego machnąłem.
Napisano 30 Październik 200618 l Ogólnie całkiem fajniutkie pomysły masz na postacie :] ale plastyka do mnie osobiście nie przemawia, ale jako ze to rzecz gustu a to sa koncepty wiec jest git ;) Pzdr
Napisano 31 Październik 200618 l Ja się wypowiem co do twojego ”logo” zaburzyłeś ideogram litery przez co napis jest nieczytelny spróbuj na przyszłość pamiętać o tym że samą literą można wyrazić treść, a nawet emocje, te wszystkie elementy dodatkowe ( „ornamenty” ) tylko zaburzają czytelność. Wiem że panuje taka moda by ozdabiać literę i zmieniać jej ideogram ale to staje się swego rodzaju bełkotem. Sam zdecyduj.
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor No to ładuję apgrejd. I nie chwalę się tylko wystawiam do konstruktywnej krytyki ;) No i nadal jest to spid, a nie wymuskany kilkugodzinny obrazek.
Napisano 4 Listopad 200618 l No dobra speed ale to nei znaczy, ze mozesz wiekszosc olac, wlasnie w speedach najwazniejsze jest zauwazycz najwazniejsze rzeczy czyli anatomie posture i przestrzen.. dopiero pozniej konczy sie speed i zaczynaja normalne illustracje jak wyciagasz detale! JoKeR
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor No póki co, nie potrafię spidować, także załadowałem tego gniota. Nie wywalę go, ale postaram się zrehabilitować następnym razem. Dzięki za opinię.
Napisano 8 Listopad 200618 l czolem:) fajnie sie to oglada:) podoba mi sie ostatni szkic tego kolesia z rogami:) hmm i ten potworek ale zaba, jaszczurka hmm ala plaz:)fajny wyraz mordy:) pozdrawiam
Napisano 8 Listopad 200618 l Cze, również podoba mi się ta ostatnia postać z rogami :] wygląda tak POSĘPNIE ogulnie wszystkie pracki świetne!!
Napisano 24 Listopad 200618 l Fajne masz te swoje makabreski, lubię takie klimaty. Prace Tworzone naturalnymi mediami są naprawdę dobre, te digitalne?(zresztą sam wiesz). A propos rysika w tablecie. Po prostu się go wyciąga...Chyba?
Napisano 28 Listopad 200618 l coraz najwsamrazsze , ciśnij pędzel ostrzej , bo widac postępy :D szczególnie ta praca z wygumowaną ręką w paski.