nail85 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam. Chciałem zgłosić się do bitwy. "O tym czego oczy nie widzą" Czyli wszystko to czego nie moga dojrzeć ludzie uwikłani w codzienne problemy i podążający codziennie jedną dawno już wydeptaną ścieżką. Jedyną istotą która zdaje sobie sprawę z istniejącego alternatywnego mikroświata bedzie postać dziewczyny która zastąpi nieszczesnego ptaka na rysunku. Szkicowałem wczoraj na szkicu węglem, na szybko, bo dopiero wczoraj się dowiedziałem o bitwie. Mam nadzieję ze zawodowe obowiązki pozwolą mi dotrzymać czasu innym uczestnikom. Mam nadzieję ze to wszystko czego wymaga się do zgłoszenia w bitwie. Pozdrawiam. Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 witam Cię Nail milo ze bierzesz udzial w bitwie, pozdrawiam i napewno bede odwiedzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 No Nail bardzo fajnie że bierzesz udział w bitwie ;) Powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 ooo. zapowiada sie bardzo ciekawie. trzymam kciuki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moccom Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Super pomysł! Bardzo wiele zależy od tego jak pokażesz całą scenę. Trzymam kciuki i powodzenia w Bitwie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 dobre! miasto pod listowiem to je to. czymak kczuki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Bo Wam te kciuki poodpadają ;) Zmówiliście się czy co? Fajny pomysł! A teraz dużo szkiców dawaj! Powodzenia w Bitwie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 Wielkie dzieki za wsparcie doceniam to ze chce sie tu ludziom zagladac:) a co do samej pracy to niedlugo wrzuce szkice postaci nad ktora pracuje, jest to dosc trudne ujecie bo rzadko rysuje postacie w takim skorcie ( postac ma stwarzac wrazenie olbrzymiej w stosunku do miasta) pracuje nad tym cos ok niedzieli lub poniedzialku wrzuce szkice. Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za wizyty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 Witam. Ostatnio mialem troche czasu i w koncu w oparciu o szkice wykonane na nudnym wykladzie wrzucilem postac do sceny. Najpierw wykreslilem szkieletowa sylwetke a potem nalozylem na nia troche swiatla. Malujac w digiatalu staram sie klasc farby tak jak klade je w tradycyjnym malrstwie, operuje szpachla i farbami w ten sam sposob budujac materie. Niedlugo kolejne updaty na razie pracuje dalej nad postacia i nad lasem w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 jest coraz ciekawiej to miasteczko na dole pieknie sie bedize prezentowalo na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Dla mnie jak narazie bomba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 prezentuje sie calkiem niezle, czekam na aktualizacje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 witam. Jeszcze raz dzieki za wsparcie. Nie moge sie oderwac od tej pracy i kazda wolna chwile poswiecam na kontunuowanie jej, a przynajmniej myslenie o niej. Dzisiaj popracowalem troche nad postacia, w sumie jest to glowna os kompozycji i powinna byc dopracowana na maksa, teraz jest to ok 40% jej wygladu koncowego. Postac na razie troche zezowata ale jeszcze bedzie czas zeby zajac sie grymasem twarzy i innymi detalami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 no super wygląda! fajne misto ze stonehengem :P tylko nie chwytam czemu ma tak dłonie ułożone będzie coś w nich trzymała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Kurcze ale lecisz z tą pracą ;) Ta postać bardzo mi się podoba, fajnie że ją dodałeś do pracy. Tylko jeszcze z twarzą musisz powalczyć ;) Bardzo podoba mi się jeszcze perspektywa postaci, tylko zastanawiam się czy nie 'gryzie' się ona z perspektywą całej reszty... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 ja wiem ze i tak mnie nikt nie slucha,a czasem szkoda bo warto;] ale uwazam ze te budynki nie pasuja- kto to zrobil? mikro ludzie? lepiej daj jakies lisciasto podobone miasto,zrobione niewiem przez żuczki,krasnoludki,chuj wie kogo,ale zeby bylo widac ze zrobione z materialow drewno-liscio-podobnych, i zeby to byly mikro domki a nie wiezowce wzorowane na tych zrobionych przez ludzi- nie wiem czemu nikt o tym nie wspomnial- czy tylko ja mam jakies inne podejscie do tego czy co? chuj z twarza,z grymasem ,perspektywa czy innymi duperelami,kiedy caly "temat" jest zle zrobiony. Dobrze ci radze-popraw to! i nie sluchaj jezeli ktos napisze ze moze byc,jest super itp. popraw i basta! PS fajna perspektywa,fajna babka,fajny klimat pracki sie robi, moze byc naprawde swietnie jak spelnisz warunek wyzej wspomniany;] Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 nicponim : jezeli chodzi o budynki to moim zalozeniem bylo ukazanie niby zwyklego swiata w miniaturze. Nie chialem zeby bylo to kolejne miasto zuczkow itp, po prostu miala to byc alternatywna cywilizacja. Cywilizacja i rozwoj spoleczenstwa to moim zdaniem tez piekno, miasto tez moze byc piekne i to nie tylko w wizualnym rozumieniu. Wiec jak sam widzisz nie moge sie wycofac ze swojego glownego zalozenia, ale dzeki za rade:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Share Napisano 27 Marzec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 cos sie jej twarz jakos dziwnie wykrzywila :/ ale tak poza tym to switnie sie prezentuje tylko popracuj nad kwiatkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 wiem wiem twarz jeszcze naprostuje:) bede musial z nia powalczyc jak bede mial troche czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 kurka, cos dziwnego sie dzieje z perspektywa tla, miasta i dziewczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark.side Napisano 29 Marzec 2007 Share Napisano 29 Marzec 2007 Wow! Świetny pomysł i kompozycja! Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 dzieki za uwagi:) co do perspektywy to chce jak najbardziej uwypuklic pomiedzy miniaturowym miastem i ogromem lasu, postaci i calego otoczenia. Planowalem na poczatku umiescic cala scene w obiektywie rybiego oka, lecz zgezygnowalem z tego pomyslu na rzecz przerysowanej perspektywy. Ostatnio mam malo czasu na prace z ta ilustracja, dzisiaj lekko skorygowalem spojrzenie i skrot perspektywiczny twarzy i pracowalem jakies 10 minut z kwiatem, zabawa zacznie sie dopiero kiedy bede uwypuklal detale dloni miast i pierwszego planu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Wow... widze że masz zamiar zrobić całą mini metropolie ;) Twarz kobiety mimo że juz znacznie lepiej wygląda, to nadal jej czegoś brakuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 tak zgodze sie z obo twarz troszke upioeksz wstaw jej jakas gebusie jakies panienki ktorej malowales bo niektore masz poprostu sexbomby !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 3 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2007 dzieki za rade, z twarza troche powalcze ale nie chce zrobic z kobiety na tej ilustracji seksbomby, bo troche mijaloby sie to z ilustracyjnym charakterem tej pracy. Dzisiaj popracowalem jeszcze z pierwszym planem ( dlonie, kwiat) i zaczalem badac jak moze padac swiatlo w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 rewelacyjnie dlonie wyszly, o i widac przesmyki swiatla na skorze, bedzie bomba ;) jedziesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 Niektore detale istotnie az milo popatrzec - ale z perspektywa to odjechales paaaaanie :P Sugeruje bardziej (i to sporo) rozjasnic miejsca gdzie docieraja promienie sloneczne, popatrz jak to na fotkach z lasu wyglada, te miejsca sa prawie zawsze przepalone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 po prostu rewleacja ! stary rzadzisz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 4 Kwiecień 2007 Share Napisano 4 Kwiecień 2007 Fajniutka pracka się zapowiada. miasteczko po prawej nie bardzo jest potrzebne. Może oddziel trawskiem miasto po lewej od reszty? Taki azyl zrób. Fajne cienie można by rzucić. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 8 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2007 witam! dzisiaj wrzucam kolejny etap pracy, po lekkim podciagnieciu detali zajme sie teraz odklejaniem postaci od tla i zbudowanie wlosow bo zn imi na razie mam najwieksze porblemy, szczegolnie w miejscu w kotrym spadaja na oczy ale o tym pomysle gdy znow usiade do tej pracy, potrzebuje troche od niej odpoczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 troche chyba kompozycja siada...za duzo miejsca po lewej stronie kwiatka IMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 Niekoniecznie. Ja bym spróbował obniżyć kwiatka i odbić obrazek poziomo. Wzrok zazwyczaj idzie od lewej do prawej więc prawdopodobnie by schodził od babki przez kwiatek do miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 ja tam sie nie znam na kompozycji :) ale kobieta ładnie Ci wyszła, szczególnie twarz, a co do miasta to ja bym zrobił tam jeden budynek większy który będzie sie bardziej rzucał w oczy bo teraz to nawet nie bardzo widać, że jest tam miasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 Super!! Może przyciemnij w jakimś fragmencie te drzewo i domaluj czerwone oczy. Może poprawi nieco kompozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onfr Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 no to mamy zwycięzce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 o swietna praca! jest w niej cos delikatnego, cos... co powodowalo ze myslalem ze autorem jest kobieta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 panna jest tak odchylona od pionu że zaraz się wywróci na lewy bok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 ano można by było zmienić ciut perspektywę miasta... ale tez nie trzeba.. miasto to niekoniecznie musi być usytuowane poziomo... przesz jest mikro :D a poza tym kobieta nie jest przechylona tylko ten aparat co zdjęcie robił położony był obok miasta na tej samej płaszczyźnie.... Jak dla mnie to jest super praca :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 jak dla mnie jest naprawde super. kompozycyjnie, kolorystycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Bardzo, bardzo mi sie podoba. Tak trzymaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 ....o kurcze.:eek: Będę tu zaglądał. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deLUKA Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 witam :) Wszystko pięknie, detal, warsztat no profeska.. jednak, ja osobiscie nie kumam gestu, ktory ta kobieta wykonuje ? ona cos/kogos odklada? moze wartona rączce walnac jakiegos mikrusa (lub kilka) ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Wow! Świetna praca, kolorystyka super, i twarz tej dziewczyny niesamowita i te kolory na koszulce... jedyne co mi nie lezy to to miasto, a wlasciwie pare tych duzych budnykow. Nie są aby zbyt duże w stosunku do pozostalych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 witam, a wiec tak: Kreska: chcialem zeby miasto bylo monumentalne swoim miniaturowym charakterze, jeszcze zobacze jak wyronam te roznice ale chodzio o pokazanie roznicy miedzy olbrzymim swiatem a tym wlasnie mikro tworem urbanistycznym. deLUKA: Tez mysle ze nalezy cos zrobic z tym gestem, zastanawiam sie tylko co...mam pare pomyslow ale podejrzewam ze spontanicznie sie cos zrodzi...jak zawsze :) Dzieki za komantarze, a tera wrzucam kolejna faze pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 witam, a wiec tak: Kreska: chcialem zeby miasto bylo monumentalne swoim miniaturowym charakterze, jeszcze zobacze jak wyronam te roznice ale chodzio o pokazanie roznicy miedzy olbrzymim swiatem a tym wlasnie mikro tworem urbanistycznym. Kapuje, kapuje, kontrast miedzy tym mikrotworem a swiatem jest, i to spory. Mi chodzilo bardziej o miasto samo w sobie, tam np. gdzie jest ten placyk stoi budunek z wielkim wejsciem, a centymetr, dwa w prawo jest duzo malych budynczekow. Wlasnie o to mi chodzilo, czy nie sa za male? albo to wejscie za duze? a moze mi sie wydaje, no nie wiem, takie sa moje odczucia :) No a poza tym elegancka praca, bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 29 Maj 2007 Autor Share Napisano 29 Maj 2007 o ale niespodzianka! tak dawno tu nie zagladalem a tu sie okazuje ze jestem w 2gim etapie...mam nadzieje ze sie wyrobie do 10 dalem sobie troche oddechu z ta praca, dzisiaj wrocilem do pracy ale puki co nie ma co wrzucac jeszcze postaram sie cos uploadowac na dniach. pooooozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Witam. Tak jak mówiłem wrzucam trochę nowego materiału, ciągle pracuje nad tym rysunkiem, stram sie kontunuować pracę "partiami" z tzw. podrzutu po kilkadziesiąt minut zeby jej nie zameczyc. Ostatniuo musiałem zrealizować parę zleceń w digitalu i trochę tesknie za olejami ale postaram się podciągnać tą pracę do konca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 teraz pobaw się w PS tymi smiesNymi maskami w PS (chodzi mi o Hue saturation etc.)ot i praca praktycznie gotowa .. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nail85 Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Ok, myślę, że zbilżyłem się do końca. Co do samej pracy, to staralem sie trochę podciągnąć detale, szcególnie mianiturowego świata. Trochę pobawiłem się kontrastem i balansem kanałów. Myślę, że praca juz jest skończona. Tekst polski i angielski dot. pracy: W pracy chciałem się skupic na kontraście pomiędzy małym mistycznym światem wyobraźni a normalnym który znamy. Moim głownym założeniem w odpowiedzi na temat było dać widzowi poczuć klimat równorzędnego świata miniatur, który możemy mijać każdego dnia, nie zauważając nawet jego istnienia. Z technicznego punktu widzenia, staralem sie uzyskać nastrój pewnego sekretu, tajemnicy, skrytej w leśnej ściółce. In this work I was trying to focus on the contrast between The small-mystic world and the normal world, that we know. My main idea in answering the theme was to try give You a taste of this equivalent, weird world of miniatures, that we can pass by every day without even notice that it exist. About the look and technique of this piece, I was trying to get mood of some secret hidden in the forest bed. dodaję link do pracy w pełnej rozdzielczości: http://xs.to/xs.php?h=xs216&d=07230&f=konkurs_male_jest_piekne_finisz1.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi