Konras Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Oj cos mi sie wydaje ze zaszalalem zbytnio, ,ale posatnowilem sprubowac zrobic oto tego milusiego wampirka Alucarda z mangi/anime Hellsing. Musze sie jescze tylko zastanowic sie w ktorej z jego jakze czesto zmiennych form mam go ukazac :p
arcade Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 Aahhh, też myślałem o Helsingu :) niesamowita postać, mam nadzieję że skończysz, bo koncept jest przedni :)
Gość obo Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Ooo super :D Strasznie ciekawa postać. Mam nadzieje że sobie poradzisz. Trzymam kciuki ;)
Konras Napisano 25 Listopad 2006 Autor Napisano 25 Listopad 2006 Oh jejku ^_^ zaraz mnie zlinczujecie ze glowa wcale nie podobna, ale postanowilem ze musze ja jakos sklecic a dopiero potem bede ja upodabnial do tego wampirka :> (kurcze najgorsze jest to ze zaczalem od najtrudniejszej rzeczy i juz to skolei chyba 4 glowa jaka zaczynam robic dla tej postaci (coz ale moze kiedys sie naucze:p)) Pozdrawiam
kurt_hectic Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 ała, japonskie zboczenia nie sa przez nas- eu traktowane jako kreskowki ;)
_michal Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 ała, japonskie zboczenia nie sa przez nas- eu traktowane jako kreskowki ;) why?? Ja bardzo lubię Anime. Konras, dawaj, dawaj.
Konras Napisano 25 Listopad 2006 Autor Napisano 25 Listopad 2006 Jejku boje sie co kolwiek pokazywac bo ta glowa mnie chyba przeraza, albo nie wiem juz (podejrzewam ze brak wlosow sprawia mi ta roznice, ale jakos nie moge patrzec na lysego Alucard'a) No nic to, ocencie sami.
Gość obo Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 Dla mnie jest naprawde spoko, uważam że jest całkiem podobny.
Konras Napisano 25 Listopad 2006 Autor Napisano 25 Listopad 2006 Ah to moje drobne przeklenstwo chyba ale jestem na tyle zboczony ze "prawie podobny" mi nie wystarcza -_- i bede w tym dlubal tyle az bedzie naprawde taki sam ^_^. No nic tutaj macie nos i usta :> i mowic mi ladnie co jest nie podobne :p
arcade Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 Hmmm - ciężko tak stwierdzić czy podobny czy nie - masz jakieś rzuty / referki z przodu, boku itp? jak na razie to co mogę powiedzieć to to że masz trochę dziwną dystrybucję polygonów - nie ustawiasz odpowiednich loopów, co może mieć kiepskie skutki przy animacji. no ale nie jest źle powodzenia dalej :)
Konras Napisano 26 Listopad 2006 Autor Napisano 26 Listopad 2006 Hmmm... w sumie jestem wam winny troche referencji :> http://muchos.co.uk/members/Ceilirince/alucard%202.jpg http://www.azulcalcinha.com.br/gif/t0052%20alucard.jpg http://i83.photobucket.com/albums/j291/death-kats11/Alucard-2.jpg http://h-alucard-h.skyblog.com/pics/241950922.jpg http://bizhonours.free.fr/manga/hellsing/157.jpg http://bizhonours.free.fr/manga/hellsing/154.jpg http://bizhonours.free.fr/manga/hellsing/153.jpg http://bizhonours.free.fr/manga/hellsing/156.jpg http://bizhonours.free.fr/manga/hellsing/155.jpg Ah pewnie kazdy z was juz zauwazyl ze on na kazdym obrazku inaczej wyglada... to tez umm "niesprawiedliwe" -___-
krzyhhh Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 alukard ^^ on jest zaje.. ;) to jego podejście do sprawy.. ah.. ta postaćjest super. nic tylko życzyć powodzenia ;)
Matys Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 szczerze mowiac nie przepadam za manga/anime :/ ale to chyba i tak nie ma nic do rzeczy :D odnosnie samego modelu, wydaje mi sie ze bedziesz mial duze problemy ze zlapaniem odpowiedniego wygladu. Z mojego "doswiadczenia :O" z magnowymi twarzami jest tak (przynajmniej mi sie tak wydaje) ze postac w kazdym ujeciau wyglada inaczej i o ile zrobisz ze z profilu bedzie wygladal podobnie to juz z frontu ni cholery nie bedzie przypominal tego co masz na refce i odwrotnie. oczywyscie moge sie mylic ale wydaje mi sie ze czeka cie trudna przeprawa. jesli mial bym dawac jaies rady to proponowal bym znalesc jakies konkretne "realistyczne" refki jechac po nich a pozniej poprawiac model z freehandu. dobra dosc tego wymadzania. gl&hf
Dziamka Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 Genialny wybór :) Mój ukochany wampir :] Zrób go w okularkach, kapeluszu i długich włosach .... ! :) Powodzenia!
ledyr Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 dobrze idzie :d koncept tez bardzo fajny ale łatwo nie bedzie. Dołóż wiecej tris do tej głowy
Konras Napisano 26 Listopad 2006 Autor Napisano 26 Listopad 2006 hmmm... no dobra wzilem sobie stare cialo elfa :p jakiego kiedys tam zaczalem robic i je odchudzilem a do tego na szybko jakies tam wloski zrobilem (nie nie bic mnie to tak tylko dlatego aby miec pewien zarys jak to bedzie wygladac bo jak wczesniej pissalem glowa bez ciala i wlosow tutaj sie nie prezentuje) powiedzcie wiec jak tam teraz wasze odczucia a ja obecuje ze jak bede mial trohe czasu to za cialo sie juz zabiore a ewentualne zlecone przez was poprawki dla glowy zrobie kiedystam jak mi nerw na nia minie :p
mt Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 na poczatek powiem ze postac jest swietna wiec sie postaraj;) nie bardzo rozumiem po co uzywasz "ciala" skoro alucard i tak powinien byc w plaszczu:) tozto nieodlaczny atrybut;) wiec w sumie moglbys sobie darowac cala anatomie (ew kawalek przodu w garniaku) a skupic sie na fajnym plaszczyku:) oczy tak na dobra sprawe tez moglbys zupelnie olac i zrobic te jego binokle;) mialbys mniej problemow z usyskaniem podobienstwa imho.. no nic to, zycze powodzenia:) bede tu zagladal.. pozdr. mt
Konras Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Napisano 3 Grudzień 2006 Pewnie mysleslicie ze sie juz poddalem ^_^ , ale to nie tak :> Szkola ostatnio po prostu daje mi bardzo popalic i nie mam nawet czasu aby spac. Wydarlem jednak chwilke czasu i zaczelem modelowac cialko. To jeszcze tylko zarys, ale bardzo prosze o wszelkie wskazowki :)
nielot007 Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Witam!! noi super wyglada :) dawaj dalej :)
Gość obo Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Very nice :D Dawaj Konras dalej bo coraz mniej czasu zostało.
Konras Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 No to jeszcze troszke posiedzialem, ale na dzis to jzu raczej koniec :) Pozdrawiam
KLICEK Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 super Ci idzie , nie koncz na dzisiaj jeszcze godzina młoda , wyspisz sie jak umrzesz , a szkole nie zajac nie ucieknie hehehehe
Konras Napisano 6 Grudzień 2006 Autor Napisano 6 Grudzień 2006 Jejku cos mi juz zaczyna nie wychodzic... grrrr, bede musial jednak cos z tym zrobic bo bardzo nie ladnie mi to wyglada, no chyba ze jak zrobie tekstory to calosc nabierze zycia... :) ps. Ale ze mnie dysortograf ^^'
mirach Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Au... rzyć to ta częśc ciała gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwe.... Pozatym allucard bardzo mily :)
Gość Marioza Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 według mnie wyglada dobrze brakuje mu baniki tylko :)
Gość obo Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Głowe chyba masz już? Tylko musisz ją dopasować, nie? Mam ogromną nadzieje że zdążysz :)
Konras Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 Do 15... ojej, a ja sobie wyliczyłem ze do 18 ^^' Ach ale podejrzewam ze teraz będę miął dużo czasu bo jedyne co mam do roboty do szkoły to napisać referat na temat jak działa tablet graficzny :p Ach a co do głowy to niby ja mam ale do końca tez mi się ona nie podoba. Spróbuje jednak ja oteksturowac na próbę i zobaczę jak to będzie, ach no i jeszcze musze załatać inne dziury w modelu :). Dzięki za komentarze tak poza tym Pozdrawiam. ps. Czemu nikt nie mówi nic w stylu "popraw to, popraw tamto? :p" czuje brak krytyki ^^'
Konras Napisano 10 Grudzień 2006 Autor Napisano 10 Grudzień 2006 Mniach juz nie mogłem usiedzieć przy nauce to posiedziałem trochę przy texturce. Początkowo chciałem robić całość w takim stylu jak twarz ale z płaszczem to było nie do wykonania... i raczej będę potem twarz przerabiał na bardziej realistyczna. Mowie tez od razu ze na teksturowaniu się nie znam wiec nie bijcie (sorki za to ze kamizelka nie taka jest jak być powinna, ale ygh... za puźno się zorientowałem :() ps.No dobra to jeszcze maly update przed snem :> ps.... no tak tym razem ja musialem pracowac na laptopie wiec ewentualnie nasycenie barw poprawie kiedy indziej :)
Konras Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Napisano 17 Grudzień 2006 No dobra to i ja rzutem na tasme koncze :)
KLICEK Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 prosze o zmiane miniaturki na taka z napisem koniec, w nastpnej bitwie bez tego praca nie bedzie zebrana druga sprawa prosze o wrzucenie flatenow textur dzieki gratulacje ukonczenia w ostatniej chwili heheh
Gość obo Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Ogólnie spoko. Choć spodziewałem się troche czegoś innego. Ale może to wina tego, że postacie mangowe jest naprawde trudno odwzorować w 3d ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi