Kris_R Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Pierwsza sesja wypadła całkeim nieźle :) Ruszamy z kolejną licząc na jeszcze większe zainteresowanie i jeszcze ciekawsze realizacje! :) Temat: "Rzut granatem" Tym razem również namawiam do kreatywnego podejścia i nie trzymania się zbyt ściśle i kurczowo dosłownego rozumienia tematu. termin: do 20 kwietnia kwestie organizacyjne każda osoba będąca użytkownikiem forum max3d ma prawo brać udział w każdej sesji Speed Animating. Nie zapomnijcie o wstawieniu minaturki do pierwszego postu!! niebawem zostanie stworzony osobny dział na potrzeby animowanych speedów i będzie dużo łatwiej utrzymać porządek. Na razie jeszcze przez chwilę trzymajmy się tego, co jest. Do dzieła! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serratus Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Witam, Noo Kris ciekawy temat wybrałeś, teraz to rzeczywiście będzie duże pole do popisu, a tak po za tym to fajnie sie zapowiada to uporządkowanie tematów. Mam nadzieję że tym razem weźmie udział jeszcze więcej osób, a wtedy to już w ogóle będzie ciekawie :). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Pank Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 Temacik może być :) Gratulacje dla zwycięscy ostatnie sesii. I chciał bym podziękować wszystkim tym którzy na mnie głosowali Pozdr.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Burnet Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 temacik jest super :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted March 19, 2007 Author Share Posted March 19, 2007 Cieszę się, że przypadł do gustu :) Zastanawiałem się chwilę i takie coś mi do głowy przyszło... można nieźle pokombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted March 21, 2007 Author Share Posted March 21, 2007 Jak widać dział już jest... teraz pozostaje mieć nadzieję, że uda się zachować ciągłość w Speed Animating i chętnych do nauki animacji oraz dzikich zapaleńców chcących doskonalić swój warsztat nie zabraknie :) Przyjemności w animowanku!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 no to gdzie dawać te speedy? do osobnego wątku? czy do tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 do osbnego: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioło Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 Witam! Na początek wrzucam kawałeczek animki. Zapraszam! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksar Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 fajnie, dużo roboty ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted March 28, 2007 Share Posted March 28, 2007 Hej... zrobiłem to co prawda jakiś czas temu żeby sprawdzić rigga, ale że w temacie to szkoda, żeby do szuflady poszło ;) 1.5 H http://www.rmgfx.com/pub/asblaze/granat.avi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioło Posted March 28, 2007 Share Posted March 28, 2007 Dzieki:) jakies 2 godzinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Burnet Posted March 28, 2007 Share Posted March 28, 2007 caly miesiac na to a Wy 2 godziny poswiecacie, posiedz jeszcze z 20 :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zioło Posted March 28, 2007 Share Posted March 28, 2007 ja jeszcze nie skonczylem:) sympathetic daj nam powód do wstydu- przyłaczaj sie!!:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 no to rzucamy ;] na 3 , 4e , ry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 Jaki CZAD !!!!! Bombastyczne !!!!! MegA timing no i cos co mnie zawsze miażdży , to mimika. no Sound a wszytko czuć . AWESOME !! hahahahah no i jeszcze Anusiak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tweety Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 asblaze: zawsze mnie zaskakujesz, ale to jest po prostu poezja :) super wygląda! te cartoonowe ruchy... powinieneś zrobić jakąś dłuższą animkę z udziałem tego gostka :) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 5, 2007 Share Posted April 5, 2007 Elo !! :D To panowie i Panie mam pierwszy rzut. Animowałem tak dość na żywca- cokolwiek to nie znaczy i nie wiązać z alkoholem ;) Po z animowaniu całej postaci okazało się że wszytko zasuwa niesamowicie. Jedyne co udało mi się zrobić żeby naprawić cała animke to re-scale time z paska animacji. To może pokaże filmik http://rapidshare.com/files/24410141/rzut01.mov.html Nie wchodziłem w curves editor , a w dope sheecie nie umiem wydłużać poszczególnych fragmentów. Dziś będę szukał właściwego timingu. Może ma ktoś z Was pomysł jak łapać prawidłowy timing już podczas stawiania kluczy? Żeby potem tyle nie kombinować. O ! I może ktoś z Was ma dobry link o "animowaniu postaci" No to zjedźcie mnie now :] . Przypominam , że to jeszcze VIP i 1a "tak zaawansowana" animacja postaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Burnet Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 przedluzmy ta sesje, gdzies za tydzien powinienem miec wiecej wolnego czasu wiec moglbym cos powalczyc ...... jest ktos za ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leleń Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 mozna na youtuba/videogoogla? bo mi sie premium skonczyl na rapida a z free nie moge sciagac :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 Ja nawet byłbym za , tylko nie wiem czy tak powinniśmy robić. Może lepiej wrzucić kolejną sesje i więcej więcej spijidóf wyjdzie i będą szybsze. Ale trudno mi zająć konkretne zdanie. Będę za większością w tym przypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 nie walczyłem nigdy z uploadowaniem na You/Goo , ale jak podołam , to wrzucę po południu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 Jim mee - na YouTube uploaduje się miło i przyjemnie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 faktycznie nie było tak źle :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted April 6, 2007 Share Posted April 6, 2007 Zamierzam wykorzystać kojota do rzucania, niedługo pokaże coś ruchomego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Ei ..... gdzie jest to rzucanie :? ;] Bonesy z cat'a ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Zioło , animka jest super real. Zupełnie jak postać , skoro rzucasz zawleczką to trochę jej brakuje-modelu , a w ruchu.... przetrzymałbym trochę antycypacje jak podnosi nogę tuż przed rzutem. Ale tak jak napisałem , Wszystko już teraz jest prawidłowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 heh... kolejny przykład animacji bez animacji ;) wydawało mi się, że od takich rzeczy jest wątek General Discussion (CG) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted April 10, 2007 Author Share Posted April 10, 2007 Większość milczy ;) Zostały 4 dni do końca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aef Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 przedłóżmy. (mozilla nie ma nic przeciwko ortografii wyrazu powyżej, ale wyglada conajmniej dziwnie. moze jestem zbyt podejzliwy wzgledem niektorych, przeciez banalnych rzeczy.) . a chcialbym zeby przedluzono, no tak, bo niby dla wszystkich ten sam czas, ale o ile przekladamy, to przeciez i takze dla wszystkich. w kazdym badz razie, ja absolutnie nie mialem 'okazji' nic przygotowac, a to z powodu obowiazkow... 'finansowych'. innymi slowy, codzien z roboty tak zmeczony wracalem, ze juz o rzucaniu czymkolwiek nie chcialem myslec, a juz w szczegolnosci nie granatami. dwie mapy w cs'a i spac. och, no tak, po prostu. . czyli - dajmy dodatkowe siedem dni. albo czternascie. albo nie. siedem. niech Kris decyduje. ps. coz za paradoks - 'a juz w szczegolnosci nie granatami' a za chwile 'dwie mapy w cs'a' : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leleń Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 no jestes za bardzo "podejzliwy" :P tydzien mozna przedluzyc, a pytanie, mozna robic plagiat animki? tyle ze wlasne modele i animacja - ale wzorowana na innej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted April 13, 2007 Author Share Posted April 13, 2007 Ok.. zatem przedłużamy do 20 kwietnia.. co daje nadprogramowe 5 dni na speeda! GO GO GO! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Pank Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 Na mnie Krisu nie licz, wziąłem sobie wolne:> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 sympathetic ->speed to speed 20 godzin na kilka sekund animacji to nie speed ;) Bardzo ładnie zioło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 uuh .. 20h to może mi nie wyjdzie na tego nowego speeda z rzutem, ale daleko mu do prędkości ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shogun 3D Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 Faaajne. :) Zaskakujące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 asblaze - > Myśle, że w (mini)bitwie można zakładać temat nawet nie pokazując gotowej pracy. [EDIT: Tomek K -> faktycznie, nieprecyzyjne określenie z mojej strony. Nie o to mi chodziło, to przez pośpiech] Macie link do animacji, skończe ją do 20. To dobra pora na komentarze, bo mogę jeszcze coś poprawić. :P pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Kosiorek Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 jakie rendery testowe? na kościach nie widzisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Kosiorek Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 fajnie- miło wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Kosiorek Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 hahahaha - świetne:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 So Lumpy ... mega fajnie jak na początki. Jedune czego mi brakuje to dalszej częsci filmiku , no i kojot cały czas żyje ;] , oraz więcej ruchu po ARCs(lub wyraźniejszy) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldx Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 http://video.google.pl/videoplay?docid=3545525182665679433 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Elo wszystkim fanom :) , cieszę się jeśli sie prawie podobało . mam nową wersję i ostateczną. Pełną bugów i w ogóle , ale normalnie był to dla mnie MEGA poligon . Zapraszam na projekcję Jim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim mee Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 ciekawe trajektorie wybrałeś dla stawów :] Wręcz zaskakujące. cool , cool . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumpy Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Wersja ostateczna i niezmienna. Możnaby pare elementów poprawić, ale nie dam juz rady. [jeszcze sam nie widziałem tego na Utube (po uploadzie filmy nie sa od razu dostępne), więc jeśli kompresja całkiem zniszczyła, to sorry, moge to poprawić w pon jak wróce z Reanimacji] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serratus Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Super ! Ten wybuch też jak najbardziej kreskówkowy. Jednym słowem trzyma klimat :). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 Fajnie fjanie :) Dużo lepiej niż za pierwszym podejściem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kris_R Posted April 20, 2007 Author Share Posted April 20, 2007 No i mi się speednęło. Taka mała historyjka z tego wyszła. Zapraszam do oglądania :) http://video.google.pl/videoplay?docid=-3896872222021064457 pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 no to już jest historyjka ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aef Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 w sumie, to do rzutu jeszcze kawalek - dopiero wczoraj po południu zasiadlem, a dzisiaj sie okazuje, ze nie bede mogl nad tym pracowac - conajmniej do poniedzialku - wiec z ankiety wykluczam sie automatycznie. ale wydaje mi sie, ze temat moglby byc - bo z biegiem czasu : ) chce w koncu ten test rzutu granatem zrobic - w sumie to pozyteczna sprawa. (tak, rzucanie granatami.) . tak wiec to jest mocny [wip], zero in-between'ow i i tak chyba nawet nie do polowy, ale - jak work in progress, to work in progress. . http://www.youtube.com/watch?v=5IthsDljLDQ . pzdr, aef. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts