Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje najnowsze wypociny. Najnowsze w sensie ostatnio skonczone, bo sama scena ma prawie rok, robilem ja z doskoku, troche podlubalem i odkladalem czasem na pare miesiecy czasem krocej. Ciesze sie, ze juz ja skonczylem, bo ile mozna... Tyle juz sie na to gapie, ze nic nie widze.

Soft: Max 8&9 (pierwszy plan) + VRay 1.5, Vue Infinite 5 (drugi plan), Photoshop (tekstury, dosc sporo podmalowywania poprawiania i innego dlubania w renderach).

Wersja w pelnej wielkosci (3tys w podstawie, spory obrazek).

coast_1200.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dooobre, wiesz że zawsze będziesz moim guru ;) zwłaszcza ten drugi plan taki przyjemny. Jedyne czego mi brakuje, to może trochę więcej niebieskiego lub żółtego na pierwszym planie. Trochę za bardzo odcina się od tła... wiesz levelsami w photoshopie i będzie super :P

Napisano

obrazek rewelka :) ale rzeczywiscie na 2gim planie nie gra perspektywa, po prostu jak zobaczylem first tajm to myslalem ze tam wodospad jest :D

ale i tak obrazek superos :)

Napisano

Też uważam, że perspektywa drugiego planu troche kuleje. I jeszcze troche zabardzo pierwszy plan odcina się od drugiego. Szczególnie to drzewko ;)

Ale tak pozatym to bardzo przyjemna praca :)

Z ciekawości:

Ile to się renderowało?

Pozdrawiam

Gość _Kreska_
Napisano

no bardzo przyjemna pracka, podoba mi sie! Drugi plan tez jest chyba ok, a ta perspektywa to chyba wydaje sie bledna przez ten horyzont, za ciemna cześć styku nieba z wodą.

Napisano

Dzieki wszystkim za komentarze.

Touch: Dzieki!

banana.split: Hmmm... troche siedzialem nad tym w Photoshopie zeby sie to skladalo w calosc, wydawalo mi sie, ze jest ok, ale moze masz racje, ze nie do konca mi sie to udalo.

Master Kiełbaster: Perspektywa faktycznie troche kopnieta, dopiero jak mi napisales o tym to zauwazylem, traba ze mnie bo powinienem byl to wczesniej obczaic. No coz, zmeczenie materialu chyba.

KLICEK: Dzieki! Perspektywa: patrz wyzej

obo: Perspektywa i plany: patrz wyzej. Ile sie renderowalo? w sumie to dokladnie nie wiem. Pierwszy plan w maxie policzyl sie przez noc, druga noc drugi plan w Vue, w sumie na pewno nie wiecej niz 24h, mysle, ze sporo mniej.

_Kreska_: Tak, horyzont jest moze faktycznie troche nieteges, za wyrazny itd, ale pespektywa jest tez kompnieta (kurcze, ale samokrytyka mi wychodzi, hehe...)

Tomuś: nie wiem co to za gra, bo sie nie znam, ale mialo byc wlasnie bajkowo, wiec chyba mi sie udalo.

Tomek Kosiorek: Jazeniowa w oknie to jeden z elementow na ktore zabraklo mi pomyslu, a jak brakuje pomyslu to wychodzi cienko, bo na sile, wiec zgadzam sie. O perspektywie juz bylo, a kwiatki mi sie akurat podobaja, pewnie kwestia gustu.

sloqer: milo, ze sie to do czegos przyda :)

Napisano

Tak, drzewa w tle to tez 3d, kazda galazka, moze nie listek. Nie, nie jestem taki poje..any zeby to modelowac, drugi plan zrobilem w Vue, tam takie rzeczy robi sie szybko i przyjemnie przy malym nakladzie pracy.

Napisano

chodziło mi o subtelną różnicę, bo w jak będą za bardzo jednolite, to nie będzie się czuło głębi.. szybki ruch levelsami. wiesz, jeszcze jednego brakuje mi na tej pracy... nie ma żadnego życia, może jakieś zwierzątko na pierwszym planie.. (jamnik?? ) ;)

Napisano

Hmm..dorzuciłbym coś kreatywnego..może coś do texturki skał po lewej?;)

Ale pracka świetna. Zadbałeś nawet o zamki i (jak dobrze widzę) statki gdzieś tam w tle, o których zwykło się zapominać.

Napisano

carlosss: trawa to nic nadzwyczajnego, kilka razy VRayFur z roznymi materialami (kolorami), dlugosciami i innymi parametrami + domalowanie czesci w Photoshopie. Inne zielska, kwiatki itd to proste modele rozrzucone scatterem.

Napisano

no niee no, pracka fajna.

ta perspektywa troszke rzeczywiscie jakby byl tam wodospad, ale nie martw sie, natura tworzy dziwniejsze rzeczy czasem sama ;))

i jamnik w sumie to naprade swietny pomysl :-)

i jeszcze co do uwag: flaga wyglada jakb ybyla zrobiona z pogietego kawalka plastiku :-)

kamien taki duzy po lewej stronie calkowicie przy krawedzi jest jakis dziwny ;)

a pozatym to najz, :))))

Napisano

Bardzo ładna pracka imo jest trochę nie gra kolorystycznie (chodzi mi o poszcególne plany), ale ogólnie u bravo bravo!

mankamenty:

Jednak kwiatki i paprotki gryzą w oczy, mogłyby być lepsze, nie przyłożyłeś się:)

Linia horyzyntu też taka jak skalpelem pojechana.

Gratuluję ukończenia!

Napisano

dzieki za komentarze

sammael_at: jamnika mam juz dosc, zwlaszcza takiego jednego... Co do flagi, to chyba masz racje, za to kamien mi sie jednak podoba taki jaki jest

oskar_h: dzieki!

Lewus: z horyzontem masz racje, co do kolorow i zielska to jakos nie widze z tym wielkiego problemu, ale jak juz pisalem nic nie widze na tym obrazku juz ;)

Napisano

rewelacyjne tlo! Praca sama w sobie tez bardzo ladna, bajkowa, ale tlo mnie powala :) Widzialem juz rozne efekty z Vue i wciaz jestem pod wrazeniem tego softu. Sorry, nie mialem czasu wszystkiego czytac - jak laczyles sceny z Vua i Maxa? Shop czy importowales cos?

Napisano

dzieki VoNd. Polaczenie to tylko photoshop, co okazalo sie bledem, bo nie zauwazylem, ze perspektywa nie do konca sie zgadza jak niektorzy zauwazyli. Gdybym poprzeniosl kamere to pewnie uniknalbym tego bledu.

Napisano

no niesety na drzwku po prawej widac to wklejanie, lewa strona wyszła lepiej, ogólnie baardzo miło sie na to patrzy, kocham taki klimat

oblivionowo-ghoticowy

Napisano

coś jakby nie gra z oświetleniem, objekty nie łączą się ze sobą, wygląda jak posklejane.

światło w oknie jest zbyt jasne jak na dzień

bardzo podoba mi sie drzewo z prawej.

Napisano

Kub@: faktycznie drzewko troche sie odcina.

Ania: ze swiatlem w oknie masz masz ewidentnie racje, odpuscilem. Fajnie, ze drzewko Ci sie podoba.

pecet: dzieki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności