Napisano 16 Lipiec 200519 l a mnie podoba się w szkicu tej gościanki tylko jedno - koszulka z delikatnie podkreślonymi piersiami. moim zdaniem: minus dla łokcia i przedramienia lewej ręki. do tego te wysokie brwi (na zdziwienie mi to nie wygląda) - no i zbyt szeroko rozstawione oczy. co do 'pyzatości' - przytakuję! linia biodra - linia uda - tworzy jedną krzywą, co jest zupełnie nienaturalnie. kreska pociągnięta w kroku - taki 'uwypuklnik' stosuje się u postaci męskich. no i gdzie jest bielizna? nawet paseczka od stringów nie widać ;] idąc za myślą Navara - na kolorowankę się nadaje idealnie.
Napisano 16 Lipiec 200519 l @m4c1n4 - przecież mówiłem, że to słabe ;p I ma jeszcze dłonie traktorzystki :) Ja wogóle nie mam pojęcia o anatomii stąd tyle kwiatków tu i tam :/ a co do pyzatości, to przywykłem już do tego, że w czasie kolorowania zmieniam conieco, ale uparłem się, że naucze się robić dobre lineworki, co mam nadzieje za pare lat po części osiągne...
Napisano 16 Lipiec 200519 l teraz ja staję pod murem i czekam albo na kamienie - albo na oklaski :) też postać płci ponętnej tylko rasa inna.
Napisano 16 Lipiec 200519 l elfki z z gałkami ocznymi które zajmują miejce połowie mózgu są ostatnio chyba na topie :P
Napisano 16 Lipiec 200519 l belial nie słucha ich..RÓB PANNE :D :P niech odsłania kolejne partje ciała:D
Napisano 16 Lipiec 200519 l naprawde wolisz sie gapic na pare kresek, niz poszukac sobie dziewczyny? :] moze dzisiaj sie przeprosze z PSem a tych parwe(nascie) dni rozlaki i cos wrzuce :P
Napisano 16 Lipiec 200519 l Deus: Mowisz i masz :) m4c1n4: zamiast kamieniem rzuce linkiem http://saveloomis.org/ szczegolnie 'drawing the head & hands' oraz 'figure drawing for all its worth'. A odnosnie oczu to polecam http://www.portrait-artist.org/face/eyes.html a dopiero potem eksperymenty z oczami na pół twarzy ;) "Prosze panstwa oto miś..." :) i 100% crop tło jest totalnie niedopracowane, ale to przeciez speed, troche dluzszy, ale jednak speed
Napisano 16 Lipiec 200519 l nowy model pluszowego misia. Lepszy, bo ten, to przyjaciel na cale zycie :] Chyba wyszedlem z wprawy w poslugiwaniu sie tabletem :( nic mi nie wychodzi :/
Napisano 16 Lipiec 200519 l BeLiAL btw: Te 'oczy na pół twarzy' powstały jakieś 3 lata temu w chwilach największego boomu na Pierścionka. Moje zainteresowania mangą + słabość do elfuf dały taki wynik. Teraz skupiam się na prostej układance kresek. Przydają się jako podstawki pod animacje mojemu znajomemu albo krótkie storyjki obrazkowe. Co dalej z tym będzie - się okaże :]
Napisano 16 Lipiec 200519 l patrząc na twe szybko-szkice przychodzi mi pewien sms na mysl, ktory dostalem ostatnio od kumpla, o kobietach i o tym co je boli ;] milo sie na to patrzy. znaczy sie na tresc :] fajne...
Napisano 16 Lipiec 200519 l dolna część mojej lampki nocnej:) brakuje tylko tego gornego co trzyma żarowke:P
Napisano 16 Lipiec 200519 l Ta firma musiala zrobic majontek na tych lampkach...wyadaje mi sie ze powinni w tej sprawie powolac komisje sledcza :P
Napisano 17 Lipiec 200519 l co o tym sądzicie najpierw twarz narysowałem a że było mi mało to postać dorobiłem ,bądźcie wyrozumiali dopiero drugi dzień posługuje się tabletem...
Napisano 17 Lipiec 200519 l a trzeba to takie duże, na monitorze mi sie nie mieści, a tyle detali nie ma żeby to było konieczne. twarz i jego prawa ręka dobre, reszta stosunkowo niedopracowana.
Napisano 17 Lipiec 200519 l nie dodam nic ponad wypowiedz Ani C, procz dwoch spraw - 1. na co mu ten kolec? nie zgrywa sie jakos z caloscia tego bydlaka. 2. nie rozumiem dlaczego wrzuciles tak jasne swiatlo za lewe ramie postaci. zwroc uwage co sie dzieje z konturem glowy w tamtym miejscu ;] dorzucam kolejne swoje 'kreskowanie'...
Napisano 17 Lipiec 200519 l pietry jak mniemam to jest 100%, kapeńke za duże. Staraj się wrzucać obrazki które mają max 700 (no góra 800) w pionie i max 900 (góra 1000) w poziomie. Ciężko jest potem patrzeć na coś takiego. To tak jakbyś miał patrzeć na "Bitwę pod Grunwaldem" z odległości 10cm...
Napisano 17 Lipiec 200519 l sorki pracowałem w sporej rozdzielczości i tak wymiary zmniejszyłem o połowę żebym mógł to pokazać jakoś mi nieprzyszlo do glowy że przy takiej kompresji to niepotrzebne...
Napisano 17 Lipiec 200519 l dobra chyba skończyłem dodałem nieco kolorku i troszkę popieściłem również "kolec" poprawiony
Napisano 17 Lipiec 200519 l nie ufaj, smoku, dziewicom. (pomysł nie mój, widziałam coś podobnego z żabą i bocianem)
Napisano 17 Lipiec 200519 l walcze z twarzą a dokladnie z dziecięcą buzią,moim zamiarem było ukazanie mimiki tuż przed rozpłakaniem się. Oj ciężko,ciężko
Napisano 17 Lipiec 200519 l dobra chyba skończyłem dodałem nieco kolorku i troszkę popieściłem również "kolec" poprawiony elegancko ;] ten fighter wyglada znacznie apetyczniej w tej odslonie, ale... :) - mysle, ze powinienes dodac jakiegos wyrazu twarzy - wyglada jakby zasnal w locie :] - wczesniej o tym nie wspominalem, ale spodobala mi sie kreska tego 'wspomagania' na udzie - podkresl kontury zbroi na nogach, bo sie gryzie z reszta :) - no a tlo jak to tlo - zadymione ;] aha :) Aniu - w tym balaganie kresek i kreseczek zaczynam wyczuwac opanowanie i kontrole nad rysunkiem :] mniam! i dorzucam kolejne 'oczy na pol twarzy' - mozecie gryzc i szczypac :]
Napisano 17 Lipiec 200519 l Jeszcze jeden rysuneczek-około 20 min- w ramach nauki kompresowania jpg:))) Sorry
Napisano 18 Lipiec 200519 l m4c1n4: się uparłeś, heh. http://gallery.bellefree.com/The-Mandy-Gallery popatrz tu - można rysować duże oczy tak, żeby nie wyglądały na przesadzone (co niestety jest zmorą mangi). No ale jeżeli chcesz już tworzyć w stylu mangi to może lepiej poszukac jakiś ciekawszych inspiracji? Bo przy naprawde dobrze narysowanej mandze (napewno widziałeś tapety z Magna Carty) ta przeciętna wygląda jak 'bolek i lolek' przy produkcjach Disney'a. karp: fajnie ta pani wyszła, tylko to ucho takie troszkę przymałe, tak ze dwa razy :) Zresztą, popatrz w lusterku jaką proporcje ma wielkość nosa do ucha.
Napisano 18 Lipiec 200519 l zalezy u kogo :P BeLiAL, po tym linku juz wiem, skad bierzesz inspiracjie do swojej panienki :P Link rlz.
Napisano 18 Lipiec 200519 l BeLiAL > moze nie Bol i Lol ale Lola :] - Mandy jest słodziuteńka :P ale kolejny raz pokazujesz mi coś, o czym wiem :D iż są ludzie lepsiejsi ode mnie. O ile rozumiem moje oki na pół tfarzy są za duże :] - no dobra. Postarałem się nasmarować coś naturalniejszego - pokłony ;]
Napisano 18 Lipiec 200519 l Mniejsze oczy i odrazu lepiej. Może spróbuj bardziej łagodnymi liniami oczy robić, bo łamana niebardzo nadaje się do tego (no chyba że lubisz takie agresywne spojrzenie ;) ) twarzyczki, jakies 1,5h or sth Później wrzuce pokolorowane :) Ciekawe czy odgadniecie kogo rysowałem. Dla ułatwienia podam, że tylko dwie da się rozpoznać, a jako podpowiedź, że jedną z nich mam na avatarze :) Pozdrawiam
Napisano 18 Lipiec 200519 l BeLiaL: świetne! Szczególnie ostatnia poprawej;) Strasznie podobają mi się włosy:) I cuś ode mnie: Pomysł powstał przeglądając scriny z jakiejś gierki.
Napisano 18 Lipiec 200519 l BeLiAL: niektóre z tych lineartów faktycznie chce się pomalować. Jakos wektorkiem, czysto.
Napisano 18 Lipiec 200519 l BeLial-co do ucha masz rację,ale żeby aż dwa razy większe to przesada:))Następny portrecik
Napisano 18 Lipiec 200519 l BeLiAL: te sikorki są po prostu urocze... Bardzo podoba mi się fryzurka z kitką, końcówki na grzyweczce lepiej zrobione niż w firmowych salonach fryzjerskich. Dzierlatka obok ma ślicznie zamknięte oczka i pięknie pofalowane włoski. Brawo! leander: jak zwykle świetnie i jak zwykle zastanawiam się jak Ty to robisz tym egzotycznie-rewelacyjnym stylem...
Napisano 18 Lipiec 200519 l BeLiAL - wezmę Twoją radę do siebie. Może rzeczywiście łagodniejsze, ciągłe linie będą odpowiedniejsze ;] zgaduje, że Kitka [środek - po lewej] to Lopez. Pierwsze co mi przyszło na myśl. No i może Jackson [góra - po lewej] - ale tu mam duże niepewności ;] ...
Napisano 18 Lipiec 200519 l cobyscie tylko za panienkami sie nie ogladali macie tu brzydaka :) (testowalem sketchbooka pol godzinki)
Napisano 18 Lipiec 200519 l thnx people. to teraz czas na kolor. no i wyjaśniam czyje twarze były referkami. Góra L - Cameron Diaz, Góra P - Petra Nemcova, Śr L - Jade Hsu, Śr P - Adriana Lima, Dół L - Natalie Portman, Dół P - Katie Holmes. Wiem, że niepodobne, ale w sumie i nie o to mi chodziło :) Pozdrawiam