Napisano 17 Grudzień 200618 l chcialbym was prosic o pomoc;) mam znalesc wszystkie wynalazki techniczne poczawszy od kamienia lupanego az do XXI w. i jakos mi to nie idzie. nie prosze was o to zebyscie w to za mnie zrobili (chyba ze chcecie:P) ale moze mnieliscie kiedys cos takiego przygotowac albo wiecie gdzie to mozna znalesc i podzielicie sie ze mna tymi informacjami:] (bardzo byscie mi pomogli) pozdrawiam!
Napisano 17 Grudzień 200618 l Jakie konkretnie wynalazki techniczne? Trochę tego było:) -balista -żarówka -samochód -okręt podwodny -radio -telefon -internet;) -komputer I wiele innych. Czyżby nauczyciel chciał mieć z Wami spokój na zajęciach?:)
Napisano 18 Grudzień 200618 l miałem kiedyś taką badziewną książkę z obrazkami o wynalazkach to tam sporo tego było.
Napisano 18 Grudzień 200618 l polecam help do gry Civilisation tam jest wynalaze po wynalazku ze zdjątkiem i opisem
Napisano 18 Grudzień 200618 l polecam help do gry Civilisation tam No i kto powiedział, że gry są nieedukacyjne ;)
Napisano 18 Grudzień 200618 l wszystkie wynalazki techniczne. poczawszy od kamienia lupanego az do XXI w wszystkie? no cóż..miłego pisania... do końca życia nie ułożysz tego. wynalazków były miliardy: począwszy od koła poprzez toaletę, wykałaczkę i grzebień a skończywszy na cyklotronie i akceleratorze podprogowym.
Napisano 18 Grudzień 200618 l pierwsza była włócznia z zaostrzonego patyka, potem długo, długo nic a potem 3ds max ;]
Napisano 18 Grudzień 200618 l powiedz kto ci kazał zrobić takie idiotyczne zadanie. to jest w stylu oddzielania maku od piasku. powodzenia
Napisano 18 Grudzień 200618 l pierwsza była włócznia z zaostrzonego patyka, potem długo, długo nic a potem 3ds max ;] Ja jednak uważam że pierw był kamień, a poźniej ktos go podniosl i pomyslal "kurcze, ale fajnie by bylo cos takiego sobie wymodelować" i tak powstał 3d max :) A tak poza tym, google twoim przyjacielem, wpisz sobie "greatest inventions" i na pierwszym linku znajdziesz cosik takiego: http://library.thinkquest.org/C002942/guide/timeline/index.shtml ale jak chcesz wszystkie wynalazki, to polecam odwiedzenie biur patentowych :D
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor glupie to malo powiedzianem ale musze to zrobic zeby paly nie dostac xD PS: mirach! nie dobijaj mnie;) (jeszcze przetlumaczania na polski mi brakowalo):]
Napisano 18 Grudzień 200618 l kochane szkolnictwo....przynieś babie encyklopedie Laroussa niech sie doksztalci jak tak bardzo chce;)