Napisano 5 Maj 200915 l Selfu - fajnie te panie z referek, czasami im prościej tym lepszy efekt :D (ja to tak raczej z bańki lubię i proporcje potem gubię:/) leszek_lenia - mam wrażenie że im mniej masz brushy to lepiej praca wygląda..(szczególnie przy portretach bo przy plenerze i arch. dobrze to wyglada) . no i zdarza sie ze masz dosyć płaskie te postacie i takie pospinane.:) leander - jak zwykle dajesz radę :D tylko czasami "środki artystyczne" są ważniejsze od treści. Edytowane 5 Maj 200915 l przez Designer79
Napisano 5 Maj 200915 l Designer79 : hmmm mysle ze masz duzo racji...w przypadku portretow to fakt im czysciej tym lepiej zwlaszcza gdy sie maluje jakas "rozowa panienke" (przyklad ponizej)sama facjate oczywiscie..bo ubranie chyba lepiej dla kontrastu jakims ciezszym i innym sladem pociagnac a co do postaci to coz..ciezko jest z wyobrazni namalowac cos co zachowa wszelkie zjawiska przestrzenne ktore widzimy na codzien gest ruch itp..dlatego tak to wlasnie wychodzi ;)tak mysle... no a co do Twojego malunku to nie podoba mi sie ze jest to takie mdle brakuje mi tam konkretnego pierdol***** swiatlem zeby calosc nabrala smaku :)
Napisano 5 Maj 200915 l Autoportret robiony przed lustrem. A3 - ołówek. Edytowane 5 Maj 200915 l przez nikodem.
Napisano 8 Maj 200915 l nikodem. - fajny ten autoportret olowkiem, jakies zycie i lekkosc ma w sobie Wykorzystalem zdjecie pluc palacza: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Cancerous_lung.jpg
Napisano 8 Maj 200915 l leander naprawde cieszy mnie że zwruciłeś uwagę. Komentarze od takich autorytetów jak Ty podbudowują samoocenę. Dzisiaj zarzucę was kilkoma luźnymi szkicami pod komiks który mam zamiar ruszyć.
Napisano 12 Maj 200915 l fajne szkice nikodem,szczegolnie ten portret a ja chcialem zrobic cos brudnego,no i oto efekt
Napisano 15 Maj 200915 l [/img] Takie cos jeszcze- osttnio cwicze sobie proste gamy- wiec jak macie jakies sugestje to z gory dzieki za uwagi.
Napisano 17 Maj 200915 l Fajnie Leszku ! ma taki trochę postnuklarny klimat, chociaż dokładnie nie wiem co to jest ;) Ode mnie coś takiego
Napisano 20 Maj 200915 l Sebel: thx , ten ostatni calkiem calkiem :) troche blikow na tej postaci jakis poszarpany pedzel na podlozu imitujacy skaly :) ewentualnie jakis material i zacne by bylo :) a ja znowu z podmalowka taki szybki szkic ;):
Napisano 20 Maj 200915 l dziabnij gdzies Pan detalem mocniej Panie Leszku albo przysiadz nieco dluzej malujac namiastke bardziej skomplikowanej bryły zebym gdzie oko mial zawiesic ode mnie dwa obrazki w tym jeden bez sensu
Napisano 20 Maj 200915 l ode mnie dwa obrazki w tym jeden bez sensu Może gdyby to wszystko pływało sobie w kubku kawy lub w gorącej czekoladzie a gdzieś daleko brzegi miseczki to nie było by bez sensu - chyba ze sens jest taki ze ma być bez sensu :)
Napisano 21 Maj 200915 l Może gdyby to wszystko pływało sobie w kubku kawy lub w gorącej czekoladzie a gdzieś daleko brzegi miseczki to nie było by bez sensu - chyba ze sens jest taki ze ma być bez sensu :) obrazek byl rezultatem eksperymentow z roznymi, niestosowanymi przeze mnie na codzien technikami malunkowymi, w nadziei na odkrycie jakichs ciekawych trikow i rozwiazan a tymczasem inspirowany fota barbarzyniec
Napisano 21 Maj 200915 l W lotniku fajny nastroj zlapales Łukasz Pierwsza proba rys na kilku arkuszach 100x70 i jeszcze kilka rysunkow 100x70 Edytowane 22 Maj 200915 l przez leander
Napisano 23 Maj 200915 l łukasz: dzieki za cenna uwage...heh u mnie z tym detalem to ciezko...ilekroc proboje wejsc w szczegol to szlag mnie trafia ze nie wychodzi tak jak bym chcial. moze masz jakies manuale w ktorych byly by jakies triki wygladzania powierzchni czy tez poprawne wydobycie bryly.. np.gdzie i jak rozswietlic zeby nie utracic przestrzeni...itd ;) leander:ladnie, od razu asp zalatuje....troche dziwnych macie modeli...strasznie otyli ludzie chyba ...jest co rysowac w kazdym badz razie :D :) takie trzy proby ode mnie:
Napisano 23 Maj 200915 l wkoncu mam czas zeby nieco potestowac Virtuoso wiec wylazl spod rysika taki zolnierz na szybko
Napisano 25 Maj 200915 l I pociągnąłem mój ołówek z loomisa. Edytowane 25 Maj 200915 l przez Łukasz Witkowski
Napisano 27 Maj 200915 l span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; } Edytowane 27 Maj 200915 l przez eco
Napisano 27 Maj 200915 l leszek: fajnie Ci ida te speedy. W skorpionie brak mi jakiegoś odbicia na głowie tak jak na ogonie który jest świetny.
Napisano 29 Maj 200915 l leander - bobas rządzi :D leszek_lenia - genialny skorpionik bryndii - a to co to jest? widzę tylko że ma dobrego dentystę popełnione w chwili wolnego czasu
Napisano 1 Czerwiec 200915 l KhazadThard : dzieki :) Edytowane 1 Czerwiec 200915 l przez leszek_lenia
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Parę szybkich szkiców zrobionych w krótkich przerwach pomiędzy pracą: Inspiracją był album ze starymi zdjęciami stocku Hulton-Deutsch.
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Super atheg, szczegolnie ten pierwszy ma pałera. Ostatni mi sie kojarzy ze szkicami muzyków Sebastaina Krugera z jego blogu: http://sebastian-kruger-news.blogspot.com/ Łukasz Jaskólski: tez mocny portrecik Szukalem czegos na sile zeby wrzucic i znalazlem niedawno noca klecone postacie Edytowane 3 Czerwiec 200915 l przez leander
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Super te twoje postacie Leander. Ja pociagnalem po temacie dziadka w innym ujęciu. Jakos tak mnie naszlo.