pecet Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 witam, kolejne już audi (moje trzecie :D) ale co tam, przecież to najlepsze samochody - każdy wie :p to i modelowane są często. Tym razem prezentuje sportowe R8, które niedawno miało swoją premiere. Troche z mentalrayem sie namęczyłem, ale jestem wmiare zadowolony, wcześniejszy srebrny lakier odrzuciłem bo stwierdziłem że jest nudny, a pozatym mam już kilka modeli w takim kolorze:p 1
#Pawel Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Ekstra. Felgunie też niczego sobie. Tylko troszke tylny render imo powinien być bardziej doświetlony. SUPER!
krzyhhh Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 piekna robota ;) bardzo mi się podoba i niczego nięnie bedę czepiać (no może troszkę że widać ,że wewnętrzna część drzwi jest very simple ;) ) pozdrawiam
Touch Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Super, dobra rzecz, szkoda tylko, że to kolejne studio;( Tylne lampy trochę dziwne. Gratuluję pracki;)
t0m3k Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 model super, render moglby byc lepszy, felgi, reflektory i logo audi jakies takie mdle. fajny lakier. tyl troche dziwnie oswietlony. ogolnie duzy +
Artur_Perzyna Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Bardzo mi się podoba wizualizacja. Sam się do tego przymierzałem, gdy usłyszałem o premierze i zobaczyłem zdjecia tego cuda. Ale teraz chyba nie ma sensu powtarzać po kimś. No więc mam takie propozycje: Doświetl niektóre miejsca auta, bo są zaciemne oraz zrób ciemniejszy materiał felg (oraz konstrast zwiększ).
patry Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 Super pracka! :) Do niczego nie można się doczepić :P Plisss pokaż jak zrobiłeś studio i rozmieszczenie świateł :) Lakier to nowy car paint??
JohnZi Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 no wiekszosc juz zostala chyba powiedziana, ja bym jeszcze przyczepil sie do kulejacego aa w niektorych miejscach. A tak to bardzo ladnie;]
pecet Napisano 4 Grudzień 2006 Autor Napisano 4 Grudzień 2006 dzięki za komentarze:) to jest wersja ostateczna i już nie będe zmieniał tych renderów(może dam dodatkowe ujęcia) i tak tyle czasu co nad nimi siedzialem to bym drugie autko wymodelował, tył jest dziwnie oświetlony ale właśnie mi sie najbardziej podoba :p studio to cylinder z ms, a światła dwa area photometric po boku, jedno z tyłu lub z przodu, i jedno mr omini po niewidocznej stronie samochodu, za każdym światłem photometric, jest biały samoświecący plane lakier to zwykły raytrace, kolor czarny, fresnel =2, i specular lvl=80, glosslines=20, niby wszystko proste ale ile kombinowac trzeba było żeby to wszystko odpowiednio rozmieścić ;)
deshu Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 fantastyczne, ja bym to sprzedal:) +++ chwala za to, że nie TT.
-=S3B=- Napisano 4 Grudzień 2006 Napisano 4 Grudzień 2006 ladny lakier, ale shader felg, tarcz hamulcowych i lamp wymaga jeszcze dopracowania. Generalnie wrazenie pozytywne, ale nie wiele brakuje by bylo ********. pozdr.
kannu Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 serwus :) bardzo fajnie to wygląda. Na forum Audi Polska mieliśmy niedawno relacje z premiery tego autka. Nie zrozumiałem tylko jednej rzeczy - bo tam wyglądało jakby silnik byłz przodu i z tyłu :D heheh, wiesz cośmoże o tym ? Modelik fajny. No i auto fajne :). pozdrawiam i zycze powodzenia :)
pecet Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Napisano 5 Grudzień 2006 kannu w tym modelu który zrobiłem silnik jest z tyłu (nawet troche wymodelowany ;) i z tego co wiem to narazie nie ma r8 z dwoma silnikami (kiedyś było audi TT z dwoma silnikami, zwało się bimoto)
nielot007 Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Witam!! bardzo fajnie wyszlo :) szkoda ze wnetrze szare.... :) pozdro
Master Kiełbaster Napisano 5 Grudzień 2006 Napisano 5 Grudzień 2006 Szkoda że wszystko szare :P I studio średnio ciekawe.
CzAk1 Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 No super jest chyba wszystko extra. Nic ująć...może troche dodać...szczegółów w środku (np. na wewnętrznej stronie drzwi) No ale nie można miec wszystkiego a modelik super:) Pozdrawiam.
damusTo Napisano 6 Grudzień 2006 Napisano 6 Grudzień 2006 Lakier przedni. Modelik też ostatecznie ładny i czysty - podoba mi się to. Zastrzeżenia mam do : - Materiału felg - Martwego wnętrza - Materiałów tylnych lamp - Materiału tarcz - Cos tez nie leży mi w materiale szyb - No i moze byś chociaż koło skręcił ciut czy coś Ogólnie oceniam bardzo pozytywnie ale na tzw jeszcze niedopieszczoną. Rada ma skromna popiesc to i bedzie perełka
Orzelek Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 Ładnie ale tak jak ktos wspomnial tylne lampy i tekstura felg. Ale to szczegoly oglnie - misrzostwo śwata! 1
SereCk Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Poka Poka siatke bom ciekaw:) FDObra robota
Thunder Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 po co odświeżasz temat z przed kilku miesięcy?? nie lepiej napisać na gg albo pw??
pecet Napisano 23 Kwiecień 2007 Autor Napisano 23 Kwiecień 2007 no właśnie, ale ja sie nie gniewam ;) siatka w wipie http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31914
Stachu Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 kurde, naprawdę super robota, jakby ci się chciało to weź jeszcze zrób z innych takich fajnych perspektyw na tapetę :)
Rekomendowane odpowiedzi