Gość micielk Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Witam Zrobilem sobie Pratchettowska smierc jednak mam probklem z tlem (brak pomyslu) moze ktos i cos doradzi :-) Pozdrawiam
slayer2004 Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Ja bym poradził zrobić pokój z klepsydrami, znany z "Morta" :)
Gość micielk Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Ja bym poradził zrobić pokój z klepsydrami, znany z "Morta" :) zgadza sie nawet zaczalem kombinowac z tym ze przy drugiej szafce pelnej klepsydr zaczelo sie robic lekko wolnawo :-) bylo ok. 60 klepsydr :-) wlasnie teraz kombinuje jak zrobic zeby bylo ladnie a szybko
tadzio Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 gieneralnie to: -proporcje leza -cos za niski jest -dziwnie sie uklada ta tkanina na nim -twarzoczaszka do porpawy a pozniej pomysl o tle ;-) sorry za bezposredniosc. pozdrawiam
mirach Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Popieram tadzia, ta smierc jest bardzo pokraczna, za niska, za duze rekawy, za male rece itp. Ja wiem ze Praczet (moze mi wybaczy ze go blednie pisze) i satyra, ale na rysunkach (o ile sie nie myle) Kirbiego ta śmierć ma ciut lepsze proporcje. Popracuj jeszcze nad samą postacią, tlo pozniej zrobisz. powodzenia Mirach
troglodyta Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Cześć. Ja zawsze sobie tą śmierć wyobrażałem jako bardziej smukłego i wysokiego draba - szklieleta. I ON miał błękitny blask w oczach...A co do tła to mógłby stać w dużym posępnym pomieszczeniu przed modelem świata dysku i coś tam w nim gmerać..:) pozdrawiam
3grosze Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 Ja się zgodzę z tym co tadzio powiezdział, prócz facyjaty. Dla mnie jest okay. Nie zapomnij dodac oczu w formie niebieskich jarzących się ogników. ps. to nie jest ta śmierć, ino ten śmierć ;-)
mort Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 a w dodatku ten Śmierć :P a co do modelu. hm, jak wyzej- facjata, proporcje, materiał płaszcza, tekstury... pracuj dalej :) pozdrowienia dla wszystkich fanów Pratchetta, mhm mhm.
Vorek Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 Zaiste powiadam Ci, popraw proporcje modelu i anatomię bo dosięgnie Cię inkwizycja Oma :) Co do otoczenia no to raczej sprawa prosta, Przedsionek domu Śmierci z Zegarem, sala z klepsydrami, gabinet...a chyba najlepiej by było usadowić go obok Pimpusia, stojącego przed domem w czarnym ogrodzie...to by było coś :) Ewentualnie możesz go przedstawić podczas wykonywania pracy, np. na polu bitwy :) Albo "Śmierć Podróżujący w poszukiwaniu sensu istnienia". Z tak barwną (hehe) postacią masz ogromne pole do popisu. "Nie ma sprawiedliwości, jestem tylko Ja" :) Pozdrawiam
troglodyta Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 I może gdzieś w śród półek w specjalnym miejscu klepsydra Rincenwinda jako okaz wyjątkowy :)...tudzież z czeluści gdzieś z pod szaty JEGO wysunięty byłby nosek śmierci szczurów..:)
Hynol Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 Prosze mi tu nie profanować mojej ulubionej postaci literackiej ;). Rzuć okiem na film rysunkowy Muzyka Duszy - badziew straszny, ale można się podpatrzyć proporcje i kreske.
Shogun 3D Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Popieram pomysł z przyjrzeniem się ilustracjom Śmierci w "Sztuce Świata Dysku". Przyznaję, że nie wszystkie ilustracje odpowiadają moim wyobrażeniom (np. postac Vimesa, którego postrzegam bardziej jako komisarza Gordona, tyle, że o 25 - 30 kg lepiej przygotowanego do zimy...), ale Śmierć jest tam przedstawiony nader przekonująco...
Badyl Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 na niektórych pokręconych obrazkach Kirby'iego ŚMIERĆ jest fantastycznie przedstawiony. fanom pratchetta, oprocz znanej chyba wszystkim sztuki dysku, polecam albumik: Josh Kirby - "Kosmiczny róg obfitości". co do modelu to no gi ma za krotkie :) wyglada jakby go zakopali do kolan w piasku ;)
Rekomendowane odpowiedzi