misiekhc Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 leander - brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 Czesc to moj pierwszy post na tym forum, mam nadzieje nie ostatni :) Niedawno kupilem tablet jako ze zawsze lubilem malowac i zabralem sie do dziela w PS mam jeszcze mase brakow zwlaszcza z pedzlami zreszta i wprawy niemalze zero dlatego prosze o zrozumienie nie malowalem ponad 4 lata /w liceum wszystko sie zmienilo brak inspiracji itp.../ ale teraz dzieki wam w tym miejscu poklony zwlaszcza do Tigera1313, leandera, Odd i calej wesolej gromadki :) piekne prace az za gardlo chwytaja, ok poki co na tym koncze i nie zanudzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 17 Lipiec 2004 Share Napisano 17 Lipiec 2004 fajne eol ale chyba ma nos zlamany bo jakis niesymetryczny jest wobec ust albo mi sie tylko tak wydaje ogolnie spoks edit : o teraz zauwarzylem ze to twoj pierwszy post, jak na poczatek b.fajnie wyszlo:) oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 eol: shaqu wypas :) Pamietam jak w sezonie 92/93 rozwalil ze 3 tablice. Znalazlem moją animke wlasnie z '93 roku z cala plejada gwiazd nba :) Zarzucam szaka (malowane recznie w Autodesk animatorze 1.0 wiec lapie sie na speedy) Przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 witam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 oswajania tabletu ciag dalszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 No tablecik zaczyna się Ciebie słuchać co raz bardziej. :) Tak trzymac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 hej ;). taki speedzik bo mi cos maxik nie dziala. Od razu mowie, ze jestem amator :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2004 barzo mily start Eol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 Dzieki Big, twoje prace zwlaszcza te ktore zaczely caly wątek byly dla mnie niemałą inspiracją :) apropo mam pytanie przy malowaniu denerwuje mnie nakladanie barw ze zmiennym opacity tzn to ze w tych miejscach gdzie przejade pedzlem barwa robi sie intensywniejsza niewiem jak sobie z tym radzic np jak chce zamalowac cos w tym samym odcieniu i przezroczyste po 2 czy uzywacie flow zamiennie z opacity i po 3 dzialnie airbrush jest dla mnie nieznane niewidze roznicy po wlaczeniu i wylaczeniu ok z gory dzieki i od taki menel ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 i jeszcze taki speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 i jeszcze taki speed niestety mocno skompresowany ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 ...with the lights out, it's less dangerous Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 wooo, speedzik to odpoczynek po prackach w 3d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaueq Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 To może coś mojego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 19 Lipiec 2004 Share Napisano 19 Lipiec 2004 eol... mysle ze rozwiazaniem twojego problemu beda cyferki na klawiaturze... powciskaj potestuj... no i chyba nie moze to byc erbrush tylko zwykly pedzel. oczywiscie o photoszkopie pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 no coz nie mialem pomyslu na oswietlenie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 maci[-] : pierwsza praca bardzo fajna darkelf : fajna czapka :) biglebowsky : robin ma fajną klatę :) Mialbym prosbe zebys przy kilku speedach umieszczal kazdy w oddzielnym poscie, bo fajnie by je bylo widziec w watku od razu. Rewelka. eol: ten jesienny obrazek bardzo realistyczny, podoba mi sie gra swiatel Wert : musisz czesciej wpadac :) michaueq : metro Swietokrzyska? Moje ulubione :) kengi : jeden z lepszych speedow jakie widzialem, powalil mnie Tomur: faktycznie swiatla brakuje, ale slowa uznania za inwencje. wprawki w illustratorze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 Dzieki Leander :) Twoje Painterowe serpentynki bardzo mi sie podobaja, sledzac je przychodza mi do glowy rozne "skojarzenia". No i te "pupy" :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 thx leander a to taki wedkarski speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 będę wpadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wert Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 i jeszcze takie machnąłem przed chwilą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2004 Eol daj ten jesienny widoczek w jakiejs mniej skompresowanej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 takie cos... lewa reka i nos do poprawy ale nie mam juz sil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 ...kanarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 no no... Bigleb. Robin niczego sobie, tylko się na Nią natknąć... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 22 Lipiec 2004 Share Napisano 22 Lipiec 2004 Big niestety nieda sie mniej skompresowanego bo by za duzo zajmowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 ciagle sie temu watkowi przygladam i nie moge czasem sie napatrzec :P wiec jakoze nie mialem tu jeszcze nic od siebie bo nic mi nie wychodzio a bardzo chcialbym sie tu udzielac, wiec... satyr jakies 20 minut :) moj debiut tutaj, prosze o zjechanie mnie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 ja jakies 6 lat temu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 24 Lipiec 2004 Share Napisano 24 Lipiec 2004 LERU zjade cie:) zmien brusha bo on niezle wygladal przy tamtej architekturze ale tutaj:/ ledwo co widac ale pomysl dobry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 wilczek: [jak zawsze: corel pp8 + myszka] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Lipiec 2004 Share Napisano 25 Lipiec 2004 everyman, wilczek fajowy poprzednia strona to az 25 prac/30 postów i 11 roznych wykonawcow. Normalnie jak na Sijun! Tylko poziom wyzszy ;) cos dla koneserów czyli dla mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 leander, fajne i cos mojego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 maci[-]: widze ze oswajanie tabletu idzie tobie coraz lepiej... poprobuj jeszcze z inna paleta kolorow i odwazniejsza kreska (patrz np kengi or leander)... leander: koneserem nie jestem ale pracka fajna... niby "pare kresek" a oczu jak zawsze nie mozna oderwac ;-D NA TEJ STRONIE DAJEMY 30/30 i dzisiejszy speed (w podobnym stylu do wilczka): "sunset" [corel pp8 + myszka (nadal :-( )] pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maci[-] Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 everyman, super!!! a co do odwazniejszej kreski, to od nastepnej pracy postaram sie zwrocic na to uwage... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 everymen swietne zwierzaki;) maja klimat leander jak zrobiles fakturke sukienki tej pani? fajnie wyszlo szkoda ze az 70 kb ograniczenia znowu musialem skompreosowac prawie na maxa i sie rozmywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 eol - nowy masta na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 dzieki kx ale niestety jeszcze sporo nauki przedemna naszczescie przyjemnej nauki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 26 Lipiec 2004 Share Napisano 26 Lipiec 2004 maci[-]: dzieki ;-D ale wszystko zepsules (joke) bo na tej stronie kazdy post mial miec speeda ;-p eol: niemal foto jesli sie nie skupia uwagi na szczegolach... piekna woda... leander: tez bym chetnie zobaczyl jak robisz swoje pracki krok po kroku i czas na wieczorny speed... w koncu zaczynam chyba wracac do dawnej formy [z czasow podstawowki bo potem juz "plastyki" nie mialem :-p] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Tiger1313: ŁAŁ! eol, powinienes sie zabrac za jakies matte, bo super realistycznie niektore fragmenty wychodza. To wszystko pedzlem? Definiujesz jakies wlasne patterny? Moze to kwestia kompresji, ale niektore fragmenty wygladaja tez nieciekawie (ta ciemna plama po lewej). everyman: z ta odwazna kreska to tez trzeba uwazac. Mi juz biglebowsky i oDD zwracali uwage, zebym malowal nieco "grzeczniej" i nie bazgral bez sensu (choc raczej z wykorzystaniem tych rad u mnie roznie bywa :) Pewna reka jest niezbedna, ale zeby nie brac odpowiedzialnosci za ewentualne nasladowanie mojego "stylu" - przestrzegam przed nonszalancją :) co do pracki Twojej, to niezla miales plastyke w podstawowce, jesli dopiero wracasz do formy ;) Odpowiadajac na pytanie dot moich technik to wlasciwie zawsze zabieram sie do pracy inaczej. Ogolnie nie polecam, ja wiecej eksperymentuje niz cwicze warsztat. Poprzedni speed jest w calosci wykonany w trakcie testowania programu expression 3.3, ktory wczoraj pobralem ze strony microsoftu. Stamtad jest ta fakturka. Przy okazji - goraco polecam: http://www.microsoft.com/products/expression/ . Tylko rejestracja jest jakas upierdliwa, dopiero za 3 razem mi sie udalo. Co ciekawe ten program kosztowal kiedys ok 150$ a po wykupieniu przez microsoft jest do pobrania za darmo. Prawdopodobnie jest w fazie rozbudowy i testow. Praca wykonczona wlasnie w expression (wczesniej olowek + ps): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Hangar Tigera wprost niesamowity... krasnal (nieskończony, circa 3,5h, wacom volito + Painter) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 leander wszystko pedzlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 tiger1313 widze ze John Liberto zawladna twoim umyslem:) tak czy innaczej swietne prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 tiger1313: wow brite: warto skonczyc leander: "niezla miales plastyke w podstawowce" - niezla moze nie ale lubilem ten przedmiot i na kazdy temacik szly z dwie pracki potem jak poszedlem na mat-infa to sie juz wogole "w to" nie bawilem... co do formy to wracaja mi checi i pomysly (zarys co jak ma byc)... DZIEKI ZA LINKA... fajny programik... tak tylko ogolnie przejrzalem ale jak znajde wiecej czasu w przyszlym tygodniu to sie nim pobawie ;-D... mi sie udalo za pierwszym razem - ale rejestracja rzeczywiscie jest upierdliwa ;-) a twoja pracka jak zawsze ;-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 tiger rulezzzz, tiger rządzi, tiger rocks! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 kolejna dziewczyna: ---edit-------------------------------------------------------------------- Kris_R (do postu ponizej): jezeli to do mnie to juz poprawiam... dzieki :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 szkoda że te biele z obu stron zostawiłeś.. to psuje efekt... wystarczy tylko z jednej. Kadr byłby ciekawszy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 Batou congratulation!!! tak sobie przegladam czasem ten watek i jest to chyba jedna z naprawde nielicznych prac w ktorych widac uchwycona "chwile". robotnik rzadzi!!! jest po prostu nieziemski, pomagales sobie podgladajac robotnikow (hydraulikow czy kim on tam jest) w pracy? ile go robiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi