misiold Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 zieeeeew idem spac...pozno juz, odbebnie se tylko nastepny odcinek "Co Ludzie Powiedza" i w kime. Cespik-moze kiedys... informatyka jest baaaaaardz dluga wiec moze kiedys... Łukasz Jaskólski-jak zawsze swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 nie pamietam czy juz wrzucalem... JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ja tez nie pamietam :-) ale tez wrzucam, takiego sobie pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 mały autoportret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Bede wrzucac, moze koncu ktos zacznie komentowac :p JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Dwie prace przygotowane jako kartki urodzinowe dla pewnej osoby... Obie mają charakter speedów dlatego wrzucam je tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 yookeer: drugi jakiś taki znajomy :D , ćwicz dalej będzie dobrze. czak1: ślimole fajne edit: dyb3k nie widze Twoich pracek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 i jeszcze takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasior Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 takie jakies z nudow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 ptasior:ostatni najbardziej mi sie widzi z referki , ponad godzina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Łukasz jak zwykle imponująco Mkaszpir swietny ten ostatni yuki wypasione to ptaszysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Łukasz -> bardzo fajna refka, WWWoj -> podoba sie :) Świnka nr 2 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 super Mayk :D rekoma sie należy ode mnie scenka w ktorej do konca nie wiem o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 mayk: rewelka Łukasz Jaskólski: też nie wiem do końca i nie wiem czemu to mnie tak bawi :D fajna szybka hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tRADEmARK Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 wrzucam cos przed snem, poza tym super prace, tak trzymac ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 robione tuszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekp Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 witam to moja 1. praca w tym watku: ok. 1 godz. w GIMPie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Pin-up Łukasz,mógłbys zapodać jakiś swój tutorialik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogood Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 uoooaa fajnie pracki dawno mnie tu nie bylo wiec daje alergika na szybko f*ck pylki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 aras nie mam pojęcia czemu mi sie tak podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Taki tam szkic... ołówek + papier, coś koło 10 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Witam ;) to mój pierwszy raz w tym dziale.. i w ogóle w 2d ;) pomyślałem że czas się rozwijać a nie tylko drętwe 3d ;) (ale i tak 3d pozostanie moją „dziedziną „ ) pracka beznadziejna w porównaniu do waszych.. ale dopiero się uczę. Może jeszcze kiedyś coś wymęczę w PS ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 trademark:jaki miły pan dyb3k:aniołek to mój faworyt misiekp:fajne, więcej odcieni zielonego by sie przydało aras:jak zrobie jakiś tutorial to zapodam fajny spidzik :D noogood:superowe aspenboy: super facjata dawaj więcej wwwoj: fajne wymyslasz dynamiczne pozy ,tyle ze mocno wyolbrzymiasz perspektywe(dobrze to wyglada tylko w ostatnim spidzie , gdzie widac lufy obrzyna na 1 planie) ,zrobiłem taki przemalunek szybki jednej z Twych pracek ,mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko :) http://img260.imageshack.us/img260/6818/5copy4im.jpg ,a i taka sugestia: wywal te gradienty z tła bo nic nie wnoszą krzyhhh:całkiem całkiem kolorek nawet klimatyczny blik swiatła powinien byc dokładnie naprzeciw cienia pod jabłkiem :) zostaw smudge, smudge jest do efektów specjalnych. jakieś orientalne klimaty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 chyba kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 Łukasz ;) normalnie respekt ;) bierzesz wszystko z głowy oO ? czy sięczymś wzorujesz? i coś odemnie :) spodobało mi sie to :) nie trzeba czekać na render i w ogóle :D plz krytyka mile widziana.. chcę się czegoś nauczyć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 powoli probuje wrocic do dawnej "formy" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 kurcze dwoje sie i troje ale te szkice w ps mi nie wychodza. taka prosba do Łukasza Jaskólskiego: móglbys pokazac pare obrazkow pokazujacych kolejne etapy twoich szkicow. byloby milo. i tak zeby nie bylo to daje pastuchów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 krzyhhh:thx, wiekszosc spidow z główki ,chyba ze napisze ze z referki. oczywiscie najpierw trzeba sporo porysowac z natury/fotek zeby sie nauczyc pewnych schematow oswietlenia, proporcji ,kompozycji itp 3d tez sie bardzo przydaje :) daj rózne "shadery" na rozne części ptaszka (błyszczący, mokry na oczy ; inny na dziób pióra , gałąź ) sprobuj jakiegos ptaszka z foty walnąć mozesz tez wymodelowac na szybko , oswielic i zrobic overpaint deus: jest klimacik, ładnie bruszujesz dyb3k: fajna krecha , anatomia troche kuleje , koles z lewej jest w niestabilnej pozie i zaraz zaliczy glebe :D a tu pare making of: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Jakos mi to nieciekawie wychodzi. Co robie źle? Dzieki Łukasz za to making of:) Deus fajne brushowanie i kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tlaloc Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Sibierian Husky :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 mordka olówkowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauax Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Lukasz swietne tutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sauax Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 odpoczynek od javy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Łukasz, mógłbyś jeszcze zdradzić w jakich rozdzielczościach pracujesz i na jakich brushach? Za cholerę nie moge uzyskać tak miekkiej a zarazem wyraźnej kreski :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Łukasz- dziekowka za stepbystep. naprade piekna robota. taki syf odemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 aras: włączam 1024x768 kadruje jakośtam i jade szkic, jak jest cacy ( pół godzinki lub wiecej ,zalezy od złożoności tematu) to zwiększam na 2000-3000 gdzieś pixeli. Na ogół używam 1 pędzla trojkąt ze zmiennym kryciem i włączonym wet edges, gdzieniegdzie kontur ,soft czy jakis specjalny pędzel tak to u mnie wygląda interfejs: pędzle mam w tool presetach , po lewej macie ich ślady , dalej ustawiania trojkatnego pędzla podstawowego ( lepiej mi sie rysuje trojkatnym niźli okrągłym nie wiem czemu :) Zajrzyjcie koniecznie do tego tutoriala: http://itchstudios.com/psg/art_tut.htm , jeden z najlepszych jakie widziałem (oDD go kiedyś zapodał) zwłaszcza fragment "flatten and simplify" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Łukasz - rządzisz. "Facjata" zostanie na razie jedna, bo dziabolę właśnie koncepty do gry o piratach - jak nie będę się wstydził, to wrzucę jutro :D A TU jest bardzo fajna strona (chyba nie muszę mówić, że należy zapoznać się z działem TUTORIALS - trzy filmiki, co prawda bez audio, ale warte ściągnięcia). Mnie się kilka trików spodobało. :) A żeby mi posta nie usuneli, to wrzucę pieska, o tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Tak sobie przypomniałem o speedowaniu ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snake! Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 kurrrr... tak chciałem wrócić sobie, bo miałem przerwe... juz mam jakies bazgroły, juz chce wrzucać... i weedlog odebrał mi radość w jednej sekundzie z całego przedsięwzięcia:] ajjjj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tlaloc Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Taki troche zbyt ciemny domek - ponury nastroj mialem i pewnie dlatego taki wyszedl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cRo^w Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Taki "Coś" ode mnie. Znalazlem jeszcze to... ale z fotki malowane, wiec oszukane ;P Anyway... te badziewne pazurki juz bez referek ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 cro^w fajna babka. milo wyglada z ta tajemnicza twarza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Łukasz dzięki za info; przyda sie. Weedlog daje rade :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 rach ciach ciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cRo^w Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 SuperSzybkiMiś (mniej niz 10min?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 miśś ;)) fajny makin' of łukasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi