pionix Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 Witam Przedstawiam prostą wizualizację jaką ostatnio zrobiłem (projekt nie mój). "Surowa" łazienka gdzie dominuje beton i wyszarzone drewno. Oświetlenie: V-Ray - VRaySky + światła fotometryczne IES + VRayPhysicalCamera Zachęcam do komentowania. Subiektywne opinie mile widziane :) Hi : http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/lazienka_surowa_1.jpg http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/lazienka_surowa_2.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 projekt git, wizka jeszce lepsza jedynie niebieska poswiata od przy kiblach niepotrzebna ale i tak sam miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 mi tez sie podoba. Render super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 ladnie ladnie, imo za waskie drzwi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 vizka bardzo ładna. podoba mi się klimat :) ale rażą drobne mankamenty takie jak brak gniazdek elektrycznych czy papieru toaletowego. szkoda, że nie pomyślałeś też o jakiejkolwiek półeczce na szampony czy mydła w kabinie prysznicowej - imo duży błąd bo nie każdy lubi potykać się o stojące na podłodze szampony. czy to na ścianach to kafle czy impregnowane płyty betonowe? jet pomiędzy nimi fuga czy jakieś inne wypełnienie? pytam z ciekawości bo nie wiem jak się montuje takie coś na ścianach :) ogólnie bardzo ładna prezentacja tak jak i projekt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloo1010 Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Wizka supeer RESPECT. Mnie również podoba się klimat :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 ... rażą drobne mankamenty takie jak brak gniazdek elektrycznych czy papieru toaletowego. szkoda, że nie pomyślałeś też o jakiejkolwiek półeczce na szampony czy mydła w kabinie prysznicowej - imo duży błąd bo nie każdy lubi potykać się o stojące na podłodze szampony... Przyznaję się bez bicia że troche zapomniałem, troche mi się nie chciało...:P Na ścianach są kafle z http://www.porcelanosa.com seria Cemento Manhattan a pomiędzy nimi najprawdopodobniej fuga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 brak czegokolwiek antypoślizgowego = leżysz na podłodze:D coś proporcje mi dziwnie nie pasują [drzwi/klamka] le może to tylko takie złudzenie optyczne:P gratuluje ukończenia:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 radzisz: z tego co widzę to na podłodze jest beton. a z tego co wyczytałem to zaimpregnowany beton jest antypoślizgowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 acha ,jak to jest beton:D powiedziałbym że płyty marmur czy coś takiego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 15 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2007 Dla uściślenia - na podłodze jest wylany beton :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 Dla uściślenia: niby wylany bo ja tutaj widzę płyty (tiling textury) :) i dzięki za namiary na producenta kafli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 o to mi chodziło:D no ale wszystko już jasne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 15 Styczeń 2007 Share Napisano 15 Styczeń 2007 wypas tyle powiem bo jak napisze jedno słowo to nie bede mógł wysłac odpowiedz:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Jako ze jestem na etapie dumania nad lazienka do swojego mieszkania, mam pytanie: ile kosztuje zrobienie takiej lazieny? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 A ja mam kolejne pytanko;) Texturki robiłeś sam, czy masz jakiś dobry namiar na takowe?;) Chodzi mi przede wszystkim o materiały tego producenta (Porcelanosa) - bardzo ciekawe;) Pozdrawiam i gratuluję wizki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 Reanimator - trudne pytania zadajesz :) Nie umiem Ci odpowiedzieć. cenę samej umywalki masz tu: http://www.kolo.com.pl/produkt_sku_24499.html + płytki raczej z górnej półki cenowaj + reszta = dużo za dużo dla mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 Touch - tekstury robię sam. Niestety nie mam żadnego "magicznego" namiaru:) Czasami korzystam z takiego fajnego programiku jak http://www.spiralgraphics.biz/viewer/index.htm no i oczywiście Photoshop do "surowej" łazienki wykorzystałem zmodyfikowaną teksturę z tego co robiłem wcześniej: http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/lazianka_1_2.jpg http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/lazianka_1_3.jpg a sama tekstura do pobrania - jako że lubię się dzielić z bliźnimi:D http://www.art-huma.com.pl/zasysanie/forum/kafle__beton.jpg może się komuś przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipocotam Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Spodobało mi się w twoich wizkach przede wszystkim to że w klarowny sposób przedstawiają projekt bez niepotrzebnych gadżeciarskich przebajerzeń - klient patrząc na to juz wie gdzie będzie się kąpał:) Aha i jeszcze te przekroje - od razu wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2007 hipocotam - dzięki :) Robie co mogę ale dużo zależy od projektu i projektanta, czasmi sam nie wiem co gdzie jest i jak to pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 szczerze to właśnie wróciłem z urodzinek i nie jestem w najlepszym stanie ale z tego co widzie to dość dziwne oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 nom wizka super chociaz zrodlo oswietlenia z powietrza :) eee ale to jest czepianie sie, robienie takich wizek dla klienta to standard ponad zachodni tu gdzie pracuje nikt w cos takiego sie nie bawi ...nom ale malo widzialem wiec nie moge generalizowac i jeszcze jedna rzecz jak byscie mieli okazje byc w walencji w hiszpanii to zwiedzcie sobie fabryke porcelanosy, wycieczki z calego swiata sie tam zjezdzaja bo jest po co :) a ich porcelana to majstersztyk poprostu w duzym skrocie mowiac. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Dzięki wielkie pionix za texturkę!;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 oswietlales samym sky i iesami? Hmm cos mi nie do konca chce sie wierzyc;) Jak mozesz to opisz dokladniej lub zapodaj screena jakiego. Wizka zrobiona wg mnie na b. wysokim poziomie. Brak taśmy życia w ogole mi nie przeszkadza. Sam projekt tez mi sie podoba. Kolorystyka jeszcze bardziej.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turpis Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 A co to jest taka czarna plama po lewej stronie kibla (wygląda jak cień ale nie rozumiem dlaczego tam jest)? Pojawia się na dwóch renderach. Ale render miodzio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2007 Turpis - nie wiem za bardzo o jaką plamę CI chodzi? Ja nic takiego nie widzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 zgłaszam zapotrzebowanie na makeofa, ile to się renderuje? pozatym 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turpis Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 taka smuga... może mam coś z okami albo głową, ale mi się nie podoba ta plama. Ogólnie jednak 9/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 Turpis - oj nie domyłem kibelka :P - a tak szczerze to nie wiem co to. Przeanalizuje to i dam znać :) LHT - u mnie na Core 2 Duo 6600 renderowało się jakieś 2h 30min ponieważ dałem dość wysoki QMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Jako ze jestem na etapie dumania nad lazienka do swojego mieszkania, mam pytanie: ile kosztuje zrobienie takiej lazieny? ;) 15-20k pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 W odróżnieniu od hipernowoczesnych kuchnii to takie łazienki w tym stylu są bardzo przyjemne. Bardzo ładnie wyszło. Ciekawe, że im mniej wsadzisz gratów tym drożej wychodzi. Najdrożasza pewnie będzie "kabina" prysznicowa z jedną szybą hartowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 moje wszystkie wizki lądują w koszu bo zanim dotre do połowy to trace cierpliwość do renderów :) a poza tym napisz coś o referkach elementów łazienkowych ponieważ znam tylko stronke "koła" ano i o sprzecie jaki najlepiej skompletować do renderów (ale bez szaleństw :) ) jeśli oczywiście orientujesz się w tym temacie, uwagi techniczne co to kompozycji projektów także mile widziane chyba że to top secret jest, zrozumiem ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 bardzo mi sie podoba zarowno projekt jak i wizka choc co do wizki to wydaje mi sie troche mdla (chodzi o kolory) ale rozumiem ze tak mialo byc. co do samej sceny to nie podobaja mi sie "drewniane" reczniki pod zlewem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 tytuł pracki wszystko mówi, jak to moja żona powiedziała zimna łazienka ;-) dobra pracka, modele, shadery i rendering niczemu sobie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 Pinero - szanuję Twoją opinię - każdy ma prawo błądzić :D (druga część to żart) Aby Cię unkontentować postaram się w niedługim czasie zamieścić na forum coś w innym klimacie :) Napisz jeszcze co Ci się nie podoba w samej wizce - pomoże mi to wyciągnąć kontstruktywne wnioski na przyszłość. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Pinero, przecież napisał że to nie jego projekt. Od strony wizualizacji, pierwsze ujęcie, z za sciany, akurat w przypadku tego projektu nie jest zbyt korzystne, bo jest nieciekawe. Pewnie dlatego kolega tak się czepia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2007 Ooooooo Pinero!!! Browarek za karę na Ciebie czeka w Częstochowie :P (nie jeden) na innych "przychylnych" i przychylnych również :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi