giegiel Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Co o nim sądzicie??to zelone to wąż (do poprawy).
dr Ug Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Bida, nie napracowales sie. Poza tym nic nie widac, ciemno jak w d......... omu ciemnym ;)
giegiel Napisano 1 Listopad 2003 Autor Napisano 1 Listopad 2003 To jest bardzo wczesna wersja alfa!!Rozjaśnij monitor u mnie egelancko widać!!
wiggles Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 no to chyba wszyscy mamy ciemne monitory :) bo ja tez za duzo nie widze
blood_brother Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 ja tez za dobrze nie. poprostu ten miecz sie zlewa z tlem. Jakies swiatlo daj albo cos. Pozdro[piwo]
giorgione Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 I popraw może rękojeść bo na razie jest troszkę mało ciekawa i nie za bardzo pasuje do ostrza:D Albo dodaj sznur-kucyk na końcu - jak to ma miejsce w przypadku koreańskiej czy chińskiej broni:d Pozdr Giorgione
Pablo Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 witam, a masz moze jakis szkic jak on bedzie wygladal? pozdr
kora Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 rekojesc jakas taka za mala, monitor za ciemny zdecydowanie:P, samo ostrze takie okragle mi sie wydaje, wezyk cieniutki:) podzielam pytanie pabla- o szkic:) pzdr
xMark Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 dla mnie to troche nie takie jakie moglo by byc :( moze nie rob mieczyka a zrob taki wielki HUUUGE!!
ftorek Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 miecz wyglada jak z gumy albo z takiego balonika co sie pieski i inne owieczki kręci... nie widac tu w ogole cech miecza: wagi, ostrosci itp itd
darkelf Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 co prawda, to prawda :). jezeli bys inaczej pokazal model, moze by byl lepszy, ale teraz wyglada jak plastikowy, i do tego jeszcze malo widac ://. nastepny render -> postaraj sie :).
giegiel Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 Dobra będzie cięższy więksy,twardszy,ostrzejszy,wyraźniejszy,widoczniejszy ze sznurkami na końcu.Ale chwilowo mam problem z kompem.A jak go przedstawić??
ftorek Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 np. nad kominkiem :), albo wbity w kamien (czaszke na polu bitwy, kowadlo albo cokolwiek innego) a zeby bylo trudniej to w lapie jakiegos duzego pana :) moze oparty o sciane albo lezacy na jakims oltarzu (zeby bylo trudniej mozesz zrobic oltarz w postaci figury np. kobiecej - cos ala jacksonowski wladca pierscieni - polamany isildur w domu elronda)
giegiel Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 hmmmmmmmm......Thx za pomysły!!Coś sie zrobi!!A tym czasem maleńka poprawka (maleńka bo komp sie zje....popsuł no i są z nim problemy).
giegiel Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 hmmmmmmmm......Thx za pomysły!!Coś sie zrobi!!A tym czasem maleńka poprawka (maleńka bo komp sie zje....popsuł no i są z nim problemy).
ftorek Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 no lepiej tylko ta rekojesc wyglada jak od dżojstika
giorgione Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Raczej jak od krótkich komandowskich norzy - ala RAMBO:P Na takie ostrze to nie wiem czy rękojeść nie jest za krótka - no chyba że ostzre zrobione jest z lekkiego stopu metali:D Pozdr Giorgione
Kuciel Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 jakis taki nie bardzo ten miecz, ale wierze ze bedzie lepszy:)
giegiel Napisano 19 Listopad 2003 Autor Napisano 19 Listopad 2003 Po długiej przerwie spowodowanej lenistwem, brakiem czasu i rozpracowywaniem linuxa powróciłem ja i mój waleczny (lepszy ja myśle) miecz crotalus (z.łac.-grzechotnik;wąż taki :P ).Zrobiłem kamień, przedłużyłem sznurki i rękojeść, zrobiłem niby ziemie, dodalem niebo (moje pierwsze nigdy jeszcze nie wsadzałem nieba do sceny;jakby co tp powiedzcie jak lepsze zrobić) , inne światło dałem.A i na tym zielony plejnie postaram się trafke walnąć.To by było tyle.Prosze o komentarze.:D
wiggles Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 szczerze to nie podoba mi sie w takim ujeciu ;/ popracuj jeszcze troche ... i naloz jednolite kolory na razie na wszystko
pg Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 a mi si eujecie pdooba:) ale misiu kolorowy, jesli chcesz aby ta pracka powalal to musisz do dopiescic, ze szok, scena jest prosta, ale czestow lasnie takie scenki zwalaja z nog...
xMark Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 zrob trawe:D tlo jest spoko:D jak popracujesz to bedzei fajna scenka
Brolias Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 miecz jak miecz ale skoro ma swoja nazwa crotalus i mowiles ze to cos ma wspolnego z wezem to czemu na mieczy jest zielona linia a nie chociaz najmniejszy zarys węża?
giegiel Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 Miesz ma zarysy najbardziej charakterystyczne dla tegoż węża (na końcu rękojeści jest grzechotka).A ujęcie mi mi się podoba ale pomyśle.Zrobiłem trawe (1 raz).Jaki materiał zrobić kamieniowi macie jakieś konkretne (najlepiej) przepisy??
kozioo Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 No więc co ja bym zmienił: 1. rękojeść miecza. kozniecznie :D 2. kolor trawy, bo teraz jest troche plastikowa 3. oświetlenie nie pasuje do nieba 4. może byś jednak wyrzucił tego węża? :] Albo załatw go teksturką, będzie lepiej:] A poza tym to zmierzasz w dobrą strone. Powodzenia:]
giegiel Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 1.A konkretnie na jaką rękojeść?? 2.Na jaki kolor (bo ja jestem zielony w tym temacie) 3.Jak zrobić lepsze oświetlenie?? 4.właśnie pracuje nad texturką A poza tym thx
kozioo Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 1. na taką zwykłą owalną, jak chcesz to wymodeluj owiniętą skórę 2. Wyjdź na dwór:] Trawa jeszcze jest:D:D 3. Chodzi mi o kierunek i kolor :)
ftorek Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 poprobuj cos z atmosfera (jakas mgla moze) bo na razie nie bardzo widac tego ze niebo jest daleko - na razsie wyglada to tak jakby niebo wlazilo pod ziemie tuz za tym kamorem
giegiel Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 Trawe robiłem według tuta na max3d.pl!!postaram się z tym kolorkiem i resztą coś zrobić!!To jak zrobić lepsze niebo??Jakiś polski tut o nakładaniu materiałów??
giegiel Napisano 25 Listopad 2003 Autor Napisano 25 Listopad 2003 Nikt sie nie odzywa!!Nikt nie pomaga!!Co jest??Próbowałem zrobić Coś z tym oświetleniem i trawą (ale trawa chiba do wymiany).I oto co wskórałem w tej sprawie.Proszę o pomoc jak źle (oświetlenie) bo sie załamałem!!
Dr. eA Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Przeszkadza mi kadr, daj troche w lewo kamerke. Trawa strasznie rowno rosnie, jakby ktos ja kosiarka pojechal. Do tej sceny proponowalbym mape hdri, zamiast zwyklego tla + zwykle swiatla. Moze dodaj warunki atmosferyczne typu deszcz? Narazie tyle. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi