piksar Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Za przykładem Kuciela zakładam wątek w którym będę zamieszczał swoje prace, a ponieważ przygodę z fotografią (nie pstrykaniem) tak naprawdę zaczynam nie będzie rewelacji. Krytykujcie bez ograniczeń i oporów. "Wielka mgła" która sparaliżowała Wrocław na początku grudnia (hdr) ptaszysko park Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Krytykujcie bez ograniczeń i oporów. No to okey: 1. Pierwsze zdjęcie [Jeśli masz zamiar pokazać mgłę to bym uciął górę, bo zajmuje dużo miejsca w fotografii, jak na hdr to ładnie]; 2. Drugie zdjęcie [Ptaszek najładniejszy ze wszystkich fotografii, jednak nie ma spojenia ostrości, w niektórych miejscach koli efekt rozmycia nienaturalny. Ładny zaś kadr i nasycenie]; 3. Trzecie zdjęcie [Nie wiem co z nim jest nie tak, możliwe że brak jest centralnego obiektu, plan podzielony jest na 3 elementy dwa drzewa i rozbłysk słońca, w takim razie milej widziałbym ciemniejszą scenę i żeby te promienie opadając na ziemię zostały zatrzymywane przez gałęzie tworząc wraz z lekką poświatą ciekawy taki mroczny efekt:)]; No i jakość fotek.. pewnie to kompresja. ps. Ja się wciąż uczę ale trochę już podpatrzyłem :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Mgłę sam miałem ochotę pofotografować wtedy. Ale zdjęcie za ciekawie nie wyszło, źle skomponowane i bez wyrazu, nie masz jeszcze jakichś z tej sesji ? bo temat jest super. Ptaszysko daje radę, użyłeś 500'tki ?:) Lasek chyba za bardzo wyostrzony, spróbował bym jeszcze przekonwertować do czerni i bieli. Działasz mistrzu, dawaj dalej :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Piksar...zerznę Wątek I Stworze Swój...mogę? Też Mam Kilka Dobrych Fotek:) PS. FOTA GAWRONA JEST FAJNIUTKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2006 znowu mgła we Wrocku UFO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 26 Grudzień 2006 Share Napisano 26 Grudzień 2006 nie pamietam tej mgly o_O *znaczy mgly z pierwszego zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 niezly fog ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 dawno mnie nie było pogoda zachęciła mnie do działania i nauki focenia oto obiekt który jak widzi że stary wyciąga aparat to chowa sie pod kołdrę : tu w wersji ułańskiej i pałac w Leśnicy jak zwykle prosze o ostrą krytykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 ostra krytyka: ostatnie krzywe ale pozatym to ok bwt. nienawidze pionowych zdjec bo mi sie na ekranie nie mieszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 wizyta w ZOO i zabawy nowym sprzetem \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 ten łoś na pierwszej fotce super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 ten łoś na pierwszej fotce super :D Imo to wielblad :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 w piczke! ale ostre! O_O mozesz zrobic dla porownania dwie foty KITem i tamronem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 nie mam kita te wszystkie robione Sigma 50-200 (420PLN) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belialek Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 piksar nastepnym razem zrob zdjecie wilka :D ile razy juz bylem w tym zoo, gapilem sie kwadransami w te krzaki i zarosla i nie bylo mi dane ujrzec tego zwierza. A ten zakrecony misio co chodzi w kolko wymiata (i ta fotka tez) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 IMO wielbład najlepszy, jak go zobaczyłem to myślałem, że spadne z krzesła :) Podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 porządkuje zdjęcia z podróży - to pierwsza paczka - zapraszam jezeli jest coś żle walcie bez opamiętania - muszę się nauczyć robić dobre zdjęcia : zapraszam powyżej 1000 pix w poziomie http://www.ultrasound.pl/bruksela/ pikSar: zapoznaj się z zasadami umieszczania zdjęć w dziale Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2007 zabawy z czasem 1/8000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 piksar, mozesz podrzucic jakas fote w oryginalnym romziarze? najlepiej szklanke albo wielblada ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siepacz Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Buteleczka pierwsza klasa, bardzo fajny efekt. A patrzyłeś może jakby to wyglądało na dłuższych czasach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2007 ostatnie w RAW do pobrania : http://rapidshare.com/files/37800503/IMG_0960.CR2.html Siepacz : nie nie próbowałem - dopiero zaczynam zabawę, nie miałem nikogo do pompowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgatte Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Suuuper to ze studnią. Gratuluję! Pomęcz ten temat, bo wydaje się, że będzie warto, powodzenia! A dziecko w wersji ułańskiej z ósmego posta przywodzi mi na myśl teledyski Sigur Ros. :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 No ciekawy pomysł, wyszło super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 drabina do nieba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siepacz Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Fajne:] Sprawie podwójne wrażenie, czegoś skierowanego wysoko w górę lub w dół:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Hmmm...ja tylko mam wrażenie wchodzenia do góry, na dół jakoś nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 Jakbym znal ta ostatnia fotke ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 najlepsza studnia, ten industrial też fajny, wtrafił się w mój gust:D, powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 Sobie pstrykam, banalnie pewnie powiecie ale chyba mam postanowienie że pójde w strone fotografii przyrody, daje mi to dużo przyjemności i uczy cierpliwości. A, i w końcu mam aparat (to już 10 cyfrówka w mojej kolekcji) z któym się rozumiemy bez problemów i można na nim polegać. PS. o szumach nic nie piszcie, są trylko na ekranie widoczne, ostatnio dużo zamawiam odbitek w formatach nawet 50x60 i na papierze szumu nie widać. osa zabija jadem pszczołe, chwile później zabiera ją i odlatuje - niesamowite, zdjecie nie oddaje tej sytuacji obserwowanej przezemnie przez kilka chwil. o fuj ale fotosik niszczy zdjecia, niestety, ale galeria na własnym www w przygotowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 nie znam sie na tym wogole. jak dla manie swietne zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 to już 10 cyfrówka w mojej kolekcji ...co tym razem? ...odnośnie cierpliwości i łapania owadów w locie kiedyś widziałem dobry patent na to (link do strony niestety mi zaginął): - aparat był ustawiony na statywie, wycelowany w kwiatka - koło kwiatka była fotokomórka sprzężona z aparatem :) - owad wlatywał nad roślinę, przecinał wiązkę... cyk, fotka gotowa zdjęcia robiły się same w odpowiednim momencie tylko, że zero przyjemności z takiej zabawy 2 - najbardziej mi się podoba, bdb strzał 1 - też nie jest zła, tylko imo za dużo jest w kadrze, przez co owad trochę się gubi 3 - ciekawa walka, przyciemniłbym lekko lewą górną stronę, żeby kierować mocniej wzrok na owady (opis dużo dodaje temu kadrowi) ...z wcześniejszych: ułan, czapla i drabina najbardziej mi się podobają pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 bardzo fajne owady w locie szkoda że nie uchwyciłeś jak ona uprowadza tą pszczołę no i z opóźnieniem powiem że bardzo podoba mi się ptaszysko z pierwszego posta - jakby się komuś z dezaprobatą przyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 No własnie? coś Ty kupił? 20 już poszła papa? A Fotki bardzo mi się podobają, tamronik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 Morderstwo Ważka pomocy Jakiego softu używacie aby przycinać zdjecia do właściwego rozmiaru np. 13x18 czy 10x15 aby w fotolabie nie obcieło czegos waznego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropa Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Ważka zaje...fajna :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 piksar, jakie parametry tej wazki? ogniskowa mnie interesuje najbardziej i szklo ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 ogniskowa maksymalna - 200 mm szkło - tandetna Sigma 50-200, przesłona 4,5 (miałeś ją u siebie) od około miesiaca 99% zdjęć wykonuje ze statywu + zewnętrzne wyzwalanie + czasami wstepnie uniesione lustro (mirror lockup) bedzie jeszcze kilkanascie podobnych zdjeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 i ta tandetna sigma zoribles takie ostre foto? O____O czy mydlenie w 350d jest powodowane zlym AF'em i mozna zrobic ostrzejsza fote na manualu, czy po porstu matryca jest be? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 "morderstwo" byś przybliżył,wykadrował i wyostrzył i bedzie dobrze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Drakula - z mydleniem to chyba to i to bo jak widziałem u piksara foty z 350 i 30 (albo 20 ) na tym samym szkle to 350 wypadła sporo gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 to wiem, ale tamte foty raczej byly robione na AF'ie a nie na manualu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 sporadycznie używam manuala, przy tych shitowych obiektywach do cyfrówek, gdzie milimetr na obwodzie to 1 m od obiektu prawie nie ma sensu używać manuala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsien Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 i ta tandetna sigma zoribles takie ostre foto? O____O wole sigme niz gowniane canona ;p morderstwo mi sie bardzo podoba :) wazka nie robi takiego wrazenia, gdyz sama mam ich tuzin na dysku z dzialki. juz tyle swiettnych zdjec robakow widzialam chociazby na forum nikona, ze swoje po prostu chowam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 ladny bokeh na tych pierwszych zdjeciach z owadami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 Can you feel the bass ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 dzieciak to Twój, jest wypaśny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Drakula możesz jeszcze przestawić w aparacie kontrast na +1 i sharpness na +2, może coś pomoże. a 350D jest znana z BF/FF:( pikSar fajnie sobie poczynasz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ampulka Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 odpowiadam na pytanie chopaczka: nie :) a woda bardzo fajnie wyszla. Na niektorych zdjeciach jednak mozna doszukac sie lekkich szumow. Ale jesli mowisz, ze widac je tylko na ekranie, to ja juz nie wnikam. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siepacz Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Jaszczur i motylek pierwsza klasa:) Widze że wkręcasz się w fotografie natury, i dobrze Ci to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 grzybek najlepszy,pro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi