Napisano 1 Maj 200618 l zieeeeew idem spac...pozno juz, odbebnie se tylko nastepny odcinek "Co Ludzie Powiedza" i w kime. Cespik-moze kiedys... informatyka jest baaaaaardz dluga wiec moze kiedys... Łukasz Jaskólski-jak zawsze swietnie
Napisano 3 Maj 200618 l Dwie prace przygotowane jako kartki urodzinowe dla pewnej osoby... Obie mają charakter speedów dlatego wrzucam je tutaj.
Napisano 3 Maj 200618 l yookeer: drugi jakiś taki znajomy :D , ćwicz dalej będzie dobrze. czak1: ślimole fajne edit: dyb3k nie widze Twoich pracek
Napisano 3 Maj 200618 l Łukasz jak zwykle imponująco Mkaszpir swietny ten ostatni yuki wypasione to ptaszysko
Napisano 3 Maj 200618 l super Mayk :D rekoma sie należy ode mnie scenka w ktorej do konca nie wiem o co chodzi
Napisano 3 Maj 200618 l mayk: rewelka Łukasz Jaskólski: też nie wiem do końca i nie wiem czemu to mnie tak bawi :D fajna szybka hehehe
Napisano 4 Maj 200618 l uoooaa fajnie pracki dawno mnie tu nie bylo wiec daje alergika na szybko f*ck pylki!!
Napisano 6 Maj 200618 l Witam ;) to mój pierwszy raz w tym dziale.. i w ogóle w 2d ;) pomyślałem że czas się rozwijać a nie tylko drętwe 3d ;) (ale i tak 3d pozostanie moją „dziedziną „ ) pracka beznadziejna w porównaniu do waszych.. ale dopiero się uczę. Może jeszcze kiedyś coś wymęczę w PS ;) pozdr
Napisano 6 Maj 200618 l trademark:jaki miły pan dyb3k:aniołek to mój faworyt misiekp:fajne, więcej odcieni zielonego by sie przydało aras:jak zrobie jakiś tutorial to zapodam fajny spidzik :D noogood:superowe aspenboy: super facjata dawaj więcej wwwoj: fajne wymyslasz dynamiczne pozy ,tyle ze mocno wyolbrzymiasz perspektywe(dobrze to wyglada tylko w ostatnim spidzie , gdzie widac lufy obrzyna na 1 planie) ,zrobiłem taki przemalunek szybki jednej z Twych pracek ,mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko :) http://img260.imageshack.us/img260/6818/5copy4im.jpg ,a i taka sugestia: wywal te gradienty z tła bo nic nie wnoszą krzyhhh:całkiem całkiem kolorek nawet klimatyczny blik swiatła powinien byc dokładnie naprzeciw cienia pod jabłkiem :) zostaw smudge, smudge jest do efektów specjalnych. jakieś orientalne klimaty:
Napisano 6 Maj 200618 l Łukasz ;) normalnie respekt ;) bierzesz wszystko z głowy oO ? czy sięczymś wzorujesz? i coś odemnie :) spodobało mi sie to :) nie trzeba czekać na render i w ogóle :D plz krytyka mile widziana.. chcę się czegoś nauczyć..
Napisano 7 Maj 200618 l kurcze dwoje sie i troje ale te szkice w ps mi nie wychodza. taka prosba do Łukasza Jaskólskiego: móglbys pokazac pare obrazkow pokazujacych kolejne etapy twoich szkicow. byloby milo. i tak zeby nie bylo to daje pastuchów:)
Napisano 7 Maj 200618 l krzyhhh:thx, wiekszosc spidow z główki ,chyba ze napisze ze z referki. oczywiscie najpierw trzeba sporo porysowac z natury/fotek zeby sie nauczyc pewnych schematow oswietlenia, proporcji ,kompozycji itp 3d tez sie bardzo przydaje :) daj rózne "shadery" na rozne części ptaszka (błyszczący, mokry na oczy ; inny na dziób pióra , gałąź ) sprobuj jakiegos ptaszka z foty walnąć mozesz tez wymodelowac na szybko , oswielic i zrobic overpaint deus: jest klimacik, ładnie bruszujesz dyb3k: fajna krecha , anatomia troche kuleje , koles z lewej jest w niestabilnej pozie i zaraz zaliczy glebe :D a tu pare making of:
Napisano 7 Maj 200618 l Jakos mi to nieciekawie wychodzi. Co robie źle? Dzieki Łukasz za to making of:) Deus fajne brushowanie i kolory.
Napisano 8 Maj 200618 l Łukasz, mógłbyś jeszcze zdradzić w jakich rozdzielczościach pracujesz i na jakich brushach? Za cholerę nie moge uzyskać tak miekkiej a zarazem wyraźnej kreski :(
Napisano 8 Maj 200618 l aras: włączam 1024x768 kadruje jakośtam i jade szkic, jak jest cacy ( pół godzinki lub wiecej ,zalezy od złożoności tematu) to zwiększam na 2000-3000 gdzieś pixeli. Na ogół używam 1 pędzla trojkąt ze zmiennym kryciem i włączonym wet edges, gdzieniegdzie kontur ,soft czy jakis specjalny pędzel tak to u mnie wygląda interfejs: pędzle mam w tool presetach , po lewej macie ich ślady , dalej ustawiania trojkatnego pędzla podstawowego ( lepiej mi sie rysuje trojkatnym niźli okrągłym nie wiem czemu :) Zajrzyjcie koniecznie do tego tutoriala: http://itchstudios.com/psg/art_tut.htm , jeden z najlepszych jakie widziałem (oDD go kiedyś zapodał) zwłaszcza fragment "flatten and simplify"
Napisano 8 Maj 200618 l Łukasz - rządzisz. "Facjata" zostanie na razie jedna, bo dziabolę właśnie koncepty do gry o piratach - jak nie będę się wstydził, to wrzucę jutro :D A TU jest bardzo fajna strona (chyba nie muszę mówić, że należy zapoznać się z działem TUTORIALS - trzy filmiki, co prawda bez audio, ale warte ściągnięcia). Mnie się kilka trików spodobało. :) A żeby mi posta nie usuneli, to wrzucę pieska, o tak:
Napisano 9 Maj 200618 l kurrrr... tak chciałem wrócić sobie, bo miałem przerwe... juz mam jakies bazgroły, juz chce wrzucać... i weedlog odebrał mi radość w jednej sekundzie z całego przedsięwzięcia:] ajjjj
Napisano 9 Maj 200618 l Taki troche zbyt ciemny domek - ponury nastroj mialem i pewnie dlatego taki wyszedl ;)
Napisano 9 Maj 200618 l Taki "Coś" ode mnie. Znalazlem jeszcze to... ale z fotki malowane, wiec oszukane ;P Anyway... te badziewne pazurki juz bez referek ;P