m4c1n4 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 a mnie podoba się w szkicu tej gościanki tylko jedno - koszulka z delikatnie podkreślonymi piersiami. moim zdaniem: minus dla łokcia i przedramienia lewej ręki. do tego te wysokie brwi (na zdziwienie mi to nie wygląda) - no i zbyt szeroko rozstawione oczy. co do 'pyzatości' - przytakuję! linia biodra - linia uda - tworzy jedną krzywą, co jest zupełnie nienaturalnie. kreska pociągnięta w kroku - taki 'uwypuklnik' stosuje się u postaci męskich. no i gdzie jest bielizna? nawet paseczka od stringów nie widać ;] idąc za myślą Navara - na kolorowankę się nadaje idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 @m4c1n4 - przecież mówiłem, że to słabe ;p I ma jeszcze dłonie traktorzystki :) Ja wogóle nie mam pojęcia o anatomii stąd tyle kwiatków tu i tam :/ a co do pyzatości, to przywykłem już do tego, że w czasie kolorowania zmieniam conieco, ale uparłem się, że naucze się robić dobre lineworki, co mam nadzieje za pare lat po części osiągne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 a mi sie nie podoba :P Zrobilbys cos nowego, a nie ciagle ta panna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 teraz ja staję pod murem i czekam albo na kamienie - albo na oklaski :) też postać płci ponętnej tylko rasa inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 eee... szkoda nawet kamieni :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 elfki z z gałkami ocznymi które zajmują miejce połowie mózgu są ostatnio chyba na topie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 belial nie słucha ich..RÓB PANNE :D :P niech odsłania kolejne partje ciała:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 naprawde wolisz sie gapic na pare kresek, niz poszukac sobie dziewczyny? :] moze dzisiaj sie przeprosze z PSem a tych parwe(nascie) dni rozlaki i cos wrzuce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Deus Ty cos dzisaj w bojowym nastroju jestes ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Deus: Mowisz i masz :) m4c1n4: zamiast kamieniem rzuce linkiem http://saveloomis.org/ szczegolnie 'drawing the head & hands' oraz 'figure drawing for all its worth'. A odnosnie oczu to polecam http://www.portrait-artist.org/face/eyes.html a dopiero potem eksperymenty z oczami na pół twarzy ;) "Prosze panstwa oto miś..." :) i 100% crop tło jest totalnie niedopracowane, ale to przeciez speed, troche dluzszy, ale jednak speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 nowy model pluszowego misia. Lepszy, bo ten, to przyjaciel na cale zycie :] Chyba wyszedlem z wprawy w poslugiwaniu sie tabletem :( nic mi nie wychodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 rekomendacja dla deusa! jaka kreska.... och... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 myslisz, ze Leru na to pojdzie? :> bo ja jakos nei sadze... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 jest podobne do jego awatara, na pewno na to pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 watpie ;P trzeba by jeszcze PKS'y i pokulary dorysowac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Deus: Fajną buzię ma ten misio, taką ala końcówka od odkurzacza :• Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 BeLiAL btw: Te 'oczy na pół twarzy' powstały jakieś 3 lata temu w chwilach największego boomu na Pierścionka. Moje zainteresowania mangą + słabość do elfuf dały taki wynik. Teraz skupiam się na prostej układance kresek. Przydają się jako podstawki pod animacje mojemu znajomemu albo krótkie storyjki obrazkowe. Co dalej z tym będzie - się okaże :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 patrząc na twe szybko-szkice przychodzi mi pewien sms na mysl, ktory dostalem ostatnio od kumpla, o kobietach i o tym co je boli ;] milo sie na to patrzy. znaczy sie na tresc :] fajne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mizu Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 dolna część mojej lampki nocnej:) brakuje tylko tego gornego co trzyma żarowke:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Ta firma musiala zrobic majontek na tych lampkach...wyadaje mi sie ze powinni w tej sprawie powolac komisje sledcza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietry Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 co o tym sądzicie najpierw twarz narysowałem a że było mi mało to postać dorobiłem ,bądźcie wyrozumiali dopiero drugi dzień posługuje się tabletem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 a trzeba to takie duże, na monitorze mi sie nie mieści, a tyle detali nie ma żeby to było konieczne. twarz i jego prawa ręka dobre, reszta stosunkowo niedopracowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 nie dodam nic ponad wypowiedz Ani C, procz dwoch spraw - 1. na co mu ten kolec? nie zgrywa sie jakos z caloscia tego bydlaka. 2. nie rozumiem dlaczego wrzuciles tak jasne swiatlo za lewe ramie postaci. zwroc uwage co sie dzieje z konturem glowy w tamtym miejscu ;] dorzucam kolejne swoje 'kreskowanie'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 pietry jak mniemam to jest 100%, kapeńke za duże. Staraj się wrzucać obrazki które mają max 700 (no góra 800) w pionie i max 900 (góra 1000) w poziomie. Ciężko jest potem patrzeć na coś takiego. To tak jakbyś miał patrzeć na "Bitwę pod Grunwaldem" z odległości 10cm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietry Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 sorki pracowałem w sporej rozdzielczości i tak wymiary zmniejszyłem o połowę żebym mógł to pokazać jakoś mi nieprzyszlo do glowy że przy takiej kompresji to niepotrzebne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietry Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 dobra chyba skończyłem dodałem nieco kolorku i troszkę popieściłem również "kolec" poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 nie ufaj, smoku, dziewicom. (pomysł nie mój, widziałam coś podobnego z żabą i bocianem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Dawno mnie nie było, zwłaszcza tutaj ... Strasznie nieudane, ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 ot takie cosik pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Ania C -> lol :D 30 min, dalej się ucze obsługi tabletu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OMAM Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 walcze z twarzą a dokladnie z dziecięcą buzią,moim zamiarem było ukazanie mimiki tuż przed rozpłakaniem się. Oj ciężko,ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 dobra chyba skończyłem dodałem nieco kolorku i troszkę popieściłem również "kolec" poprawiony elegancko ;] ten fighter wyglada znacznie apetyczniej w tej odslonie, ale... :) - mysle, ze powinienes dodac jakiegos wyrazu twarzy - wyglada jakby zasnal w locie :] - wczesniej o tym nie wspominalem, ale spodobala mi sie kreska tego 'wspomagania' na udzie - podkresl kontury zbroi na nogach, bo sie gryzie z reszta :) - no a tlo jak to tlo - zadymione ;] aha :) Aniu - w tym balaganie kresek i kreseczek zaczynam wyczuwac opanowanie i kontrole nad rysunkiem :] mniam! i dorzucam kolejne 'oczy na pol twarzy' - mozecie gryzc i szczypac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Uparty jestem,wina wielkości rysunku,po zmniejszeniu wszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 17 Lipiec 2005 Share Napisano 17 Lipiec 2005 Jeszcze jeden rysuneczek-około 20 min- w ramach nauki kompresowania jpg:))) Sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 m4c1n4: się uparłeś, heh. http://gallery.bellefree.com/The-Mandy-Gallery popatrz tu - można rysować duże oczy tak, żeby nie wyglądały na przesadzone (co niestety jest zmorą mangi). No ale jeżeli chcesz już tworzyć w stylu mangi to może lepiej poszukac jakiś ciekawszych inspiracji? Bo przy naprawde dobrze narysowanej mandze (napewno widziałeś tapety z Magna Carty) ta przeciętna wygląda jak 'bolek i lolek' przy produkcjach Disney'a. karp: fajnie ta pani wyszła, tylko to ucho takie troszkę przymałe, tak ze dwa razy :) Zresztą, popatrz w lusterku jaką proporcje ma wielkość nosa do ucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 zalezy u kogo :P BeLiAL, po tym linku juz wiem, skad bierzesz inspiracjie do swojej panienki :P Link rlz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 BeLiAL > moze nie Bol i Lol ale Lola :] - Mandy jest słodziuteńka :P ale kolejny raz pokazujesz mi coś, o czym wiem :D iż są ludzie lepsiejsi ode mnie. O ile rozumiem moje oki na pół tfarzy są za duże :] - no dobra. Postarałem się nasmarować coś naturalniejszego - pokłony ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 Mniejsze oczy i odrazu lepiej. Może spróbuj bardziej łagodnymi liniami oczy robić, bo łamana niebardzo nadaje się do tego (no chyba że lubisz takie agresywne spojrzenie ;) ) twarzyczki, jakies 1,5h or sth Później wrzuce pokolorowane :) Ciekawe czy odgadniecie kogo rysowałem. Dla ułatwienia podam, że tylko dwie da się rozpoznać, a jako podpowiedź, że jedną z nich mam na avatarze :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 BeLiaL: świetne! Szczególnie ostatnia poprawej;) Strasznie podobają mi się włosy:) I cuś ode mnie: Pomysł powstał przeglądając scriny z jakiejś gierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 BeLiAL: niektóre z tych lineartów faktycznie chce się pomalować. Jakos wektorkiem, czysto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 Belial, ta pierwsza jest chyba najlepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karp Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 BeLial-co do ucha masz rację,ale żeby aż dwa razy większe to przesada:))Następny portrecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 niezłe panowie :] taki szybki rzut . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 BeLiAL: te sikorki są po prostu urocze... Bardzo podoba mi się fryzurka z kitką, końcówki na grzyweczce lepiej zrobione niż w firmowych salonach fryzjerskich. Dzierlatka obok ma ślicznie zamknięte oczka i pięknie pofalowane włoski. Brawo! leander: jak zwykle świetnie i jak zwykle zastanawiam się jak Ty to robisz tym egzotycznie-rewelacyjnym stylem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4c1n4 Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 BeLiAL - wezmę Twoją radę do siebie. Może rzeczywiście łagodniejsze, ciągłe linie będą odpowiedniejsze ;] zgaduje, że Kitka [środek - po lewej] to Lopez. Pierwsze co mi przyszło na myśl. No i może Jackson [góra - po lewej] - ale tu mam duże niepewności ;] ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneye Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 cobyscie tylko za panienkami sie nie ogladali macie tu brzydaka :) (testowalem sketchbooka pol godzinki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeLiAL Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 thnx people. to teraz czas na kolor. no i wyjaśniam czyje twarze były referkami. Góra L - Cameron Diaz, Góra P - Petra Nemcova, Śr L - Jade Hsu, Śr P - Adriana Lima, Dół L - Natalie Portman, Dół P - Katie Holmes. Wiem, że niepodobne, ale w sumie i nie o to mi chodziło :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OMAM Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 to teraz proszę o dorysowanie reszty,no i pokolorowanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 niezła robota Belialu :] a tu taka kobieta pracujaca z referki :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi