Marduk Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 razor: Nie rysuj włosów jednym kolorem i jeszcze na dodatek cienkim pędzlem, bo siano wychodzi... Popatrz jak światło odbija sięna włosach, oglądaj zdjecia... tu niekoniecznie potrzebny jest tutek. Szczerze mi sie podobajątylko usta. Ogólnie wyszło jakoś tak płasko. Jeszcze to ucho wystajace zza włosów :/. Edit: Dzisiaj postanowiłem zrobić coś z referki: Referka http://www.republika.pl/mardukdigit/refer.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snake! Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 mrrrrrrrrrrrrau:] genialne:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 Ten kot Siwetny :-) fajny klimat, taki miekki Ja skrobnalem jakis portret z referki, jakis czas temu wiec juz nie pamietam jak dlugo : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 zeszyt, bardzo dawno temu kiedy jeszcze umiałem rysować :) potrzebuje pomycy, mianowicie chodzi o photoshopa, nie potrafie dobrze dobrać pędzlów, może jakaś porada ... ? btw... kotek jest po prostu mega milutki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 fffajnie...fajnie... pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 amrun - wychodze z siebie :o :o :o......będzie w końcu jakiś videotut ;) ? takie speedy to powinienes do galeri 2d jako finished wstawiac :P nosek troszke za szeroki ale masz ty zdolności oj masz... marduk - extra kotek...no co mam ci powiedziec ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Marduk, swietna kicia:) Amrun, stary (nigdy tak nie mowie, ale sytuacja wyjatkowa), idziesz... tfu... lecisz do przodu jak burza! Wypas. Skojarzenie z Mullinsem chyba nieprzypadkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 poprieram hindusa przydlaby sie video tutek:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 oj przydal ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 z tutków to ja sie na razie sam ucze :] Reanimator: "Skojarzenie z Mullinsem chyba nieprzypadkowe." ofkors, ja nic innego nie robie, tylko przegladam jego prace :) pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 amrun wez sie nie pokazuj tu...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 z tutków to ja sie na razie sam ucze :] Reanimator: "Skojarzenie z Mullinsem chyba nieprzypadkowe." ofkors, ja nic innego nie robie, tylko przegladam jego prace :) pzdr... tia to ktore sa najlepsiejsze???:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 dobry jest chłopak i tyle. a co do tutków tez bym chcial zobaczyc. pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 bardzo ładnie amrun to robisz, sorry za takie pytanie ale korzystasz z referek ? jak nie chcesz nie odpowiadaj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Rozumiem ze chodzi Ci o zdjecia, wiec nie, raczej nie korzystam, chyba ze maluje twarz kogos kto istnieje, to ciezko by bylo bez ;). Natomiast podgladam prace innych np wlasnie Mullinsa ( robie to chyba codziennie od kiedy pierwszy raz trafilem na jego prace :)) podpatruje rozwiazania oswietlenia, kolorow, wszystkiego na co sklada sie obrazek, nie zeby mi to wychodzilo, ale jest lepiej niz bylo, uczylem sie rysowac z komiksów glownie, i ciezko mi bylo sie przestawic na cos innego, ale sie staram... pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mizu Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Dawno nic nie podsyłałem:| Wyszło średnio, nie miałem jakoś ochoty na bardziej skomplikowane kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Rozumiem ze chodzi Ci o zdjecia, wiec nie, raczej nie korzystam, chyba ze maluje twarz kogos kto istnieje, to ciezko by bylo bez ;). Natomiast podgladam prace innych np wlasnie Mullinsa ( robie to chyba codziennie od kiedy pierwszy raz trafilem na jego prace :)) podpatruje rozwiazania oswietlenia, kolorow, wszystkiego na co sklada sie obrazek, nie zeby mi to wychodzilo, ale jest lepiej niz bylo, uczylem sie rysowac z komiksów glownie, i ciezko mi bylo sie przestawic na cos innego, ale sie staram... pzdr... w takim razie jesteś dla mnie co najmniej polskim odpowiednikiem Mullinsa, ja nie dojde do takiego poziomu chyba za szybko, możesz mówić co chcesz o swoich umięjętnościach ale wszyscy widza że wychodzi Ci to dobrze, nawet bardzo .. napisz jakomś rade dla początkującego [mówię o sobie] np. od czego zaczynasz, i jak przygotowujesz pędzle] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Tomasz, ja nie wiem co moge radzić, maziać i tyle. Jak zaczynam: hmm rzadko kiedy zaczynam od bialej strony, na ogół maziam różnymi pędzlami, az się zapełni tło, albo biore wycinek innego obrazka tak np 20x20 pix i powiekszam na caly orazek, co daje oczywiscie pikseloze ale ciakawą i biała, pusta strona nie straszy. Nastepnie, znowu maziam, aż stwierdzę że dość. I to jest najfajniejszy etap malowania czegokolwiek ;) w moim wydaniu. no i pozniej to juz jest wolna amerykanka, jesli chodzi o mnie, w głowie mam mniej wiecej zarys tego co chce otrzymac, a co wyjdzie to juz inna sprawa :/. Dlatego robienie jakiekolwiek tutka czy cuś, mija sie z celem, bo po pierwsze nie wiedzialbym wogóle co napisać, a po drugie za dużo błędów robie żeby któś się z tego uczył. Jest duzo tutków pisanych przez ludzi, którzy maja o tym pojęcie i z takich korzystać się powinno. Co do pędzli, to ja nic raczej nie przygotowywuję, raz zmodyfikowałem sobie może z 10 pędzelków jakies 2 lata temu i ich używam, są w wątku bitewnym. Jak coś działa to nie psuć.... i maziać... zmęczyłem się... ide lulu pzdr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 my nie prosimy żebyś ty coś pisał :] ty coś nagraj :) i znowu swoje z tmi pracami ;) poezja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Coz a ja myslalem ze ty tak sam z siebie rysujesz :-) Polecialem na strone Mullinsa (nie znalem go wczesniej) i powiem ze czlowiek ma kapitalne wyczucie. Wg mnie ciezko jest ta metode komus wytlumaczyc, w sumie chyba 2 rzeczy mozna powiedziec: 1. "luzna" reka w rysowaniu 2. masa cwiczen, Tak przynajmniej mi sie wydaje. pozdro Ortheza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackTalon Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Witam, wykminiłem taki bazgroł w klimatach FF:The Spirits Within sam nie wiem gdzie "to" wrzucić do finished, speed czy wip:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 nagraj jak robissz takie swoje dzielo:)(Amrun) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackTalon Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 20min, painter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 na po godziny przed wyjsciem z pracy mialem zielony nastoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meetal Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Na predkiego :) Przy ogisku przy ognisku tak siedzimy sobie wszyscy... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Meetal, ciekawe - niby nic specjalnego, a jednak bardzo mi sie podoba. Czyc cieplo ogniska :) MaciekG, fajna trawa - smudge tool ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 ano smudge, rzutem na tasme pod koniec, bo jakos pustawo i nudno bylo :], w sumie to jeszcze nie umiem tego uzywac, to byl chyba drugi raz jak sie nie myle :] pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 MaciekG : fajniutka praca, wyraźne oddzielenie 1 planu od tla dało odczucie przestrzeni ; no i klimat pracy miodzio. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Łukasz dzieki, jeszcze jeden dzis szybcior ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 a to odemnie, hmm, powiem tylko, ucze się :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 Amrun - pliz dawaj referki pod pracami :) JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamic Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 maciekG ..podoba mi sie to straszydlo :) (3)..... ok 40 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meetal Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Profil na predkiego... Siostra mówi że do Jakiegoś Franka z brazylijskiego tasiemca kolo podobny ale to przypadkowo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Meetal -> Wykapany Franco Reyes :] teraz dorysuj Sarite - btw pozdrów siostre ;) Maciekg -> fajna ta trawa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meetal Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Meetal -> Wykapany Franco Reyes :] teraz dorysuj Sarite - btw pozdrów siostre ;) Hehe a myślałem ze tylko u mnie sie to ogląda =) Nastepny speed - czarna kicia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackTalon Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 15min zabawa filtrami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Oj dwa dni nic nie robiłem i już się z "transu" wytrąciłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 takie sobie trzy półspeedy (ok 40 min na każdy) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackTalon Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 koncepcik pająka-robota, painter 30min + filtry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 weedlog-m pierwsza panienka bardzo fajna, blackTalon- tez piekna robota poza wersjami z filtrami:p (ale naprawde fajny koncept) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Niewiem czy powinienem tu tego gniota wsadzic, najwyzej usune... Nie dorastam Wam do piet, wiem, ale co ja moge, poprostu nie umiem rysowac:| Ogolnie to rysuje (probuje) same vampiry/drakule/pogromcow i takie klimaty (rysuje teraz bloodrayne). A oto vampir jak ugryzl piekna pania: Ps. Na tych kratkach w PS wyglada lepiej Ps2. Rozdzialka orig. ma 1280x1024 Ps3. Czas pracy to jakies 1.30godz:/ Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Nie jest tak źle Leleniu :P Amrun, maciekG, Marduk, weedlog i BlackTalon revelation ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 niop troszke przypomina "Wampiry maskarade "ale co tam jest nawet fajnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 I jeszcze coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 :-) Jakos nioe gustuje w klimatach wampirycznych... ale pracka zapowiada sie niezle. moze warto ja wykonczyc ? weedlog: ten wojak ma chyba cos nie tak z ustawieniem nog, ale moze mi sie tylko wydaje. Ja dla odmiany daje troszke chlodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meetal Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Dla fanów breazylijskich seriali :) Hindus mnie prosił o Sarite :D Mówisz masz :). mam zamiar to nieźle wykończyć ale puki co wrzucam aktualny stan jako speeda (; w sumie tylko twarz jest jako tako zrobiona reszta na odwal (; Leleń -> Nie nie nie... rysować umiesz ale masz własny styl... jeśli rysujesz inaczej niż inni to nie znaczy że źle... to nawet jeszcze lepiej (; A wampir mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 leleń - wampire:the masquarade? na tym sie wzorowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 ale slodzicie, jabym na Waszym miejscu tak nie robil, bo bede czesciej tu wrzucal speedy:P... mentaller - dokladnie na tym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackTalon Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Kolegaalek, Remedy - bardzo dziekuje za komentarze...miło mi ze sie te bazgroły podobają:) Weedlog - bardzo fajne pracki, super styl. MaciekG - to Mi-24 Hind? Kilka razy próbowałem tego kolosa narysowac ale odpuscilem;) gratuluje odwagi i dobrego wyczucia bryły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi