Mario Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Witam Dzisiaj mam do zaprezentowania Klasyczną łazienkę którą wykonałem na podstawie zdjęcia znalezionego w sieci. Wiadomo że nowoczesne łazienki są łatwe do zrobienia bo maja proste bryły dlatego też pokusiłem się aby zrobić coś z klasyki ale czy wyszło to juz zostawiam wam do oceny. Narzędzia pracy jak zwykle standardowe: Max Vray oraz Photoshop w którym dodałem kontrast, szum itp. oraz ręcznie namalowałem DOF (nie jest może idealny ale mi się podoba) Jest też wersja z fleszem Taki mały bajer :P Zapraszam do komentarzy Pozdrawiam Mario
DraB Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Brr, zawsze gdy widze twoj Nick na forum to mnie ciarki przechodza ;) Znowu mnie powaliles. Swietnie ! Oczywiscie dzilimy sie ustawieniami... ;)
RA Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Bardzo ładne światło, ale DOF, to momentami porażka. ;)
piksar Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 takie prace zabijają we mnie chęć do 3d maxa rewelacja jakieś drobne błędy na słuchawce na drugim renderze w odbiciu i na renderze z flashem na rogu ciany i za wanną, mogłeś je PS`iakiem potraktować
Lis Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Genialne. Może trochę ręczniki ci nie wyszły (zbyt lekkie i puszyste) Wersja z Flashem wymiata :)
Chalek Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 duzo dobre. brakuje mi troche drugiego szerokiego ujecia, zblizenia sa ok, ale moze ich za duzo. Zupelnie nie podoba mi sie wersja flashowa, jakos tu nie pasuje, nic nie wnosi i jest niepotrzebna. Super modele i swiatlo, ale bump na podlodze chyba za duzy? pokazesz zdjecie na ktorym sie wzorowales?
banana.split Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 wszystko pięknie, zgadzam się z przedmówcami, tylko że bardzo, ale to bardzo boli mnie ten gzyms z narożnikiem i firanka które połączone są w 'dziwny' sposób.. no, no przy takim poziomie nie wypada robić takich błędów ;) cała reszta b. fajna.
Zbychowaty Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Mario gdybys byl moim bardzo dobrym kolega i znalibysmy dobrze powiedzial bym Ci ze jestes po prostu, psychiczny i załozyłbym Ci dzwinignie na natgarstek co by utrudnic dostep do kompa;) Jednakze Ciebie nie znam (aczkolwiek lubie)to moge powiedziec, ze jest bardzo ladnie, wrecz super! Jedyne co mi sie ciuteńke nie podoba to mocne swiatlo w oknie. Jesli mozesz to powiedz sie ustawieniami swiatelek i rendera, w szczegolnosci ostatniego, fleszowego ujęcia. Pozdrawiam :) P.S. Materiały dobierasz bezblednie.
Mirkowaty Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Ludzie nie wpuszczajcie Maria do swoich lazienek!! Bo potem takie rzeczy się na forum pokazuja haha szczescie ze tam nikt wtedy w wannie nie siedzial jak te fotki trzaskał:P. Pozdro Pozdro good job
wharp Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 swietna robota, materialy i swiatlo wymiataja, dof ladny ale mozna sie w kilku miejscach przyczepic (ale to jest pikus :) ogolnie rzecz biorac rewelacja; pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 OK ale ten dof wygląda dobrze tylko na 1. i 3. renderku.
hcpiter Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 ale zaworyyy ;) dof mi nie podpasił ale reszta znakomita szczegolnie ostatni render real :] Bardzo fajnie w swoich scenach ustawiasz shadery i swiatlo takie miłe dla oka Pozdrawiam !
yooshi Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 A co to za jakis błąd nad firankami przy progu pod sufitem??? Hmm... Cos mi tam nie gra - ta szpara...
anJek Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 cudo, jedyne co dziwnie wyglada to ta sciana z oknem - jakby nie byla pod katem 90 stopni do drugiej (a moze tak jest rzeczywiscie? hmm) i material fotela (troche duzy bump), no ale to drobiazgi, brak slow - piekna pracka! szacunek! nie powinni cie wpuszczac rzeczywiscie na forum, bo ludzie w kompleksy wpadaja (buuuu..... chlip....) pozdrawiam!
Lukx Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 no powiedz kto ci powiedzial jak waz do prysznica zrobic :)
maczuga Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 jak mi podasz ustawienia GI to ci dam buzi ;) jak zrobiłeś to wygładzenie na kancie ściany na pierwszym renderku? modeling czy masz jakieś inne metody? :> podoba mi się wersja z flashem @edit oops, teraz zauważyłem że to inna ściana ale potraktowana DoFem :/ ale i tak super!
MaGuu Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 no powiedz kto ci powiedzial jak waz do prysznica zrobic :) Powiginana spręzyna w kształt węża + chamfer box i get path ? :D Wizualizacje cudne :]
Mario Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 RA, pikSar, Lis, wharp, Master Kiełbaster, JohnZi, MaGuu Wielkie dzięki DraB:: jutro podam ustawienia bo dziś nie mam sil odpalać maxa oki Chalek:: co do wersji z flasem to taki mój mały test pierwotnie nie miałem go pokazywać ale jak juz się wyliczył to postanowiłem go zaprezentować. Bump na podłodze to Displacement a duży bo chciałem wyraźnie podkreślić panel. Na razie referencji nie będę pokazywał :) Z-Brush:: hehe psychiczny hehe dobre Jutro napisze cos o ustawieniach okej Mirkowaty:: Mirek bądź czujny bo może dzisiaj przez przypadek wpadnę do twojej łazienki i wtedy ......... masakra będzie HeeeHeee hcpiter3d:: z tymi zaworami to męczyłem się 3 wieczorki ale jakoś się udało yooshi, banana.split:: ten uskok jest celowy ściana nie idzie równolegle co górnego cokoliku To jest takie wcięcie żeby się zasłony mieściły anJek:: zgadza się ściana nie jest pod kątem 90 Lukx:: ty mi powiedziałeś a jak już tak idziemy to kto ci pomagał mierzyć ruiny?
Mario Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 Maczuga:: a zapomniałem o tobie :P Jutro Coś naskrobie o GI. Ściana jest tuż przed kamera i faktycznie jak się ogląda obrazek od połowy w górę to sprawia wrażenie jak by zakręcała w lewo :P
Lukx Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Lukx:: ty mi powiedziałeś a jak już tak idziemy to kto ci pomagał mierzyć ruiny? ty mi pomagales, od teraz radzimy sobie sami
Mirkowaty Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 eee chlopaki Lux i Mario !! a pamietacie kto was przewijał ?? Haha nie musicie mi za to dziekowac i mowic tatusiu
Lukx Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 eee chlopaki Lux i Mario !! a pamietacie kto was przewijał ?? Haha nie musicie mi za to dziekowac i mowic tatusiu ty czekaj, ty jeszcze do mnie przyjdziesz...jak zawsze :)
powelt Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Super. Na początku myślałem że to z fleshem to jest fota na której sie wzorowałeś:P dopiero potem sie wczytałem ;) Pozdrawiam
rudylew Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 na 5 renderze widac strasznie te majsterkowanie ręczne z DOF'em ponieważ 2 obrazek na ścianie jest oddalony w scenie od baterii a mają podobne rozmycie :( A tak poza tym to ZAJEBIŚCIE!!! :) podoba mi się.. juz same logo :)
Ifonka Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 he he a ja Cie znam Mario i nawet lubie :-) i powiem Ci ze nawet Ci to wyszlo hehe najbardziej podobaja mi sie nozki od wanny:-) Pochwal sie ze wszystko sam modelowales! pozdrawiam
Marek G Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Mario, Mario to nad tym siedziles tymi wieczorami :-) Najlepsze w calej pracy podobaja mi sie nozki do wanny , kozackie! :-) wkoncu zabierales sie do nich 3 dni heheheh.Tak powaznie pracka bardzo ladna, ujecie nocne bardzo realne, materialy bardzo dobre.Za duzo nie moge cie zreszta chwalic bo obrsniesz w piorka :-).Pozdrawiam Marek
Mario Napisano 6 Listopad 2006 Autor Napisano 6 Listopad 2006 Witam powelt, rudylew, KLICEK:: dzięki za komentarze Mirkowaty:: tatusiu opowiesz mi coś na dobranoc o finalu? Ifonka :: nie ma się czym chwalić kilka kresek, kilka boxów i jest :P Marek G:: nóżki wyszły o tak sobie nie są może rewelacyjne ale jak bym siedział z tydzień to może by były kozackie heheh tak jak wczoraj obiecałem podsyłam moje ustawienia. Nie ma tam nic nowego. Wszystko prawie tak jak w poprzednich moich pracach, mogą się jedynie różnić niektóre wartości. IRR+LC rraduance map Min rate -3 Max rate 0 HS 30 Is 20 Ct 0.25 Nt 0.3 Dt 0.3 Light cache Subdivs 800 Sample siz 0,02 Screen Screen Filter None rQMC Adaptive a 0.85 Noise t. 0.002 Vray Environment VRaySky Color mapping Dark m 1,6 Bright m 1,6 Swiatła Słońce – Direct Multiplier – 3 Główne oświetlenie pochodzi z VrayLight o wartości 35 i jest umieszczone za oknem pozostałe 2 są tylko po to aby rozświetlić rogi (było troszkę za ciemno) Oto widok z góry Wersja nocna posiada tylko jedno źródło światła. Jest umieszczone koło kamery i ma wartość 700 i to by było na tyle Mam nadzieje ze komuś się przyda Pozdro Mario 1
JohnyCa Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Poza zaslona wszystko swietne! Podziwiam za "wyczucie" swiatla i koloru. Jak zawsze podobaja mi sie materialy. Gratuluje kolejnej udanej pracki! :)
Georgas Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Zasłona mi się nie podoba, no i ten dof, a reszta super nogi od wanny wymiatają :)
misoni Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 ladnie...tylko te przez te dofy wyglada jak domek dla lalek..
Touch Napisano 8 Listopad 2006 Napisano 8 Listopad 2006 Miód, przyjemny odpoczynek od koncepcji minimalistycznych;) Rozwiązanie z zasłoną na duży minus. Jest co najmniej dziwne, a na pewno mało atrakcyjnie się prezentuje. Nogi, nogi, nogi;D Wyszedłeś z jakiejś konkretnej bryły(box) przy ich modelowaniu? Pozdr!
tomeg Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 A za tydzien masz zrobić z tej sceny tutoriala (krok po kroku -nawet jak poszedłes sikac tez masz napisać w którym momencie:))).Jak nie to juz nigdy nie bede ogladal twoich prac.:) pieknista robótka.
Gen.Baton Napisano 11 Listopad 2006 Napisano 11 Listopad 2006 Ja bym dodal troche "kamienia" dodal na elamenty chromowane a przy wannie nawet nie wiem gdzie;] rdzy troche to bedzie lajtowo :D
BARMAN2005 Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 Mój boże, jak ja bym chciał tak umieć...
Rekomendowane odpowiedzi