stander Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Witam chciałbym wam pokazać moje wypociny. Jest to mój pierwszy samochód jaki starałem sie wymodelować . Trwało to jakieś 4 dni . jak możecie to popatrzcie, skrytkujcie, pomóżcie ....................Nie jest taki dobry w dziubaniu w zwiąnku z tym mam pytanko jak moge zrobić obramówke dookoła szyb ??
piksar Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 ja autek nie modeluje tylko ujeżdzam, ale to BMWe troche przekombinowane. modelik ładny ale autko niepraktyczne. Poczekam jak zrobisz drzwi.
Gen.Baton Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Jak skonczysz to najmę cie bys mi podjazd odsniezal bo mi sie nie bedzie chciec
merv_ Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 no te zderzaki zmniejsz bo takie zawypasione są
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 No wkoncu normalna fura :) Chcialbym zeby te czasy na torach wyscigowych wrocily... A Wy koledzy sie nie znacie bo to BMW Gr.5 z wyscigow... :P Dopatrzylem sie troche odstepstw od oryginalu ale mam nadzieje, ze poprawisz w niektorych miejscach... Co do obramowki to zrob szybe, pozniej zaznacz ja po obwodzie, natepnie daj chamfera tyle ile ma miec szerokosc uszczelka i to co ci wyszlo za pomoca detach odlacz i masz uszczelke :)
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 to chyba jest BMW 320i Jägermeister
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 dariuszku otoz to :) Sliczny prawda?? :>
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 nie, nie ma ślicznego BMW, no poza Italdesign Nazca C2, ale nie była w produkcji:)
chudy Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Wiktor racje ma ŚLICZNY, auto ma styl chociaż ma płóg. ehhhhh pojeździłbym takim ;]
kliment woroszyłow Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 a ja uwazam ze dariusz sie nie myli...jedyny ładny BMW jaki znam to BMW R75 Sahara :D
stander Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 nie patrząc na względy estetyczne (kwestia gustu )chodzi mi o względy techniczne siatka i te sprawy co nie tak.a co do drzwi musze poćwiczyć modelowanie tej częsci:) apropos wiktor możesz wymienić odstęstwa to mnie zmotywuje:P z góry dzieki
goran Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Generalnie łatwiej byłoby chyba modelować jako jedną bryłę z szybami i drzwiami a potem wydzielać poszczególne elementy - zachowasz jednolitość powierzchni po rozcięciu, a tak namęczysz sie żeby dobrze dopasować drzwi do reszty
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 goran: nie koniecznie... ;P Rozne sa techniki... Ja tak nie robie jak mowisz a efekty sa w miare przyzwoite ;P Jak sie ktos nie gubi i ma pewne sposoby to nie musi z calej bryly wycinac potrzebnych powierzchni...
Balas Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 co kto woli, jednak latwiej jest chyba z calej bryly ;) A co do modelu to nie podoba mi sie sam "koncept", natomiast wykonanie jak narazie ok, chociaz dach wydaje sie krzywy i nad tylnim nadkolem troche nierowno.
stander Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Tył cały zostałusunięty wogóle był niewypał
javor Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 oooo rekin :D jeden z najładniejszych BMW :) niestety troche odbiego od orginału, poszukaj sobie fotek w necie zwykłej wersji e21 lub też wejdx na moją stronke i bierz się za poprawianie - w sumie to wszystko masz troche nie tak wymodelowane :P dariusz: o gustach się nie dyskutuje, bmw e21 to bardzo piekny samochód jak dla mnie, a za to żaden porsche mi się niepodoba :) ... tylko nie bij :P
dariusz Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 javor nie będe nikogo bić, narazie;)Wiktor sie zapytał, więc odpowiedziałem:D
Ardeni Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 słuchaj javora, ten człowiek wie co mówi, na "rekinach" się zna ;P
damusTo Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 spokojnie chłopaki spokojnie wdech, wydech, wdech ... No fajny modelik sobie wybrałeś bede zaglandał póki co ładnie czysto czekam na wiecej ...
SoAd Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Ja obramowki robie tak ze: 1 zaznaczasz border w ktorym ma byc szyba 2 prawy przycisk myszy i robisz z niego spline telko zwyklego , a nie smooth 3 w rendering options (bodajze ) tego splina zaznaczasz viewport i renderer 4 ustawiasz grobosc i profil na kwadrat(tzn cylinder o czterech scianach) 5 ewentualnie dopasowujesz twista 6 convertujesz do editable poly walisz czamferami po krawedziach i gotowe. Powodzenia
stander Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 mały update ponieważ nie miałem zbytnio czasu i nie zapowiada się abym miał więc krok po kroku bede dochodził do celu (za nastepnym modelem postaram sie bardziej ) krytykujcie, komentujcie, pochwaly również mile widziane :):):):P:P:PPrzypominam to pierwszy model ale sądze ze nie ostatni
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 No tyleczek ladnie poprowadziles - teraz tylko ladnie wytnij co trzeba i powinno byc ok, bo nie jest zbyt skomplikowany ;)
damusTo Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 No ale wcisnij troche na gaz z tego co tu modelujesz to lubisz szybka jazdę ;) jest ok tylko mało kumo mało
damusTo Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 No nie przerywaj sobie, nie krepuj sie dobrze kumo robicie tylko wolno :p
stander Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 moge sie spytać czemu kumo???
pecet Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 tył nawet spoko, jeszcze coś ze zderzakiem by sie przydało zrobić. Radze poprawić całą góre samochodu, bo troche lipnie wyszła, tzn. od dolnej lini szyb w góre
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 "kumo,kumie,kumoszko"regionalne naleciałości ;) nie winikaj bedziesz zdrowszy ale to nic zdroznego czy złosliwego wręcz przeciwnie... Okolice bocznych okien są niepokojaco płaskie, ale sie rozkręcą co ?
stander Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 Tylko tyle udało mi sie zrobić ps: ładna metafora damusTo (WÓJEK GOOGLE WSZYSTKO WIE:):))
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 A pokaz mi ten spoiler w realu na focie czy coś bo mi jakoś nie leży
stander Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 prosze bardzo ( tylko to jest zabawka)
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 OK a teraz taki screen ze swoim modelem w identycznym widoku i chyba cie mam :]
stander Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 CZUJE ŻE BĘDZIE BOLAŁO (PODKREŚLAM TO TYLKO ZABAWKA)
damusTo Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 Ni nie bedzie bolało dziś nie mam w planach borować chciałem tylko zauważyc że spoiler jest em nie dokońca trafiony w swej rormie znaczy musisz go troche przemodelować widzisz chyba róznicę juz teraz ?? >TU podpinałek kilka fotek tej brysi moze ci sie przydadzą ...
Rekomendowane odpowiedzi