Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I popraw może rękojeść bo na razie jest troszkę mało ciekawa i nie za bardzo pasuje do ostrza:D

Albo dodaj sznur-kucyk na końcu - jak to ma miejsce w przypadku koreańskiej czy chińskiej broni:d

Pozdr

Giorgione

Napisano

rekojesc jakas taka za mala, monitor za ciemny zdecydowanie:P, samo ostrze takie okragle mi sie wydaje, wezyk cieniutki:) podzielam pytanie pabla- o szkic:)

pzdr

Napisano

miecz wyglada jak z gumy albo z takiego balonika co sie pieski i inne owieczki kręci...

nie widac tu w ogole cech miecza: wagi, ostrosci itp itd

Napisano

co prawda, to prawda :).

jezeli bys inaczej pokazal model, moze by byl lepszy, ale teraz wyglada jak plastikowy, i do tego jeszcze malo widac ://.

nastepny render -> postaraj sie :).

Napisano

Dobra będzie cięższy więksy,twardszy,ostrzejszy,wyraźniejszy,widoczniejszy ze sznurkami na końcu.Ale chwilowo mam problem z kompem.A jak go przedstawić??

Napisano

np. nad kominkiem :), albo wbity w kamien (czaszke na polu bitwy, kowadlo albo cokolwiek innego) a zeby bylo trudniej to w lapie jakiegos duzego pana :)

moze oparty o sciane

albo lezacy na jakims oltarzu (zeby bylo trudniej mozesz zrobic oltarz w postaci figury np. kobiecej - cos ala jacksonowski wladca pierscieni - polamany isildur w domu elronda)

Napisano

Raczej jak od krótkich komandowskich norzy - ala RAMBO:P

Na takie ostrze to nie wiem czy rękojeść nie jest za krótka - no chyba że ostzre zrobione jest z lekkiego stopu metali:D

Pozdr

Giorgione

Napisano

Po długiej przerwie spowodowanej lenistwem, brakiem czasu i rozpracowywaniem linuxa powróciłem ja i mój waleczny (lepszy ja myśle) miecz crotalus (z.łac.-grzechotnik;wąż taki :P ).Zrobiłem kamień, przedłużyłem sznurki i rękojeść, zrobiłem niby ziemie, dodalem niebo (moje pierwsze nigdy jeszcze nie wsadzałem nieba do sceny;jakby co tp powiedzcie jak lepsze zrobić) , inne światło dałem.A i na tym zielony plejnie postaram się trafke walnąć.To by było tyle.Prosze o komentarze.:D

Napisano

a mi si eujecie pdooba:)

ale misiu kolorowy, jesli chcesz aby ta pracka powalal to musisz do dopiescic, ze szok, scena jest prosta, ale czestow lasnie takie scenki zwalaja z nog...

Napisano

miecz jak miecz ale skoro ma swoja nazwa crotalus i mowiles ze to cos ma wspolnego z wezem to czemu na mieczy jest zielona linia a nie chociaz najmniejszy zarys węża?

Napisano

Miesz ma zarysy najbardziej charakterystyczne dla tegoż węża (na końcu rękojeści jest grzechotka).A ujęcie mi mi się podoba ale pomyśle.Zrobiłem trawe (1 raz).Jaki materiał zrobić kamieniowi macie jakieś konkretne (najlepiej) przepisy??

Napisano

No więc co ja bym zmienił:

1. rękojeść miecza. kozniecznie :D

2. kolor trawy, bo teraz jest troche plastikowa

3. oświetlenie nie pasuje do nieba

4. może byś jednak wyrzucił tego węża? :] Albo załatw go teksturką, będzie lepiej:]

A poza tym to zmierzasz w dobrą strone. Powodzenia:]

Napisano

1.A konkretnie na jaką rękojeść??

2.Na jaki kolor (bo ja jestem zielony w tym temacie)

3.Jak zrobić lepsze oświetlenie??

4.właśnie pracuje nad texturką

A poza tym thx

Napisano

1. na taką zwykłą owalną, jak chcesz to wymodeluj owiniętą skórę

2. Wyjdź na dwór:] Trawa jeszcze jest:D:D

3. Chodzi mi o kierunek i kolor

:)

Napisano

poprobuj cos z atmosfera (jakas mgla moze) bo na razie nie bardzo widac tego ze niebo jest daleko - na razsie wyglada to tak jakby niebo wlazilo pod ziemie tuz za tym kamorem

Napisano

Trawe robiłem według tuta na max3d.pl!!postaram się z tym kolorkiem i resztą coś zrobić!!To jak zrobić lepsze niebo??Jakiś polski tut o nakładaniu materiałów??

Napisano

Nikt sie nie odzywa!!Nikt nie pomaga!!Co jest??Próbowałem zrobić Coś z tym oświetleniem i trawą (ale trawa chiba do wymiany).I oto co wskórałem w tej sprawie.Proszę o pomoc jak źle (oświetlenie) bo sie załamałem!!

Napisano

Przeszkadza mi kadr, daj troche w lewo kamerke. Trawa strasznie rowno rosnie, jakby ktos ja kosiarka pojechal. Do tej sceny proponowalbym mape hdri, zamiast zwyklego tla + zwykle swiatla. Moze dodaj warunki atmosferyczne typu deszcz?

Narazie tyle. Pozdr