Napisano 24 Marzec 200816 l mam problem z kolorami,strasznie brydne wszystko wychodzi:/ freestyle 45min. moze cos jeszcze w tym pobabram, pozdro
Napisano 24 Marzec 200816 l fajne speedy panowie :) taki na odstresowanie w kolorkach(na podst zdjecia z Residenta plus pare drobiazgow wlasnej koncepcji) okolo 1h : pozdro
Napisano 26 Marzec 200816 l nie chce mi sie szukac swojego wątku wiec dam tu ...budynek w maxie reszta photoshop...czyli prawie nic :D;) :
Napisano 28 Marzec 200816 l Witam, niedawno zakupiłem siebie tablet, w sumie jest to moja pierwsza praca. Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec postanowiłem umieścić tutaj. Bardzo proszę o mocną krytykę :) jestem początkującym jeśli chodzi o 2d :)
Napisano 28 Marzec 200816 l po latach zastanawiania sie wreszcie jednak kupilem tablet ;) pierwsze zabawy/proby po 30-45min na obrazek (wiecej bylo grzebania w ustawieniach pedzli i tabletu niz malowania... ogolne przemyslenia: kontrola pedzla i efekty z tym zwiazane (nasladowanie realnych) sa fajniejsze w painterze, ale photoshopa znam duzo duzo lepiej i jesli chodzi o korekcje/obrobke to ten program wydaje sie znacznie sprawniejszy. tenisista z PS sowa i kwiatek - painter dluga droga przede mna... no nie? hehe
Napisano 29 Marzec 200816 l Farvus naprawdę świetne pracki podsyłasz ;) A ja zainspirowany praca pewnego grafika postanowiłem zrobić jego pokraczna kopie :)
Napisano 30 Marzec 200816 l wole jednak paintera niz ps, jakos fajniej sie maluje... no i lepiej jest zintegrowany z intuosem (ikonka pedzla)
Napisano 5 Kwiecień 200816 l JakóbM: ten z 29 marca swietny, ale generalnie wpada to wszystko w jakis schemat z tymi blikami i kolejnymi klonami tej samej twarzy. No ale moze nic w tym zlego, szczegolnie, ze widac postep. WWWoj: super :) Dorzucilem sie do drawing jam: http://www.drawingboard.org/viewtopic.php?t=62143
Napisano 5 Kwiecień 200816 l im więcej patrze na wasze prace, tym bardziej wątpię czy kiedykolwiek wam dorównam :/ kolejny SP po krótkiej przerwie. Tym razem chciałem przećwiczyć dobieranie kolorów oraz robienie wody. Oczywiście myszka :P
Napisano 7 Kwiecień 200816 l a to ja tez cos dam takie byle szybko na rozgrzewke: i szkice anatomiczne ze sie chwila znalazla to przez pare dni sobie takie porobie :) jeszcze panienka nr3 domagala sie koloru to takie 10minutek :
Napisano 9 Kwiecień 200816 l Leszku? Etykietka Pepsi tak odwrócona w poziomie? rysowałeś z lustra? :) Szybki speedzik przed snem - a właściwie na sen, za dużo kawki wieczorem ;\
Napisano 9 Kwiecień 200816 l noiprox: w photoshopie robilem pare razy lustrzane odbicie... ;) i tak juz zostawilem przez przypadek ;) co do Twojego malunku to dalbym w tle jakies takie plamy bez szczegolow.. i nie potrzebnie rozswietliles szyje tej panienki... ;)
Napisano 10 Kwiecień 200816 l leszek_lenia Ładnie Ci to wyszło.Ale powinieneś chyba bardziej uważać jak stawisz kreski :) mayk Ciekawy speedzik. Ja nigdy nie mogę uporać sie z rękoma - tobie wychodzi to bardzo dobrze :)
Napisano 10 Kwiecień 200816 l Mayk, baaaardzo fajne :) leszek_lenia: fajne, robi wrazenie. Mam wrazenie, troche jakby w kierunku biglebowskiego to poszlo, ale moze mi sie zdaje, bo temat na czasie ;) Zreszta to komplement raczej. U mnie troche komercja zaleci, ale usuwanie loga chyba nie ma sensu. W pracy postanowiono wykorzystac, ze cos maluje i taki fan art na koszulke zrobilem. Na konferencje poswiecona rubiemu, pythonowi i platformom takim jak linux, FreeBSD - stad ich "maskotki" na obrazku. na koszulce to jakos tak ma wygladac (chociaz licze, ze ladniej sie bedzie prezentowac):
Napisano 11 Kwiecień 200816 l leander - diabelek fajny ;] mayk - ten drugi mnie sie podoba- jest naprawde git! JakóbM - wszystko fajnie ale dlaczego reszta rzeczy, ktore sie odbijaja to nie widac ich w kadrze- np. ten dziwny kabelek..? dawno tu nie puszczalem nic wiec teraz to zrobie ;) zaczalem takie cosik, moze dokoncze:
Napisano 12 Kwiecień 200816 l Forma speedowa portretu koleżanki nad którym pracuję, pewnie wyląduje też jako WIP
Napisano 12 Kwiecień 200816 l noiprox - fajne te dwa ostatnie leszku - dziewoja z profilu mi sie (pozytywnie) z gorillaz kojarzy ;) niecała godzinka, faja na dobranoc :P