Napisano 9 Czerwiec 200816 l M@Ti - Może skup się narazie na anatomii bo to jest ważniejsze. To jest chyba największy szczęśliwy wypadek jaki mi się przytrafił. Dziargałem sobie fioletem i przybrudzoną żółcią jakąś twarz o jakiś dziwnych proporcjach. Żeby na szybko zwiększyć kontrast zduplikowałem warstę ze szkicem i ustawiłem na Multiply a tu co? Ciemnoskóry indianin :P. Tylko troche go obrobiłem i oto rezultat. Edytowane 10 Czerwiec 200816 l przez Farvus
Napisano 10 Czerwiec 200816 l No Farvus.. Jak widac- nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :) spoko indianiec.. A propos anatomii.. Szybkie szkice z posemaniacs:
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Kolejne 20 minut dziergane na żywo. Proporcje twarzy rozjechały mi się kompletnie, ale jak to mawiają praktyka czyni mistrza ;)
Napisano 11 Czerwiec 200816 l pol godzinki z posemaniacs edit: dorzucam jeszcze to: Edytowane 11 Czerwiec 200816 l przez Dann.G
Napisano 12 Czerwiec 200816 l hey jeszcze raczkuje w spedpancie i daleko mi do poziomu tutaj ale wrzucam cos takiego, 30 min.
Napisano 18 Czerwiec 200816 l kurcze, nigdy tu nie zagladam, a tyle tu ciekawych rzeczy :) w sumie nie wiem czy moje prace podchodza pod speed painting, ale chyba tak, bo sie ucze malowac dopiero i nie ide w zaden detal, wrzuce jedna, jakies 2, gora 3 godziny mi to zajelo: anyway, myslicie ze jako poczatkujacy powinienem sobie zawracac glowe pedzlami? czy na razie tylko cwiczyc i cwiczyc standardowym pedzlem? (mowa o photoshopie i tablecie oczywiscie)
Napisano 18 Czerwiec 200816 l ja bym cwiczyl jeszcze bardziej standardowym...np olowek :) i jakies martwe natury na poczatej czy cos...zeby bryle sie nauczyc budowac..bez podstaw ciezko.. kartka ze szkicownika..rzadko uzywanego :] Edytowane 19 Czerwiec 200816 l przez maciekG
Napisano 20 Czerwiec 200816 l maciekG, mayk...ech..:p jeszcze sie pobawilem starym i pewnie jeszcze sie pobawie, bo narazie to dwie polowy przyklejone, i malo przestrzenne, ale moze ktos mi cos podpowie jak sie za to zabrac. pozbylem sie kolorow bo je spartaczylem i wydaje mi sie ze lepsza baza wyjsciowa bedzie cos takiego. pozdro! Edytowane 20 Czerwiec 200816 l przez kuna_sFb
Napisano 22 Czerwiec 200816 l tak serio,to nie mam zielonego pojęcia skąd taki pomysł... wymyslcie sobie treść w miare mozliwości:)
Napisano 23 Czerwiec 200816 l snake - fajne to jest, masz ciekawą paletę (Morano...;) ) Edytowane 23 Czerwiec 200816 l przez lisu
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Dzisiaj przyszedł mi intuos kurierem! :) W końcu mogę pracować na innym tablecie niż mój uszkodzony pentagram. Niestety jutro mam egzamin, więc nie mam nawet jak się nim nacieszyć :( Dziesięciominutowa zabawa nową zabawką, fajnie w końcu pracować z czymś wygodnymi przyjaznym w użyciu :)
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Kwiat Paproci. Szukajcie młodzieńcy w noc świętojańską... Shot at 2008-06-24
Napisano 25 Czerwiec 200816 l hehehe, 20-30 minut :) mayk, fajne praca swiatle w tym czarnobialym! snake, ciekawe kolory!
Napisano 27 Czerwiec 200816 l noiprox - fanjnie sie zapowiada Tortur - ladny poprzedni portret ode mnie widok z okna balkonowego przez godzinke:
Napisano 1 Lipiec 200816 l Witam, taki plakacik zrobiony na zajecia z plakatu, tematem byly aforyzmy Stanislawa Leca...
Napisano 6 Lipiec 200816 l Pierwszy speedpaint w życiu :) Jakieś 2h... Edytowane 6 Lipiec 200816 l przez WojtekFus
Napisano 9 Lipiec 200816 l jeszcze takich problemów z narysowaniem ust niemiałem... niedługo zamawiam jakąś książeczkę o anatomii, bo na czuja do niczego nie dojdę :P
Napisano 11 Lipiec 200816 l Czy robię postępy?... Praca sprzed miesiąca może i jeszcze później http://tapetosik.com/files/nng632p5ca83z9e0swxs.jpg Zacięcie i stwierdzenie, że nic z tego nie będzie, ale... Praca sprzed 1,5tygodnia http://tapetosik.com/files/uurqrj9raowl3b3l5lxb.png Zawieszenie i porzucenie, lecz po przeczytaniu pomocnika - nabranie smaka na podjęcie sił Praca sprzed chwili (odkryłem tekstury i takie tam ;) Czas zrobienia tego, a raczej niczego ~2h) Jak sądzicie? Dobrze się rozwijam w kierunku rysowania? Wg. mnie nagorzej idą mi oczy i włosy (jakieś sugestie?)... Wg. mnie jest o wiele lepiej, ale nadal słabo (patrząc na stare "prace") Mam nadzieję że będzie to szło powoli do przodu.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Z serii "Gorzej niż newbie" ukazującą zmęczenie ;) Rady? :( Pomijając to że nie ma uszów hiehie ;P (To był godzinny speed przed wyjściem z domu i nie dałem sobie nie wrzucić tego ;D ) Edytowane 11 Lipiec 200816 l przez Valof