_Mich@l_ Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Mam tablecika WACOM Graphire 4 A6 i uczę się rysować. Największym problemem, który napotkałem to to, że on jest zbyt mało poślizgowy. Moja ręka zamiast gładko po powierzchni przejść to się doń przykleja. Wiecie może jak nie niszcząc sprzętu zmienć ten stan rzeczy?
Marcin Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 normalnie, na tablet połóż jakiś materiał. Tablet i tak wykrywa piórko na około 12 mm nad powierzchnią. Zwykła kartka lub jakiś cienki plastik nie zrobi różnicy.
kozioo Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Oklej rękę teflonem, albo zamontuj ślizgacze ;) A tak na serio to ja nie zaobserwowałem takiego problemu ;)
Remedy Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Jak żyję, nie słyszałem jeszcze o takim problemie z tabletem. :D ...aż się prosi o komentarz "może umyj ręce od czekolady" ;D Może dłonie za bardzo się Tobie pocą? Marcin, kartka raczej odpada, bo rysik ją potnie/porwie etc. P.S. wooooohooo 600ny post! O_O
Destroyer Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 "może umyj ręce od czekolady" ;D :D zniszczyłeś :D _Mich@l_ musisz popracować nad syndromem cięzkiej ręki na moim wolito2 obudowa też nie jest śliska ale wystarczy tylko troche ręke unieść :P to nie mycha żeby nadgarstel leżał jak kłoda :)
_Mich@l_ Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 Remedy: Gratulacje Fikołek: Ale potem ręka boli szybciej Filmik skasowany
Remedy Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Nie można pobrać filmiku. :( _Mich@l_: nie denerwuj się, ja tylko staram się dojść jak to możliwe, że ręka klei Ci się do czegoś, co zostało zaprojektowane specjalnie do mazania po tym ręką trzymającą piórko. Jedyna opcja to wilgotne dłonie, albo umazany czymś tablet.
_Mich@l_ Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 Tablecik czyściutki, o sprzęt to ja dbam, a ręka chyba rzeczywiście za bardzo oparta o to. Przyzwyczajony jestem, że rysując na kartce ręką szuram po niej, potem wszystko pomazane :D.
tweety Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 jeśli masz babcię to poproś o rękawiczkę z wełny. sztuk jedną. potem z premedytacją odetnij wszystkie palce w połowie (lepiej nie na oczach babci) i włala! oto masz wspaniały system antypoślizgowy. wełna ślizga siępo plastiku a palce dobrze chwytają piórko. jesli nie masz babci zawsze możesz kupić sobie rekawiczke w hipermarkecie i powtórzyć czynność jaką wyżej opisałem nie gwarantuję, jednak że będzie wyglądała i zachowywała się tak samo jak babcina. Pozdrawiam
_Mich@l_ Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 tweety: z humorem i praktyczne, pocięłem siostrzaną rękawiczkę bawełnianą i działa. dzięki p.s. ciekawe co będzie jak siostrzyczka zauważy...
Destroyer Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 a może skórzane rękawiczki do prowadzenia samochodu praktycznie i stylowo :D
streaker Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Rekawiczki skórzane będą się tym bardziej kleić. Nie wiem jak długo masz tablet, ale na początku tez tak troche miałem (choć nie przeszkadzało mi to zbytnio), nie wiem, czy to po prostu tablet się "wyślizgał", czy nieświadomie zacząłem unosić bardzie reke, ale teraz jest dobrze. PS. Ale pomysł z rekawiczką ciekawy :D
David14 Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Tylko przed rysowaniem uziemcie się, bo polecą iskry :D
_Mich@l_ Napisano 18 Listopad 2006 Autor Napisano 18 Listopad 2006 nieźle dawid. tablecika mam dopiero 2 miesiace i glownie, jak na razie, uzywam go do rzeczy ktorych myszka nie zrobie tak latwo. w przyszlosci mam zamiar nauczyc sie rysowac jak Wy, teraz szkoła denerwuje.
RA Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Rysowanie z ręką nie dotykającą kartki jest też świetnym miernikiem. ;) Ciągle informuje mnie: nie pij tyle więcej. Tak czy siak warto się tego nauczyć. :)
Drakula Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 a pomyslal tos o talku ? taki proszek specjalnie przygotowany do tego typu celow... -_-
_Mich@l_ Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 żebyh usyfić sobie sprzęcik? eee talk odpada
streaker Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 _Mich@l_ - eee..., to był żart chyba....
Rekomendowane odpowiedzi