drem Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 chcialbym was prosic o pomoc;) mam znalesc wszystkie wynalazki techniczne poczawszy od kamienia lupanego az do XXI w. i jakos mi to nie idzie. nie prosze was o to zebyscie w to za mnie zrobili (chyba ze chcecie:P) ale moze mnieliscie kiedys cos takiego przygotowac albo wiecie gdzie to mozna znalesc i podzielicie sie ze mna tymi informacjami:] (bardzo byscie mi pomogli) pozdrawiam!
Dirk Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Jakie konkretnie wynalazki techniczne? Trochę tego było:) -balista -żarówka -samochód -okręt podwodny -radio -telefon -internet;) -komputer I wiele innych. Czyżby nauczyciel chciał mieć z Wami spokój na zajęciach?:)
CzAk1 Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Wszystkie?! Przeciez tego jest od zatrzesienia...
Master Kiełbaster Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 miałem kiedyś taką badziewną książkę z obrazkami o wynalazkach to tam sporo tego było.
piksar Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 polecam help do gry Civilisation tam jest wynalaze po wynalazku ze zdjątkiem i opisem
DraB Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 polecam help do gry Civilisation tam No i kto powiedział, że gry są nieedukacyjne ;)
tweety Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 wszystkie wynalazki techniczne. poczawszy od kamienia lupanego az do XXI w wszystkie? no cóż..miłego pisania... do końca życia nie ułożysz tego. wynalazków były miliardy: począwszy od koła poprzez toaletę, wykałaczkę i grzebień a skończywszy na cyklotronie i akceleratorze podprogowym.
Vorek Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 pierwsza była włócznia z zaostrzonego patyka, potem długo, długo nic a potem 3ds max ;]
siwy Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 powiedz kto ci kazał zrobić takie idiotyczne zadanie. to jest w stylu oddzielania maku od piasku. powodzenia
mirach Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 pierwsza była włócznia z zaostrzonego patyka, potem długo, długo nic a potem 3ds max ;] Ja jednak uważam że pierw był kamień, a poźniej ktos go podniosl i pomyslal "kurcze, ale fajnie by bylo cos takiego sobie wymodelować" i tak powstał 3d max :) A tak poza tym, google twoim przyjacielem, wpisz sobie "greatest inventions" i na pierwszym linku znajdziesz cosik takiego: http://library.thinkquest.org/C002942/guide/timeline/index.shtml ale jak chcesz wszystkie wynalazki, to polecam odwiedzenie biur patentowych :D
illy Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 popatrz dookola siebie, wystaczy na referat na 200 stron
drem Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Napisano 18 Grudzień 2006 glupie to malo powiedzianem ale musze to zrobic zeby paly nie dostac xD PS: mirach! nie dobijaj mnie;) (jeszcze przetlumaczania na polski mi brakowalo):]
Master Kiełbaster Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 ale wcześniej była pierwsza operacja chilurgiczna :*
Zbychowaty Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 kochane szkolnictwo....przynieś babie encyklopedie Laroussa niech sie doksztalci jak tak bardzo chce;)
Rekomendowane odpowiedzi