Gość Misi3ck Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 jeszcze pani.. cos chyba krzeslo krzywe :] ale zostawie puszczone takie.
lord_saskybody Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 Hipek czas: chwia opis: ja wcale nie umiem rysowac :)
Drakula Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 o matko :o nawet nie wiecie, jak trudno bylo mi dzis operowac kolorem o_O TRo wszystko przez ten szatanski komiks w B&W :/ troche shitu na dobranoc :>
soshka.cg Napisano 11 Czerwiec 2005 Napisano 11 Czerwiec 2005 RK hehe mial bys cos przeciwko gdybym twoj koncepcik w 3d przerobil?? Tego kotka nie nazwal bym speedem bo pare godzinek mi z nim poszlo,no i w zdiecie sie wpatrywalem bo moj lew na spacer z zona wyszedl ale co tam wrzuzam na pozarcie :
leander Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 Ano bardzo fajnie wyszlo Marduk Sierotka RK tez klimatyczna ;) soska: Lew spoko, tylko po tym smudżowaniu warto by jeszcze troche pojechac pedzlem i nadac mu materii bo troche plywa dlugopis + ps szybkie szkice dlugopisem ze zdjec
RK Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 @ Soska- nie ma sprawy, jakbyś mógł pokazać po skończeniu to przynajmniej ciekawość by mnie nie zżarła. @ Leander- sadysto jeden, musisz mnie tak niszczyć swoimi pracami ;) ? Strasznie fajne- ani słowa.
Hindus Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 leander - pan z pistoletami wymiata ;) powiedz jak to robisz że skany masz takie czyste ?
shin Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 zabawa pędzlami i kolorkami, jakieś pół godziny, PS
Drakula Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 leander - pan z pistoletami wymiata ;) powiedz jak to robisz że skany masz takie czyste ? moze poprostu ma dobry skaner ?
leander Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 Dzieki za pozytywne oceny :) Skaner to mam taki sobie, ale to akurat dlugopis, wiec w moim przypadku nie ma tylu subtelnosci co olowek. Tak czy inaczej warto zawsze w opcjach skanera troche przyciemnic a pozniej w photoshopie swiekszyc kontrast, podostrzyc np tu dla porownania, bezposredni skan i po tych zabiegach + kolory w ps
Drakula Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 wyglada troche jak psi narzad rozrodczy na dwoch nogach :P Ale naprawde dobre :)
Ufooox Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 powiedz jak to robisz że skany masz takie czyste ? Mozna tak - http://img276.echo.cx/my.php?image=um7gc.jpg Wciskasz CTRL + L, na białą pipete i na tło :)
Tajemniczy_pan Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Siegmar- świetna praca! miodnie nałożyłeś śwaitło na ciało. napisem w dymku sie przejmujcie, nie kce mi sie tłumaczyc o co w nim chodzi:) i taka 15 mnutowa kupa
Hindus Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 no TP podobne do kupki tylko ten ogonek ;) sympatyczny ten pierwszy.. leander, mw4d dzieki ;)
Siegmar Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Deus - hehe ... musze sie przyjrzec :D Tajemniczy_pan - dzieki ... to pierwsze bardzo ciekawe
Marduk Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Tajemniczy_pan: ja skończyłem z textami na pracach, to kto inny zaczął ;)
leander Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Siegmar: mam podobne skojarzenia co Deus. Moze pokaz referki ;) Swietnie namalowales stworka i pierwszy plan. Tajemniczy_pan: tyż git, chyba wole kupe. Jakas taka nieskomplikowana i chwyta za serce. I tlo ciekawe, troche kupa lawituje, troche plywa. Tajemnicza jest ;) Szybka pracka do herbaty. Latajacy leander ;)
Drakula Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 no to ja wrzuce dwa spidy :> po 10 minut kazdy. tego chyba przerobie na wipa :P i tu komiksowy art (mimo iz zarzekalem sie ze nei wrzuce juz :P )
GrafMax Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 Wert niezłe... ;) Dobra dorzucam to co zrobiłem przed chwila ... dziś mam nieciekawy humor... Czarne cienie powracaja ;) (nie mogłem się oprzeć). Marduk, przez przypadek sie na to natknąłem. Dlaczego nie idziesz w tym kierunku? To jest najlepsza z Twoich prac, które widziałem. Oczywiście jest tu jeszcze nad czym pracować, ale tu już zapowiada sie chropowatość, której brakuje innym pracom i wiekszośći prac prezentowanych przez innych - wszystko jest obrzydliwie gładka, ślady są płytkie, powierzchowne i suche, pewnie dlatego że photoshopowe, a nie Wasze. A tutaj coś zaczyna się dziać. Zachęcam pójść w tym kierunku, ale.... sięgnij po materię! Może sprobuj pobawić sie różnymi materiałami, narzędziami, rodzajami papieru, a potem, to skanowwać, obrabiać (albo i nie) w photoshopie. Uzyskałbyś znacznie lepsze efekty. Ta praca jest najbardziej abstrakcyjna ze wszystkich, chociaż i tu nie udało się uniknać gawędziarstwa (o zjawach i stworach). No ale pomyśl o tym. O napisach już nie pisze, bo wiesz co o tym myśle. BTW zjadłeś polskie znaki:/ Powodzenia
leander Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 GrafMax dobrze mowi. Deus: ten drugi art wciagający A ja chcialbym zareklamowac promowany na stronie glownej serwisu max3d.pl program "Acrylic" firmy Microsoft. Praca wykonana w ok 0.677 sek jednym pociagnieciem rysika z uprzednio przypadkowo zdefiniowanym strołkiem. Cena wywolawcza 4,99 PLN
Łukasz Misztela Napisano 13 Czerwiec 2005 Napisano 13 Czerwiec 2005 taka 30 minutowa pracka dla relaksu:-) pozdro leander ale jedziesz na maxa;-)
leander Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 takie badziewie, kolory leza, ale chcialem zrobic koslawego faceta i jest
Hindus Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 leander -> no jak ty to nazywasz beznadzieją to ja cie pozdrawiam ;) kris -> kozackie ;)
Siegmar Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 leander - fajne ... windows, lights and mood inspired by Z.Beksinski ( R.I.P. )
Remedy Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 ehhhhhh... żeby tak znaleźć motywację (...i miejsce na dysku) do namalowania czegoś...
Azazello Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 Leander: urzywasz standardowych pędzelków z paintera?
imprecis Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 Leander : a mi kolorki leza, imo spoko sie komponuja, moze jedynie te swiatlo z okien troche mi nie pasuje Azazello : Z tego co sie orientuje to Leander uzywa PS, a nie paintera
leander Napisano 14 Czerwiec 2005 Napisano 14 Czerwiec 2005 hindus: to ja tez pozdrawiam ;) Azazello: tak jak mówi Synuś, uzywam Photoshopa. Painter jest dla mnie malo user friendly. Np teraz tablet przestal mi dzialac po paru minutach. Zwykle albo sie zawiesza, albo zle dzialaja skroty klawiszowe.. albo gumka nie dziala bo program udaje, ze to plotno.. czy cos.. a tu blizej niezidentyfikowana masa czegos inspirowana chyba pracami jednego Pana z kilku postów wyzej. Tym razem PS, ale nie wyszlo bo mnie Painter wyprowadzil z rownowagi.. :]
Hindus Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 cos około 20minut z referki tak tylko for fun ;) oj leander leander ;) a tak btw uzywasz jakis dodatkowych brushy pod ps ?
razor Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 człowieku bez litości ......cos ty jej zrobił. widać jakaś zawodniczka w sztukach walki typu "beer paw" , piersi brak, ogromne muły na klacie ....no i ta noga to chyba świerzo po walce, bo kość się popsuła w 12 miejscach. ...no, przynajmniej twarz jej oszczędzili :]
Hindus Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 tia wiem wiem :] dopiero sie ucze, nie jest tak łatwo :] zaraz zapodam cos do klaty ;) edit lepiej ?
razor Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 stary, no teraz to kazacko wygląda. Ja tam w technikalia nie wnikam bo w 2d to nawet drzewka nie narysuję. + za poprawiony biust i tyłeczek, choć to ostatnie do poprawy ...wygląda teraz bardzo przy kości - ręce wyglądają jak połamane, a tak dokładniej to prawa ręka przy nadgarstku ...a lewa, to przy ramieniu i przy nadkarstku no i jeszcze ókieć trochę nie wygląda. ...wiem że to speed, ale chciałbym zobaczyć poprawionę wersję :]
Marduk Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Za namową GrafMaxa ...spróbowałem czegoś "innego". To co jest poniżej, to całkowity experyment ... to był/jest kawałek starego kartonu ...zarysowany węglem, a potem zamalowany farba akrylową... potem "wstawiłem" to do PS i pobawilem sięadjustments... Pewnie nie o to chodziło, ale... Taka ciekawa odskocznia, ale nie wiem ,czy chciałbym wszystkie prace tak wykonywać...
Gradir Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Tajemniczy Pan - dzieki ;) Marduk - I oto chodzi! Experymenty sa dobre :D A zeby nie bylo, tez wrzucam... takie byle co, powiedzmy ze to experyment.
lord_saskybody Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 sory za jakos i niezrozumialosc pracy mutant(a doklanie cos w stylu popiersia) (moze ktos z was sie dopatrzy oczu i ust bo sa ponoc porblemy)
Azazello Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Mała rozgrzewka: Maszyna bojowa:) ...................
Marduk Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Taka mewa na odprężenie /przed snem (?) ... ...ok 30 min. Troche skrzydło wyszło zbyt płasko, ale nie będę już chyba tego poprawiał.
Błazi Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Wyda sie to śmieszne ale prace tą robiłem przez 4 - 5 godzin... :D Wiem ze nie zalicza sie to do speeda ale nie chce otwierac nowego wątku a gdzies w końcu musze to pokazać :P. Praca najpierw przerysowana a późbniej pokolorowana w psie... Rąk nie chciało mi sie już robić więc zostawiłem a głowa i włosy nie wiem jak uwypuklić :P (Napewno z czasem sie naucze). A no i najważniejsze- pierwsza moja kolorowanka w fotoszopie wiec nie za ostro :P :D. -----------------------------------------------------
yookeer Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Sorry ale ja napisze tylko - o żesz ty qruca fix :) JoKeR
Błazi Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 Czyli co? :D Może jaśniej bo albo jestm cofnięty w rozwoju albo ty nie umiesz sie wyrazić :D
pa6L0 Napisano 15 Czerwiec 2005 Napisano 15 Czerwiec 2005 4-5h =/ eeee ...yyy ale mam nadzieję ze więkrzość czasu poświęciłeś na kolorowanie=/ chyba kolorowaniem skóry inspirowałeś się kolorowymi stronami komiksu ghost in the shell...tam były takie jasne refleksy na nagich ciałach cyborgów;)
Jedistef Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 No, ja też tak uważam - kolory w tej pracy są najładniejsze (szkoda, że nie doskonałe, ech). Gorzej, znacznie gorzej z konturami. Ale jeśli to twoja pierwsza praca to i tak jesteś mistrz. Gratulacje. Życzę lepszych następnych prac. Chciałbym je zobaczyc.
Hindus Napisano 16 Czerwiec 2005 Napisano 16 Czerwiec 2005 zostawcie mojego ziomka w spokoju dopiero sie uczy :] kontury troszku ostre ale początek niezły..
Rekomendowane odpowiedzi