Napisano 20 Wrzesień 200519 l flash i 13 minut. Jak komuś przeszkadza, że to tylko czarno-biały szkic, a nie wypasiony full kolor landszafcik z photoshopa, to piszcie - nie będę śmiecić w temacie.
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Morbid Karbid -> fajowe:] mi sie bardzo podoba, komixowy styl to to ma nina -> fajna buzka:)
Napisano 20 Wrzesień 200519 l Amurun to wez kiedys zrob making of tekich postaci jak masz wyzej! ale od podstaw - od samego szkicu :) Bo kurde te barwy ( tlo ) mnie powalaja! No a ja wrzuce very speed speed :) Moze kiedys cos z tego zrobie :D JoKeR
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Boze, jak mnie sie nic nie chce. Przez swoje lenistwo brzebila sie troche reka i wymusila kilka kresek.... bueeeeeehhhh
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Amurun to wez kiedys zrob making of tekich postaci jak masz wyzej! ale od podstaw - od samego szkicu :) Bo kurde te barwy ( tlo ) mnie powalaja! JoKeR oka, bedzie z tego obrazka, ale wieczorem, bo tera ide kafelkowac schody :D tez bedzie ciekawie :> pzdr...
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Amrun, albo kto inny też: macie jakieś pędzle-"faworyty"? Takie, które lubicie i przeważnie używacie? Wiem, że to zależy od pracy, od tego, jaki efekt chce się uzyskać, ale... No i jeszcze jedno, czy krycie pędzla lepiej ustawić na bardzo małe i nawalać 100000 pociągnięć, czy też inaczej? Co?
Napisano 21 Wrzesień 200519 l ja ustawiam kazdy pedzel na uzaleznienie krycia od nacisku piorka pzdr...
Napisano 21 Wrzesień 200519 l he he :) Amrun, ja robię zupełnie podobnie jak ty na tym making of :) Może to nie bardzo speed ale tez i nie pełna grafa...
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Swietne te postacie Amrun, kojarza sie troche ze stylem Rebrandta :) ja skolei wrzuce spidzik z referki, starsza kobita po ktorej trudno rozpoznac plec :-) nie wyszlo jak chcialem no ale cóż...
Napisano 21 Wrzesień 200519 l oj Grzesiu, Grzesiu, jesli ten ciemny typ ze strzelba to speedpaint to mi piwo stawiasz :P acha plfoto tu ^ ;)
Napisano 21 Wrzesień 200519 l źle mi narazie idzie tym tabletem....ciężko, nie to co ołóweczek...ale jakoś będzie z czasem.
Napisano 21 Wrzesień 200519 l grim: no to pokaz cos z olowka :) jako i ja czynie: ^^ tak wiem - glowa jest za mala, ale jakos nie lubie wymazywac gumka :)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l misiek, ostrzejsze pędzle (szczególnie na pierwszym planie) i będzie świetnie ;)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l weedlog--> mam pytanie czy robiles te postacie z glowy czy miales jakas referke (ta ostatnia)
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Nielot, totalnie z głowy. Nie korzystam z referek (zazwyczaj) bo chcę się naumieć rysowania z bańki.
Napisano 22 Wrzesień 200519 l weedlog - popatrz na prace lindy bergkvist jakich tam ona pedzli uzywa, nie zawsze trzeba malowac twardymi
Napisano 22 Wrzesień 200519 l misiek idz stąd bo ludzi dołujesz - jak zwykle miodnie - trzymaj sie swojego stylu.
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Fajnie to wyszło, klimat jest :) A Linda to pewnie by i cegłą narysowała coś przy czym by szczena na ziemi lądowała
Napisano 22 Wrzesień 200519 l zarzucam obrazek, do którego wykorzystałem wcześniejszy skecz tuszem, a pokolorowałem myszką na fotopejncie.
Napisano 22 Wrzesień 200519 l Zestaw pędzli lindy możecie ściągnąć tutaj: http://stickydoodle.com/files/LindaBrushes.abr Nieprzypadkowo jest to zestaw którego ja używam :) Autoportret:
Napisano 22 Wrzesień 200519 l weedlog: piekne rzeczy ostatnio wrzucasz, tylko bym tak nie przesadzal z sharpenem. Jak szpilkami po oczach nim dajesz. wert: swietne portrety maciekG: ogolnie swietnie :) mant-raz: poprosze wiecej takich :) ref used:
Napisano 23 Wrzesień 200519 l jak tak patrze to misiekhc i weedlog podobne rzeczy wrzucacie (czyzby spisek? :> ), a wert w portretach wymiatasz, chcialbym jeszcze referencje do nich zobaczyc dla porownania, ale i tak jest git, leander: a prosze :) :
Napisano 23 Wrzesień 200519 l To referki z których korzystałem: http://img75.imageshack.us/img75/4811/metartsample040047low2ew.jpg http://img75.imageshack.us/img75/7569/sadgirl7aq.jpg http://img75.imageshack.us/img75/8841/p91900726do.jpg (brzydka morda :) leander: Jak dla mnie ta pierwsza to najlepsza twoja praca jak dotychczas.
Napisano 23 Wrzesień 200519 l nom nom leander oczy, oczy, oczy super, szal czy co to tam, kapelusik bajer :> pzdr...