Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

M@Ti - Może skup się narazie na anatomii bo to jest ważniejsze.

To jest chyba największy szczęśliwy wypadek jaki mi się przytrafił. Dziargałem sobie fioletem i przybrudzoną żółcią jakąś twarz o jakiś dziwnych proporcjach. Żeby na szybko zwiększyć kontrast zduplikowałem warstę ze szkicem i ustawiłem na Multiply a tu co? Ciemnoskóry indianin :P. Tylko troche go obrobiłem i oto rezultat.

sp453mi2.jpg

Edytowane przez Farvus

• Odpowiedzi 10,6k
  • Wyświetleń 1,7m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

No Farvus.. Jak widac- nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :) spoko indianiec.. A propos anatomii.. Szybkie szkice z posemaniacs:

szkic1gc7.jpg

Napisano

Kolejne 20 minut dziergane na żywo. Proporcje twarzy rozjechały mi się kompletnie, ale jak to mawiają praktyka czyni mistrza ;)

3.jpg

Napisano

pol godzinki z posemaniacs

szkic2zb6.jpg

edit: dorzucam jeszcze to:

szkic3mm4.jpg

Edytowane przez Dann.G

Napisano

hey jeszcze raczkuje w spedpancie i daleko mi do poziomu tutaj ale wrzucam cos takiego, 30 min.

w1of3.jpg

Napisano

kurcze, nigdy tu nie zagladam, a tyle tu ciekawych rzeczy :)

w sumie nie wiem czy moje prace podchodza pod speed painting, ale chyba tak, bo sie ucze malowac dopiero i nie ide w zaden detal, wrzuce jedna, jakies 2, gora 3 godziny mi to zajelo:

kot-w-butach.jpg

anyway, myslicie ze jako poczatkujacy powinienem sobie zawracac glowe pedzlami? czy na razie tylko cwiczyc i cwiczyc standardowym pedzlem? (mowa o photoshopie i tablecie oczywiscie)

Napisano

ja bym cwiczyl jeszcze bardziej standardowym...np olowek :)

i jakies martwe natury na poczatej czy cos...zeby bryle sie nauczyc budowac..bez podstaw ciezko..

kartka ze szkicownika..rzadko uzywanego :]

img4603jq5.jpg

Edytowane przez maciekG

Napisano

dać wódki maćkowiG ;)

powrót po kontuzji ;P

hostpart2finne0.jpg

43527664gq5.jpg

Napisano

maciekG, mayk...ech..:p

anatomia1tu8.jpg

jeszcze sie pobawilem starym i pewnie jeszcze sie pobawie, bo narazie to dwie polowy przyklejone, i malo przestrzenne, ale moze ktos mi cos podpowie jak sie za to zabrac. pozbylem sie kolorow bo je spartaczylem i wydaje mi sie ze lepsza baza wyjsciowa bedzie cos takiego. pozdro!

yyyxz9.jpg

Edytowane przez kuna_sFb

Napisano

tak serio,to nie mam zielonego pojęcia skąd taki pomysł... wymyslcie sobie treść w miare mozliwości:)

schodydresyjpg.jpg

Napisano

snake - fajne to jest, masz ciekawą paletę (Morano...;) )

54270802ud2.jpg

34067270yw6.jpg

Edytowane przez lisu

Napisano

Dzisiaj przyszedł mi intuos kurierem! :) W końcu mogę pracować na innym tablecie niż mój uszkodzony pentagram. Niestety jutro mam egzamin, więc nie mam nawet jak się nim nacieszyć :(

26environmentjeziorkogr3.jpg Dziesięciominutowa zabawa nową zabawką, fajnie w końcu pracować z czymś wygodnymi przyjaznym w użyciu :)

Napisano

hehehe, 20-30 minut :)

koteeek.jpg

mayk, fajne praca swiatle w tym czarnobialym!

snake, ciekawe kolory!

Napisano

noiprox - fanjnie sie zapowiada

Tortur - ladny poprzedni portret

ode mnie widok z okna balkonowego przez godzinke:

widoczekcopycopyni5.jpg

Napisano

Witam,

taki plakacik zrobiony na zajecia z plakatu, tematem byly aforyzmy Stanislawa Leca...

lec.jpg

Napisano

jeszcze takich problemów z narysowaniem ust niemiałem...

speedpaint231kj7.jpg

niedługo zamawiam jakąś książeczkę o anatomii, bo na czuja do niczego nie dojdę :P

Napisano

Czy robię postępy?...

Praca sprzed miesiąca może i jeszcze później

http://tapetosik.com/files/nng632p5ca83z9e0swxs.jpg

Zacięcie i stwierdzenie, że nic z tego nie będzie, ale...

Praca sprzed 1,5tygodnia

http://tapetosik.com/files/uurqrj9raowl3b3l5lxb.png

Zawieszenie i porzucenie, lecz po przeczytaniu pomocnika - nabranie smaka na podjęcie sił

Praca sprzed chwili (odkryłem tekstury i takie tam ;) Czas zrobienia tego, a raczej niczego ~2h)

c6xpb2i5pl3g8eguy1i9.png

Jak sądzicie? Dobrze się rozwijam w kierunku rysowania? Wg. mnie nagorzej idą mi oczy i włosy (jakieś sugestie?)... Wg. mnie jest o wiele lepiej, ale nadal słabo (patrząc na stare "prace") Mam nadzieję że będzie to szło powoli do przodu.

Napisano

Z serii "Gorzej niż newbie" ukazującą zmęczenie ;)

voyu0k6ppm723r05zaoe.jpg

Rady? :( Pomijając to że nie ma uszów hiehie ;P (To był godzinny speed przed wyjściem z domu i nie dałem sobie nie wrzucić tego ;D )

Edytowane przez Valof