Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

O to efekty mojej ostatniej pracy:

zaroowadonepg7.th.jpg

(hmm nie wiem jak z kolorkami u was bedzie, bo robilem to na starym monitorze, a on chyba nie odwzorowuje dokladnie kolorow:/ w sumie u mnie wygladalo ok)

i kleje:

zarowa2wy7.th.jpg

zarowa1lx2.th.jpg

zarowa3psez9.th.jpg

a tutaj mam dla chetnych model zarowki;]

http://rapidshare.com/files/5155398/zarowka.max

jak ktos ma ochote moze tu zamiescic jakies fajne studio( w sumie to bylo moje poczatkowe zalozenie, no ale nie wyszlo:p) i podzieli sie ustawieniami;]

pozdro

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tekstura podłoża nie w skali żarówki i rozmazana (kompresja). Szkło wygląda na nie fresnelowskie. Nie widać włókna żarnika. Poza tym git ;).

Napisano

czy ten napis nie jest za wielki ? i jw. niebieskoo ;) ale ogólnie to ładny model&render

knysza :* sam zacznij klikać coś ;) hyhy

Napisano
  • Autor

jesli chodzi o napisa to widzialem rozne kolory i rozmiary, jedne byly czarne, drugie biale, zlote tez byly;] niebiesko pewnie przez to, jak juz pisalem, przez moj monitorek:p dzieki za komenty:*

Napisano

troszkę liznąłem już modelowania ale powiedz mi jak zrobiłeś gwint żarówki

taki mały tutek by się zdał

-----------

Xiz0r - nie bądź taki cwany (lol)

Napisano
  • Autor

hehe a juz myslalem ze nie spytacie :D rzecz bardzo prosta chos trzeba cierpliwosci:P

1.Pierw zapodajemy cylindra, nie musi byc duzo sides, u mnie chyba bylo standardowo 18;]

2.Nastepnie trzeba stworzyc helixa(spirale) i dopasowac go/ja do tegoz cylindra, nadajac porzadana liczbe zapetlen

3. teraz nalezy nadac pogrubienie tej helixy, bodajze opcja"display mesh" czy jakos tak. Wystarcza doslownie 3 sciany;]

4. teraz czas na booleana, ale z opcja refine, zeby nam za bardzo siatka nie namieszal;] Bo tej operacji czesc ktora wymaga cierpliwosci, a mianowicie usuwanie vertexow, ktorych jest dosc sporo:p Jednak pozniej skaplem sie ze wystarczy zaznacycz wszsytkie vertexy i odzaczyc tylko te z glownych krawedzi cylindra( co za inteligent :D :D)

5. jak juz mamy glowny ksztalt gwinta, to teraz wystarczy tylko extrudzik i odpowiednie chamfery.

Calosc wyglada mniej wiecej tak:

gwintiq4.jpg

Napisano

Hehehe - to są drodzy panowie hardcorowe metody ;). Gwint nie musi być faktycznie gwintem, bo nikt tego nie będzie wkręcał, a widać tylko 180 stopni takiego modelu.

Napisano

haha hylon.. czytasz mi w myślach :)) ja często tak dawałem.. że slince plane pod ukosem i już.. potem edge extrude i chamfery :) i nie widać że to nie prawdziwy gwint ;)

ale tak można robić jeżeli gwint nie odgrywa głównej roli w scenie... a w tym przypadku gwint jest prawie na pierwszym planie

pozdr.

(+)no piksar ma też recję... dla spokojnego sumienia można robić perfekcyjnie ... ale skoro nie widać różnicy.. to po co przepłacać :]

Napisano

a propos trzech ostatnich postów - tak robiłem ale chciałem efekt perfekcyjny

Napisano
  • Autor

nooo, piksar to wie o co chodzi:] nie wolno tak na "odwal sie" robic:p

Napisano

żarówka wygląda na tym podłozu jakby była ogromna, i jeszcze widać tam w odbiciach słońce, chyba powinno bardziej sie odbijać i oślepiać troche ;)

a tak ogólnie ładny model

Napisano
  • Autor

slonce jest za chmurami troszke:P No i nie wydaje mi sie aby byla za duza w stosunku do podloza, no ale kazy ma swoje zdanie;]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.