Napisano 24 Październik 200618 l Witam chciałbym wam pokazać moje wypociny. Jest to mój pierwszy samochód jaki starałem sie wymodelować . Trwało to jakieś 4 dni . jak możecie to popatrzcie, skrytkujcie, pomóżcie ....................Nie jest taki dobry w dziubaniu w zwiąnku z tym mam pytanko jak moge zrobić obramówke dookoła szyb ??
Napisano 24 Październik 200618 l ja autek nie modeluje tylko ujeżdzam, ale to BMWe troche przekombinowane. modelik ładny ale autko niepraktyczne. Poczekam jak zrobisz drzwi.
Napisano 24 Październik 200618 l Jak skonczysz to najmę cie bys mi podjazd odsniezal bo mi sie nie bedzie chciec
Napisano 24 Październik 200618 l No wkoncu normalna fura :) Chcialbym zeby te czasy na torach wyscigowych wrocily... A Wy koledzy sie nie znacie bo to BMW Gr.5 z wyscigow... :P Dopatrzylem sie troche odstepstw od oryginalu ale mam nadzieje, ze poprawisz w niektorych miejscach... Co do obramowki to zrob szybe, pozniej zaznacz ja po obwodzie, natepnie daj chamfera tyle ile ma miec szerokosc uszczelka i to co ci wyszlo za pomoca detach odlacz i masz uszczelke :)
Napisano 24 Październik 200618 l nie, nie ma ślicznego BMW, no poza Italdesign Nazca C2, ale nie była w produkcji:)
Napisano 24 Październik 200618 l Wiktor racje ma ŚLICZNY, auto ma styl chociaż ma płóg. ehhhhh pojeździłbym takim ;]
Napisano 24 Październik 200618 l a ja uwazam ze dariusz sie nie myli...jedyny ładny BMW jaki znam to BMW R75 Sahara :D
Napisano 24 Październik 200618 l Autor nie patrząc na względy estetyczne (kwestia gustu )chodzi mi o względy techniczne siatka i te sprawy co nie tak.a co do drzwi musze poćwiczyć modelowanie tej częsci:) apropos wiktor możesz wymienić odstęstwa to mnie zmotywuje:P z góry dzieki
Napisano 24 Październik 200618 l Generalnie łatwiej byłoby chyba modelować jako jedną bryłę z szybami i drzwiami a potem wydzielać poszczególne elementy - zachowasz jednolitość powierzchni po rozcięciu, a tak namęczysz sie żeby dobrze dopasować drzwi do reszty
Napisano 24 Październik 200618 l goran: nie koniecznie... ;P Rozne sa techniki... Ja tak nie robie jak mowisz a efekty sa w miare przyzwoite ;P Jak sie ktos nie gubi i ma pewne sposoby to nie musi z calej bryly wycinac potrzebnych powierzchni...
Napisano 24 Październik 200618 l co kto woli, jednak latwiej jest chyba z calej bryly ;) A co do modelu to nie podoba mi sie sam "koncept", natomiast wykonanie jak narazie ok, chociaz dach wydaje sie krzywy i nad tylnim nadkolem troche nierowno.
Napisano 24 Październik 200618 l oooo rekin :D jeden z najładniejszych BMW :) niestety troche odbiego od orginału, poszukaj sobie fotek w necie zwykłej wersji e21 lub też wejdx na moją stronke i bierz się za poprawianie - w sumie to wszystko masz troche nie tak wymodelowane :P dariusz: o gustach się nie dyskutuje, bmw e21 to bardzo piekny samochód jak dla mnie, a za to żaden porsche mi się niepodoba :) ... tylko nie bij :P
Napisano 24 Październik 200618 l javor nie będe nikogo bić, narazie;)Wiktor sie zapytał, więc odpowiedziałem:D
Napisano 24 Październik 200618 l spokojnie chłopaki spokojnie wdech, wydech, wdech ... No fajny modelik sobie wybrałeś bede zaglandał póki co ładnie czysto czekam na wiecej ...
Napisano 26 Październik 200618 l Ja obramowki robie tak ze: 1 zaznaczasz border w ktorym ma byc szyba 2 prawy przycisk myszy i robisz z niego spline telko zwyklego , a nie smooth 3 w rendering options (bodajze ) tego splina zaznaczasz viewport i renderer 4 ustawiasz grobosc i profil na kwadrat(tzn cylinder o czterech scianach) 5 ewentualnie dopasowujesz twista 6 convertujesz do editable poly walisz czamferami po krawedziach i gotowe. Powodzenia
Napisano 27 Październik 200618 l Autor mały update ponieważ nie miałem zbytnio czasu i nie zapowiada się abym miał więc krok po kroku bede dochodził do celu (za nastepnym modelem postaram sie bardziej ) krytykujcie, komentujcie, pochwaly również mile widziane :):):):P:P:PPrzypominam to pierwszy model ale sądze ze nie ostatni
Napisano 27 Październik 200618 l No tyleczek ladnie poprowadziles - teraz tylko ladnie wytnij co trzeba i powinno byc ok, bo nie jest zbyt skomplikowany ;)
Napisano 27 Październik 200618 l No ale wcisnij troche na gaz z tego co tu modelujesz to lubisz szybka jazdę ;) jest ok tylko mało kumo mało
Napisano 27 Październik 200618 l No nie przerywaj sobie, nie krepuj sie dobrze kumo robicie tylko wolno :p
Napisano 27 Październik 200618 l tył nawet spoko, jeszcze coś ze zderzakiem by sie przydało zrobić. Radze poprawić całą góre samochodu, bo troche lipnie wyszła, tzn. od dolnej lini szyb w góre
Napisano 28 Październik 200618 l "kumo,kumie,kumoszko"regionalne naleciałości ;) nie winikaj bedziesz zdrowszy ale to nic zdroznego czy złosliwego wręcz przeciwnie... Okolice bocznych okien są niepokojaco płaskie, ale sie rozkręcą co ?
Napisano 28 Październik 200618 l Autor Tylko tyle udało mi sie zrobić ps: ładna metafora damusTo (WÓJEK GOOGLE WSZYSTKO WIE:):))
Napisano 28 Październik 200618 l A pokaz mi ten spoiler w realu na focie czy coś bo mi jakoś nie leży
Napisano 28 Październik 200618 l OK a teraz taki screen ze swoim modelem w identycznym widoku i chyba cie mam :]
Napisano 28 Październik 200618 l Ni nie bedzie bolało dziś nie mam w planach borować chciałem tylko zauważyc że spoiler jest em nie dokońca trafiony w swej rormie znaczy musisz go troche przemodelować widzisz chyba róznicę juz teraz ?? >TU podpinałek kilka fotek tej brysi moze ci sie przydadzą ...