Loozack Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Database connection error !! A connection to the Database could not be established. Please check your username, password, database name and host. Also make sure config.php is rightly configured! When connecting, the database returned: Error 1040: Too many connections ostanio coraz częściej pojawia mi się coś takiego podczas ładowania stron na forum, zazwyczaj tuż po tym gdy otrzymam subskrypcję i próbuję wejść na dany topic... domyślam się, że jest to spowodowane tym, że wszyscy dostają subskrypcję mniej więcej w tym samym momencie a więc nagle na jeden topic może próbować wejść ok. 100 osób :) no ale właśnie... osób na forum jest coraz więcej, a więc ten problem będzie występował coraz częściej... czy dałoby się coś z tym zrobić ?? pozdrawiam [piwo]
giorgione Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 No mi to też sie ukazuje czasami od kilku dni - denerwujace to :( Pozdr Giorgione
Kuciel Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 aaa dzisiaj caly czas mi to wyskakuje :(
blood_brother Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 mi tez sie tak wyswietla. buszuje po forum chce wejsc na jakis topic i mi to wywala i moge zapomniec o dobiciu sie na forum przez nastepne 45 minut
adek Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Firma ktora mnie hostuje cały czas czeka na dodatkowe łącze od TPSA. Chociaż teraz nie powinno już być tak źle. Dodatkowo ostatnie obciążenie było spowodowane tym ,że pisali o Max3D.pl prawie wszystkie zachodnie serwisy i ruch na stronie był naprawdę potężny! Tutoriale zostały ściągnięte ok. 10 000 razy!! Myślałem ,że będzie gorzej natomiast serwer wytrzymał :) Będzie dobrze ... cierpliwości ...
Loozack Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 wow, nie wiedziałem, że ta strona jest aż tak popularna za granicą :o jestem dumny z tego, że jako użytkownik forum jestem jakąś tam tysięczną jej częścią :D P.S. Adek, ciągle jest źle... przynajmniej u mnie :(
giorgione Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 No dzisiaj to śniga bez zarzutów:D Pozdr Giorgione
dr Ug Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Jak mi dzisiaj Adek powiesz, ze \"juz jest dobrze\", to Cie udusze \"tymi rencami\"! :P Wczoraj byla padaka roku, myslalem, ze wyjde z siebie. Nie czas poszukac innego serwera? :P Wypadki \"too much connections\" zdarzaja sie juz codziennie, a wczoraj ten calodniowy 404 :(
leander Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Ale sam max3d.pl smigal. Tylko ze zmienionym layoutem i tematyka. ha ha ha
soshka.cg Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Mnie od wczoraj zamiast max3d pojawia sie stronka gry online. Obgryzłem już wszystkie paznokcie. Tego posta pisze bo właśnie udało mi sie tu wskoczyć ale nie wiem jak będzie za chwile. Ide do apteki po nerwosol. :mad:
Bacry Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 A ja właśnie zapodałem dwa nowe pikczery. Może już koniec problemów:D
adek Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Witam, Zgadza się - strona nie działała ... przed chwilą dość długo rozmawiałem z osobami odpowiedzialnymi za serwery w firmie Gry-Online.pl. Trwa zmiana serwerów w firmie i max3d.pl był na chwilkę wyłączony. Plusy? Strona może działać znacznie szybciej (+2MB na łączu). Powinno to być powoli widać.
adek Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Prawde mówiąc też się wczoraj bałem i przez chwilę myślałem ,że będzie trzeba szukać nowego sponsora ... ale nie trzeba :] działa już u wszystkich? jest lepiej?
dr Ug Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Smiga, mam nadzieje, ze tak zostanie przy wiekszej frekwencji :)
Kuciel Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 a mi zamiast max3d wlazi stronka z grami caly czasss....buuu......ale jak dam linka na forum to forum wchodzi ciemu tak sie dzieje:(
adek Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Wyczyść cache\'a ... lub zaczekaj jeszcze chwilkę ... powinno za jakiś czas i u Ciebie działać ...
Kuciel Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 wyczyscilem i dziala, hehe jaki to czlowiek czasem niemyslacy jest, hehe, i musze przyznac ze smiga szybciutko, mam nadzieje ze nie tylko chwilowo:D
Loozack Napisano 9 Listopad 2003 Autor Napisano 9 Listopad 2003 a jednak znowu nie działa :( z tego co wiem to niektórym osobom w ogóle się nie otwiera strona, a mi raz na ruski rok (przynajmniej w domu, bo teraz siedzę w szkole i mi się otwiera elegancko), może czas pomyśleć o nowym serwerze ?? [piwo]
adek Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Nadal wierze ,że to ostatnie problemy. Nie wiem co jest wgrane i jestem lekko zdenerwowany już tym faktem. U mnie działa pięknie ,ale co z tego jak nie wszędzie tak jest ... nie wiem co z tym fantem zrobić :/ ... :(
adek Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 czy są jeszcze jakieś problemy z werjściem na stronę?
VGT Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Nie wiem, czy to ma jakiś sens, ale w domu na modemie stronki nie widziałem już chyba prawie od tygodnia :| Minionej nocy także próbowałem w godzinach 0.00 - 3.30 i nie odpaliła się ani razu. A teraz (7 godzin później) na DSL odpala się bez problemu i chodzi świetnie ( o wiele lepiej niż wcześniej ).
Cpt.Obvious Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 U mnie ok działa i łąduje sie troszke szybciej, roznica widoczna.Ale jak jeszcze raz adek CI takiego numera wykręca to mam w piwnicy siekiere i wrazie czego zapytam gdzie jechac;)
adek Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 dlatego dajcie znać, jeśli wiecie ,że z jakiegoś łącza max3d.pl nie chodzi ... nie moge mieć strony na serwerze który nie jest widoczny wszędzie ...
Bobby_digital Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 uch przez godzine mialem database connetion error :mad:
Lucas Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Yep, niestety problem cały czas się jeszcze powtarza:(
adek Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Spokojnie. Teraz to było kontrolowane przeze mnie. Zresztą komunikat był inny. Strona nadal chyba nie jest widoczna wszędzie :( Musimy zaczekać do jakiegoś dnia roboczego bo troszkę dziwnie w tej Polsce się przyjęło z tymi dniami wolnymi. Duża część firm miała dziś właśnie taki dzień - wolne za wszystkich świętych ... hmmm ... jutro też wolne ... więc może w środe dowiem się czegoś :]
adek Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 właśnie się dowiedziałem ze problemy ze stroną z połączeniem mamy już za sobą :]
Loozack Napisano 12 Listopad 2003 Autor Napisano 12 Listopad 2003 nom, chodzi o wiele lepiej [piwo] przynajmniej narazie, zobaczymy jak długo ;)
Bobby_digital Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 no nie wiem, mi coraz gorzej chodzi, i ten wkurzajacy database connection error:mad: tzn nie chodzi mi o predkosc bo z tym jest ok tylko wyskakuje za czesto ten error
boowa Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 to znaczy, że za dużo userów naraz sie wpina do SQL\'a
Kuciel Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 a mi dzisiaj co chwile sie\" Database connection error!!!\" wyswietlaaaa, to straszneeeeeee!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi