Napisano 5 Listopad 200618 l Witam Dzisiaj mam do zaprezentowania Klasyczną łazienkę którą wykonałem na podstawie zdjęcia znalezionego w sieci. Wiadomo że nowoczesne łazienki są łatwe do zrobienia bo maja proste bryły dlatego też pokusiłem się aby zrobić coś z klasyki ale czy wyszło to juz zostawiam wam do oceny. Narzędzia pracy jak zwykle standardowe: Max Vray oraz Photoshop w którym dodałem kontrast, szum itp. oraz ręcznie namalowałem DOF (nie jest może idealny ale mi się podoba) Jest też wersja z fleszem Taki mały bajer :P Zapraszam do komentarzy Pozdrawiam Mario
Napisano 5 Listopad 200618 l Brr, zawsze gdy widze twoj Nick na forum to mnie ciarki przechodza ;) Znowu mnie powaliles. Swietnie ! Oczywiscie dzilimy sie ustawieniami... ;)
Napisano 5 Listopad 200618 l takie prace zabijają we mnie chęć do 3d maxa rewelacja jakieś drobne błędy na słuchawce na drugim renderze w odbiciu i na renderze z flashem na rogu ciany i za wanną, mogłeś je PS`iakiem potraktować
Napisano 5 Listopad 200618 l Genialne. Może trochę ręczniki ci nie wyszły (zbyt lekkie i puszyste) Wersja z Flashem wymiata :)
Napisano 5 Listopad 200618 l duzo dobre. brakuje mi troche drugiego szerokiego ujecia, zblizenia sa ok, ale moze ich za duzo. Zupelnie nie podoba mi sie wersja flashowa, jakos tu nie pasuje, nic nie wnosi i jest niepotrzebna. Super modele i swiatlo, ale bump na podlodze chyba za duzy? pokazesz zdjecie na ktorym sie wzorowales?
Napisano 5 Listopad 200618 l wszystko pięknie, zgadzam się z przedmówcami, tylko że bardzo, ale to bardzo boli mnie ten gzyms z narożnikiem i firanka które połączone są w 'dziwny' sposób.. no, no przy takim poziomie nie wypada robić takich błędów ;) cała reszta b. fajna.
Napisano 5 Listopad 200618 l Mario gdybys byl moim bardzo dobrym kolega i znalibysmy dobrze powiedzial bym Ci ze jestes po prostu, psychiczny i załozyłbym Ci dzwinignie na natgarstek co by utrudnic dostep do kompa;) Jednakze Ciebie nie znam (aczkolwiek lubie)to moge powiedziec, ze jest bardzo ladnie, wrecz super! Jedyne co mi sie ciuteńke nie podoba to mocne swiatlo w oknie. Jesli mozesz to powiedz sie ustawieniami swiatelek i rendera, w szczegolnosci ostatniego, fleszowego ujęcia. Pozdrawiam :) P.S. Materiały dobierasz bezblednie.
Napisano 5 Listopad 200618 l Ludzie nie wpuszczajcie Maria do swoich lazienek!! Bo potem takie rzeczy się na forum pokazuja haha szczescie ze tam nikt wtedy w wannie nie siedzial jak te fotki trzaskał:P. Pozdro Pozdro good job
Napisano 5 Listopad 200618 l swietna robota, materialy i swiatlo wymiataja, dof ladny ale mozna sie w kilku miejscach przyczepic (ale to jest pikus :) ogolnie rzecz biorac rewelacja; pozdrawiam
Napisano 5 Listopad 200618 l ale zaworyyy ;) dof mi nie podpasił ale reszta znakomita szczegolnie ostatni render real :] Bardzo fajnie w swoich scenach ustawiasz shadery i swiatlo takie miłe dla oka Pozdrawiam !
Napisano 5 Listopad 200618 l A co to za jakis błąd nad firankami przy progu pod sufitem??? Hmm... Cos mi tam nie gra - ta szpara...
Napisano 5 Listopad 200618 l cudo, jedyne co dziwnie wyglada to ta sciana z oknem - jakby nie byla pod katem 90 stopni do drugiej (a moze tak jest rzeczywiscie? hmm) i material fotela (troche duzy bump), no ale to drobiazgi, brak slow - piekna pracka! szacunek! nie powinni cie wpuszczac rzeczywiscie na forum, bo ludzie w kompleksy wpadaja (buuuu..... chlip....) pozdrawiam!
Napisano 5 Listopad 200618 l jak mi podasz ustawienia GI to ci dam buzi ;) jak zrobiłeś to wygładzenie na kancie ściany na pierwszym renderku? modeling czy masz jakieś inne metody? :> podoba mi się wersja z flashem @edit oops, teraz zauważyłem że to inna ściana ale potraktowana DoFem :/ ale i tak super!
Napisano 5 Listopad 200618 l no powiedz kto ci powiedzial jak waz do prysznica zrobic :) Powiginana spręzyna w kształt węża + chamfer box i get path ? :D Wizualizacje cudne :]
Napisano 5 Listopad 200618 l Autor RA, pikSar, Lis, wharp, Master Kiełbaster, JohnZi, MaGuu Wielkie dzięki DraB:: jutro podam ustawienia bo dziś nie mam sil odpalać maxa oki Chalek:: co do wersji z flasem to taki mój mały test pierwotnie nie miałem go pokazywać ale jak juz się wyliczył to postanowiłem go zaprezentować. Bump na podłodze to Displacement a duży bo chciałem wyraźnie podkreślić panel. Na razie referencji nie będę pokazywał :) Z-Brush:: hehe psychiczny hehe dobre Jutro napisze cos o ustawieniach okej Mirkowaty:: Mirek bądź czujny bo może dzisiaj przez przypadek wpadnę do twojej łazienki i wtedy ......... masakra będzie HeeeHeee hcpiter3d:: z tymi zaworami to męczyłem się 3 wieczorki ale jakoś się udało yooshi, banana.split:: ten uskok jest celowy ściana nie idzie równolegle co górnego cokoliku To jest takie wcięcie żeby się zasłony mieściły anJek:: zgadza się ściana nie jest pod kątem 90 Lukx:: ty mi powiedziałeś a jak już tak idziemy to kto ci pomagał mierzyć ruiny?
Napisano 5 Listopad 200618 l Autor Maczuga:: a zapomniałem o tobie :P Jutro Coś naskrobie o GI. Ściana jest tuż przed kamera i faktycznie jak się ogląda obrazek od połowy w górę to sprawia wrażenie jak by zakręcała w lewo :P
Napisano 5 Listopad 200618 l Lukx:: ty mi powiedziałeś a jak już tak idziemy to kto ci pomagał mierzyć ruiny? ty mi pomagales, od teraz radzimy sobie sami
Napisano 5 Listopad 200618 l eee chlopaki Lux i Mario !! a pamietacie kto was przewijał ?? Haha nie musicie mi za to dziekowac i mowic tatusiu
Napisano 5 Listopad 200618 l eee chlopaki Lux i Mario !! a pamietacie kto was przewijał ?? Haha nie musicie mi za to dziekowac i mowic tatusiu ty czekaj, ty jeszcze do mnie przyjdziesz...jak zawsze :)
Napisano 6 Listopad 200618 l Super. Na początku myślałem że to z fleshem to jest fota na której sie wzorowałeś:P dopiero potem sie wczytałem ;) Pozdrawiam
Napisano 6 Listopad 200618 l na 5 renderze widac strasznie te majsterkowanie ręczne z DOF'em ponieważ 2 obrazek na ścianie jest oddalony w scenie od baterii a mają podobne rozmycie :( A tak poza tym to ZAJEBIŚCIE!!! :) podoba mi się.. juz same logo :)
Napisano 6 Listopad 200618 l he he a ja Cie znam Mario i nawet lubie :-) i powiem Ci ze nawet Ci to wyszlo hehe najbardziej podobaja mi sie nozki od wanny:-) Pochwal sie ze wszystko sam modelowales! pozdrawiam
Napisano 6 Listopad 200618 l Mario, Mario to nad tym siedziles tymi wieczorami :-) Najlepsze w calej pracy podobaja mi sie nozki do wanny , kozackie! :-) wkoncu zabierales sie do nich 3 dni heheheh.Tak powaznie pracka bardzo ladna, ujecie nocne bardzo realne, materialy bardzo dobre.Za duzo nie moge cie zreszta chwalic bo obrsniesz w piorka :-).Pozdrawiam Marek
Napisano 6 Listopad 200618 l Autor Witam powelt, rudylew, KLICEK:: dzięki za komentarze Mirkowaty:: tatusiu opowiesz mi coś na dobranoc o finalu? Ifonka :: nie ma się czym chwalić kilka kresek, kilka boxów i jest :P Marek G:: nóżki wyszły o tak sobie nie są może rewelacyjne ale jak bym siedział z tydzień to może by były kozackie heheh tak jak wczoraj obiecałem podsyłam moje ustawienia. Nie ma tam nic nowego. Wszystko prawie tak jak w poprzednich moich pracach, mogą się jedynie różnić niektóre wartości. IRR+LC rraduance map Min rate -3 Max rate 0 HS 30 Is 20 Ct 0.25 Nt 0.3 Dt 0.3 Light cache Subdivs 800 Sample siz 0,02 Screen Screen Filter None rQMC Adaptive a 0.85 Noise t. 0.002 Vray Environment VRaySky Color mapping Dark m 1,6 Bright m 1,6 Swiatła Słońce – Direct Multiplier – 3 Główne oświetlenie pochodzi z VrayLight o wartości 35 i jest umieszczone za oknem pozostałe 2 są tylko po to aby rozświetlić rogi (było troszkę za ciemno) Oto widok z góry Wersja nocna posiada tylko jedno źródło światła. Jest umieszczone koło kamery i ma wartość 700 i to by było na tyle Mam nadzieje ze komuś się przyda Pozdro Mario
Napisano 7 Listopad 200618 l Poza zaslona wszystko swietne! Podziwiam za "wyczucie" swiatla i koloru. Jak zawsze podobaja mi sie materialy. Gratuluje kolejnej udanej pracki! :)
Napisano 7 Listopad 200618 l Zasłona mi się nie podoba, no i ten dof, a reszta super nogi od wanny wymiatają :)
Napisano 8 Listopad 200618 l Miód, przyjemny odpoczynek od koncepcji minimalistycznych;) Rozwiązanie z zasłoną na duży minus. Jest co najmniej dziwne, a na pewno mało atrakcyjnie się prezentuje. Nogi, nogi, nogi;D Wyszedłeś z jakiejś konkretnej bryły(box) przy ich modelowaniu? Pozdr!
Napisano 11 Listopad 200618 l A za tydzien masz zrobić z tej sceny tutoriala (krok po kroku -nawet jak poszedłes sikac tez masz napisać w którym momencie:))).Jak nie to juz nigdy nie bede ogladal twoich prac.:) pieknista robótka.
Napisano 11 Listopad 200618 l Ja bym dodal troche "kamienia" dodal na elamenty chromowane a przy wannie nawet nie wiem gdzie;] rdzy troche to bedzie lajtowo :D