Dawcio_m Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Co sie stało podczas uruchamiania komputera nic się nie dzieje jest czarny ekran i robi "tiiiiiiiiiiiit tiiiiiiiit tiiiiiiiiiiit" niewiecie co jest grane. Nawet te okienko wejścia do biosu sie nie pokazuje więc nic nie mogę zrobić
piksar Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 pamięć poruszaj ile robi ti ? odepnij dyski i cd
Leleń Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 ja bym obstawial dysk, mialem kiedys podobnie.
sikham Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 a mi wczoraj padł zasilacz i wydawał komp takie dźwieki :) wiec ram dysk grafika albo zasilacz - wybór nie jest prosty ;) w takich przypadkach dobrze mieć kolegów z podobnym sprzętem
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 jak komputer mogl Ci dzwieki wydawac jak padl zasilacz ?! *konfiused* baj de łej wszystko zalezy od czestetliwosci/dlugosci piskow niby na moje oko grafika/ram
erwin Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 najprawdopodobniej jest to ram, ewentualnie grafika. reszta malo prawdopodobna:P
sikham Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 jak komputer mogl Ci dzwieki wydawac jak padl zasilacz ?! *konfiused* widocznie padła jakaś dioda albo Bóg jeden wie co jeszcze prąd daje wiatraki sie kręcą i nic wiecej zepsuty zasilacz nie równa sie brakowi prądu czasem jest wręcz odwrotnie ;)
Remedy Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Jest jeszcze jedna egzotyczna możliwość ale jednak. Zalana klawiatura. Jak? Przeciek z sufitu albo mam podlewająca kwiaty ;)
Tomek Kosiorek Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 ja miałem identycznie jakiś miesiąc temu-po wyjęciu Ramu i włożeniu z powrotem jest ok
SUPER_OkO Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 2 x BEEP = Grafika (zle wlozona, lub spalona) 3 x BEEP = RAM (jak wyzej) ZASILACZ JEST W POZADKU. gdyby byl spalony to niebyloby beep. Jezeli jest X * beep jest jakies spiecie. Czasami sie tak zdarza jak jest plyta zle zalozona i nie ma kolkow plastikowych. Luty dotykaja obudowy i sie dzieje takie rzeczy.
damusTo Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 z kompem dosatałes taka ksiazeczkę, w jej wnętrzu powinno byc napisane ile titytków odpowiada któremu elementowi. Który moze sie nie zgłasza poprawnie na skutek uszkodzenia lub np zasniedziałego styku. Poszukaj tam bo my nie zgadniemy. Albo profilaktyka rozłóz, złuz i zobacz - miej an uwadze styki i tasmy transmisyjne. powodem moze byc wszystko procek grafa ram kontroler ale raczej nie dys bowiem bios powinien sie zgłosic
hkropinski Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 wszystko zalezy ile jest piii bo mzoe byc nawet 8 krotkich i jeden dlugi
Remedy Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Sęk w tym, że jemu nie robi piii tylko "tiiiiiiiiiiiit tiiiiiiiit tiiiiiiiiiiit" xD
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 a co mu robi ?oprocz tiiiiiiiii tiiiiiiiiii ti ? lodzika pod stolem ? :D
Dawcio_m Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 sparawa jest taka że to jest od kumpla komp i nie wiem dokładnie ile jest tiiiit powiedział mi że miał w kompie jedne ramy i podczas załączonego komutera wsadził drugie takie same ramy komp mu sie zawiesił i jak resetnoł to już było to piiip próbowaliśmy już ruszać ramem ale nic nie dało
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 "kompie jedne ramy i podczas załączonego komutera wsadził drugie takie same ramy komp mu sie zawiesił i jak resetnoł to już było to piiip" HHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHA btw twoj koles to tez unikat ? :D:D:D sory inaczej tego skomentowac nie moge ;]
Dawcio_m Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 ja też hehe powiedziałem mu swoje
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 to najlepsze co przeczytalem na tym forum od kilku ladnych miesiecy :D pozdrow kolege :D
Dawcio_m Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 wiem że to istna głupota to co zrobił ale tak już wyszło a najlepsze że jego ojciec jest elektrykiem
Bruneq Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 powiedział mi że miał w kompie jedne ramy i podczas załączonego komutera wsadził drugie takie same ramy komp mu sie zawiesił i jak resetnoł to już było to piiip próbowaliśmy już ruszać ramem ale nic nie dało I drogi Watsonie kolejna sprawa rozwiązana!
KLICEK Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 nie tylko ramy siadly ale i porty ramowe jak masz 4 sztuki to modl sie zeby pozostale 2 dzialaly ;] no chyba ze koles mial mega farta ;] albo mega pecha to zaden nie bedzie dzialal
BLADE Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 to ciekawe rzeczy robilisciez tym ramem :) btw tak offtopowo.. dzwiki tez mogą sugerowac procesor ale raczej nei w tym przypadku :)
piksar Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 kurde, trzeba było w pierwszym poście pisac, że jesteście "ekspertami" od kompów, uprościło by trochę. PS. szkoda że mieszkacie tak daleko to bym wam sprawdził. Jeżeli robił na :ruchu to wykończył główny mostek, albo jak mieliście szczęście i zależy którym końcem wkładał ram to zniszczone są tylko ramy. oczywiscie przed wkladaniem ramu nie rozladowal potencjału z ciała (bo po co) odłaczyć wszystko z ramem włącznie - zostaje grafa, zasilacz i płyta i tak startuj - co się dzieje, jak jest zintegrowana grafa to monitor zapnij do niej a dodatkową grafe wyjmij
sikham Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 ZASILACZ JEST W POZADKU. gdyby byl spalony to niebyloby beep. wierz mi są różne dziwa na tej planecie ;) i jest bip na zepsutym zasilaczu choć szczerze przyznam żę pierwszy raz takie coś widziałem i słyszałem moze wyśle do Chipa w ciekawostkach bede miał swoją rubrykę co do ramów z właczonym kompem to pieknie :) 2 nowe doświadczenia w ciągu jednego tygodnia ciekawe co bedzie jutro :)
Marcin Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 miałem na NF-7 s to samo, gość od Abita mowił mi że te długie przerywane sygnały to przeważnie ram, w moim przypadku źle siedziały, wystarczyło wyjąć i włożyć spowrotem, no ale jak twoj kumpel robił to przy włączonym kompie to tak jak poprzednicy, Ram pewnie sie zjarał, "może" też i mostki. idź z ramem do jakiegoś kumpla i zobacz czy chodzą, pożycz od niego 2 sztuki i sprawdź (chociaż to ryzykowne). Najlepiej do sklepu w ktorym to kupił, tam powinni sprawdzić (tylko broń boże niech nie mówi co zrobił). ;)
SUPER_OkO Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Przetestujcie ramy na innym wlaczonym kompie zobaczymy co sie stanie tym razem..jezeli znowu bedzie bumm tii tiii tiii to znaczy ze ramy byly wpozadku. HEH gratuluje pomyslowosci kolegi.
damusTo Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Miałem kumpele BLADYNKE wpieła dokupiony ram na żywca em próbowal abo nie wyszło - cziekawostka poleciał tylko laser w nagrywarce. Gratulacje chłopaki :D
anJek Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Przetestujcie ramy na innym wlaczonym kompie zobaczymy co sie stanie tym razem..jezeli znowu bedzie bumm tii tiii tiii to znaczy ze ramy byly wpozadku. ...tylko nie zapomnijcie kompa wylaczyc przed eksperymentami, bo potem bedzie tiiiiiit tiiiiit ale zza okna, jak podjada sluzby ratownicze/gasnicze ;) LOL ;)
Dawcio_m Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 dobra coś tam pokombinujemy tylko nie myślcie że to ja te ramy wsadziłem to KOLEGA to kolego to zrobił jak zadzwonił po mnie to już było po fakcie
Rekomendowane odpowiedzi