Napisano 12 Luty 200520 l jokov : bleee.... :D znow jest tak ze ktos przerabia moja pracke i mi sie ona bardziej podoba od mojej :DD ale trudno, robcie tak dalej ;] wsumie chcialem zrobic ja w takim stylu, ale postanowilem wszystko bardzo bardzo wygladzic, widocznie tamta droga jest lepsza :>
Napisano 12 Luty 200520 l sprobowalem tym razem z ref. (zwykle nigdy nie przerysowuje) alez to trzeba miec cierpliwosc ;( nie lubie jednak tak dlubac
Napisano 12 Luty 200520 l Uff Jak zwykle świetne prace, brak czasu pechowa sesja :/ Oto kadr ze ściśle tajnego projektu, tylko tyle mogę pokazać :)
Napisano 12 Luty 200520 l Ale fajne portrety :) Najpierw Wert potem jakov. Mkaszpir - superowe (czy cos w tym stylu miałem powiedziec...)
Napisano 13 Luty 200520 l No Łukasz ,całkiem dobrze Ci idzie . Kolorki fajne , działanie brushami ( szczególnie okolica kołnieża ) też może być , proporcje trochę kopniętę ale postęp jest :) Ps: Tłem popracuj ( rozjaśnij tam gdzie styka się z zacienioną częścią postaci , przyciemnij tam gdzie na postaci jest światło -da to efekt wybicia dla pierwszego planu ) PPS: Sprawdź maila wreszcie :/ PPPS: Superanckie te portrety :)
Napisano 13 Luty 200520 l Takie dwa moje obrazki... nad pierwszym myślałem, że posiedzę troche dłużej, ale... nie znalazłbym na niego czasu...
Napisano 13 Luty 200520 l wert - fajny szkic panienki z 11.02 jokov - ciekawe te portrety, i technika super, tylko kolory troche jednolite na twarzach Mkaszpir - u nas dyskrecja gwarantowana, tu wszystko jest scisle tajne i nikomu nie powiemy - mozesz smialo pokazac reszte tej ognistej damy :) A tu inna dama, tez ognista :)
Napisano 14 Luty 200520 l Leander, ten cień zakrywający intymne miejsca tej pani wygląda trochę jak ręka... może taki był zamysł a może to tylko moja chora wyobraźnia ;> pozdrawiam
Napisano 14 Luty 200520 l ten cien to szmata. b. ladne kolory. pani mogla byc mniej doslowna i bardziej "mdła" jak tło ale i tak super ladnie.
Napisano 14 Luty 200520 l Aaaa wrzuce tez coś od siebie, a co! Ktoś dał linka do videotutków niedawno i jak obejrzałem parę to naszkicowałem coś podobnego do jednego z modeli na tutku (ale z pamięci, żeby nie było...). Jakieś 10-15min.
Napisano 14 Luty 200520 l Leander... takie dwa pytania... studiujesz na ASP ? (jak tak to co? ).. i drugie: umiesz zrobic cos bardziej "realistycznego" ? chodzi mi o cos nie kanciastego tylko takiego no... jak normalne speedy :P czaisz o co mi chodzi? ;)
Napisano 14 Luty 200520 l ot takie bzgranie... w wiekszej rozdzialce wyglada lepiej :P zatsanawiam sie nad tym, czy warto to to kolorowac...
Napisano 15 Luty 200520 l no sesja sie konczy to i chwile na speedzika sie znajdzie :] referka: http://www.digart.pl/details.php?id=131863
Napisano 15 Luty 200520 l woznkt b. ladne :) wrzucam cos od siebie nie wiedzialem na jakie tlo sie zdecydowac
Napisano 15 Luty 200520 l bardzo fajne pracki dzieki za komentarze leander > tym razem troszke wiecej kolorow - painter, 2 razy po 10 min.
Napisano 15 Luty 200520 l jokov: ucho troche za duze, chyba ze model tak ma :>> ale pozatym fajne fajne :P ja nie probowalem nigdy robic realistycznych twarzy, kiedys musze :>
Napisano 15 Luty 200520 l Leander... takie dwa pytania... studiujesz na ASP ? (jak tak to co? ).. i drugie: umiesz zrobic cos bardziej "realistycznego" ? chodzi mi o cos nie kanciastego tylko takiego no... jak normalne speedy :P czaisz o co mi chodzi? ;) Deus - na ASP bede probowal zdac w tym roku. Na grafike. Z tym bardziej realistycznym podejsciem to do konca nie wiem o co chodzi, ale bede musial sprobowac ;) Loozack - tak jak mowi peter_muler, ten cien to fragment koca. Ale jesli zamiast niego widzisz tam reke to w sumie Ci zazdroszcze ;) peter_muler - dzieki, z tymi mdlymi kolorami sie zgadzam, przez Ciebie na nie ostatnio choruje. jakov - ciekawsza ta twarz jak uciekles od odcieni jednego koloru. na bezsennosc portret
Napisano 16 Luty 200520 l jeszcze jedno z digarta http://www.digart.pl/details.php?id=132873 dobranoc
Napisano 16 Luty 200520 l witam! to obrazek zrobiony na CGTalk Daily Sketch Forum, ale mysle ze tu tez moge go pokazac:) ciagle probuje uzyskac efekt akwareli, ale na razie jak widac...:/ refka, nowy wacom graphire 3 i ps enjoy:D
Napisano 17 Luty 200520 l Znowu spac nie moge to speeda zrobiłem. Referka żeby szkic zrobić, potem już na oko. Powiedzcie czy jest sens dalej się w malowanie 2d bawić :)
Napisano 17 Luty 200520 l He he uwaga, to moja panna w paincie myszką zrobiła :D Normalnie nie mogłem się powstrzymać, żeby nie pokazać
Napisano 18 Luty 200520 l Super PPK. Przyczepię się do pistoletów -zmień odcień albo dodaj jakis połysk bo wyglądają na pierwszy rzut oka jak palce :P Rozjaśniłem monitor i już mi wszystko pasuje ;)
Napisano 18 Luty 200520 l taka glowa :) opis dodany na koncu - chyba wiele wnosi do obrazka, bo bez niego jakos nie ma tego fajnego studyjnego klimatu ;)
Napisano 19 Luty 200520 l o cholera, leander, dobre :] szczerze mowiac rzucilo mnie to na kolana :> tak jak ta pierwsza pracka twoja na tej stronie :) cholerystycznie misie podoba :P
Napisano 20 Luty 200520 l takie tam szybkie doodlesy przed snem w ramach cieszenia sie nowym tabletem :-)
Napisano 20 Luty 200520 l No PPK - dobre to jest ,a nawet więcej niż dobre :) Deus: fajny pomysł , opisy mogłeś zrobić dla kontrastu bardziej techniczne i sterylne Leander : Wymiatacz jesteś ( ja cały czas byłem przekonany, że jesteś po ASP ) Sanki: Spróbuj doodlesy brushem ze zmienną wielkością bez opacity. A jakim tabletem się cieszysz? To ja takie spidy 1 10 min 2 20 min - ćwieczonka z bruszami różnymi Pozdrawiam
Napisano 20 Luty 200520 l brush byl bez zmiennej opacity, wielkosci 3px to zmiekczanie tak dzialalo :-) graphire 3 xl :D
Napisano 20 Luty 200520 l 1 - kicz 2 - kicz :P zazdrosc ludzka nie zna granic ;) ogolnie fajne, ale jakos nie moge sie doszukac konkretnego zarysu postaci :|
Napisano 20 Luty 200520 l :P Nie szukaj zarysu bo go tam nie ma :D Jak bede miał czas to skończe. Narazie bawie się z tym kucającym rangerem ( ten speed sprzed miesiąca ) Może go na wipa wrzuce.
Napisano 20 Luty 200520 l Witam, ogladalem troche waszych speedow i postanowilem wrzucic cos swojego. Zobaczylem fajne zdjecie tukana i postanowilem namalowac swoja wersje, photoshop, 20 min...
Napisano 20 Luty 200520 l czesc fajne rysunki, norysowalem pare spotykajaca sie po po wojnie he he he
Napisano 20 Luty 200520 l Lamia, powinnas to pociagnac dalej...jak na pierwszy rysunek tabletem calkiem zgrabnie, i witaj na forum bo widze ze pierwszy post :D jeszcze dziadosamuraja daje :D
Napisano 21 Luty 200520 l taki 10 minutowy speed z ranka:-) Jaki speed? Przeciez to PLAGIAT! mam taka sama tapete wlasnie na pulpicie. Przerobka fotki z filmu " Ostatni Samuraj"!!! Przeciez to przesada... lepiej narysuj cos slabego ale sam niz przerabiasz fotke i piszesz ze to speedpaint.
Napisano 21 Luty 200520 l dobry jestes jak to jest przerobiona fotka :p fotka byla tylko wzorem a sam to w Paiterze zrobilem