Napisano 14 Listopad 200321 l Witam! To właściwie moja pierwsza praca w Maxie (oczywiście jeszcze wiele do zrobienia). Ma być z tego taka krótka animacja, ale wstępnie chce się dowiedzieć, czy warto to kończyc... :)
Napisano 14 Listopad 200321 l Jakoś mi sie nie chce wierzyć że to Twoja pierwsza pracka w maxie no ale skoro tak twierdzisz. Pewnie, że warto kończyć (z maxem jak z kobietą [lol2] zacząłeś to nie przerywaj przy końcu :P) Chciałbym zobaczyć te animke wiec mam nadzieje, że ją nam pokarzesz. Jak narazie mnie sie podoba to co widze:D
Napisano 14 Listopad 200321 l Pierwsza praca w maxie a wczesniej na czym pracowales ? pracka misie bardzo podoba, z mgla bedzie zajebiscie wygladac:)
Napisano 14 Listopad 200321 l fajne. Ta droga sie konczy tam dalej czy tuz sa samochodem? fajnie zalatwiles texturka okna (chyba ze je modelowales to sorry)
Napisano 14 Listopad 200321 l ciekawy klimacik ale czego w tej pracce brakuje jest futuryzm niewime moze sie myle ale dlamnie troszke za zywo tam jest na na przyszlosc -przyszlosc raczej sie kojarzy nowoscia a jak i nowosc to kosztem czegos , :) jakis mroczny klimacik bym zaimpletowal w ta pracke ogolnie bardzo mi sie podoba :)
Napisano 14 Listopad 200321 l ogólnie fajny klimat ale moim zdaniem ta część na której stoi statek powinna być poniszczona i brudna i ogólnie troszke ciemniejsza.
Napisano 14 Listopad 200321 l Autor Zgodnie z ogólną sugestią juz pracuje nad mgłą i jakimś ruchem w tle (pare latjących pojazdów). Ponieważ pojawiły sie drobne wątpliwości co do mojego \"slicznego\" stateczku (to nie samochód) zamieszczam jego wstępne rendery. Aha, a lądowisko jest jeszcze nieoteksturowane, dlatego tak badziewnie wygląda.
Napisano 14 Listopad 200321 l Ja też nie wieże. Możę pierwsza w maxie, a przedtem siedziłeś w Mayi? Albo w lightwavie?. A może pierwsza w maxie 6? [rotfl] A tak na serio, to kiedy zacząłeś się bawić w maxie?? Bo pracka bardzo gitez jak na razie. Podoba mi się ten glow w silnkach. Taki... fajny..
Napisano 14 Listopad 200321 l Autor Ech...niedowiarki :) W Maksie to pierwsza scenka, którą zdecydowalem się dokończyć. Wcześniej bawiłem sie trochę LightWave\'em, a w zamierzchłych czasach jeszcze dosowym 3DS. Ale od 2 miesięcy katuje non stop Maxa i po przerobieniu kilku tutoriali stwierdziłem, ze mogę cos na forum pokazać:D
Napisano 15 Listopad 200321 l Niezła \"pierwsza\" pracka. W mieście przydały by się jakieś reklamy na budynkach. Chyba, że to jest miasto komunistyczne i coś takiego jak wolny rynek tam nie istnieje. Wtedy możesz zamieścić bilboardy nawołujące do pracy:D
Napisano 15 Listopad 200321 l Autor Niewielki update: teksturki na lądowisku i mgła...nie wiem czy z tą mgłą o to chodziło, ale nie chciałem przesadzić :)
Napisano 15 Listopad 200321 l no nieźle ci to wyszło ja bym dodał jeszcze kilka latających statków a co do nieba to bym walną taką ogromną błękitną planete (tak wielką żeby na połowie nieba zmieścić tylko małą jej część) naoglądałem się takich ładnych ujęć w grze O.R.B. (out-world resource base) polecam !!!
Napisano 16 Listopad 200321 l te inne pojazdy w tle moglbys porozmieszczac w takich pasmach/ arteriach - zeby wygladalo na zorganizowany ruch - takie obiekty widoczne z daleka nie musza byc skomplikowane wiec mozesz ich duzo nawsadzac :) ps. super ci to idzie - fajnie trzyma klimat a ta mgla w odcieniu sepii tez jest wypas - jak juz ktos wspomnial - planeta (albo ksiezyc) w tle bylby dobrym pomyslem (albo chociaz jakies zachodzace slonce)
Napisano 17 Listopad 200321 l nie żebym się czepiał, ale dlaczego się w tych wszystkich budynkach światło świeci skoro jest dzień (przynajmniej tak to wygląda)??
Napisano 17 Listopad 200321 l Dopisuje się do tego co napisał Bacry. Pełno reklam i nie zapomnij o reklamie max3d.pl :D
Napisano 17 Listopad 200321 l w tej liście życzeń poproszę o nadanie głębi - bo teraz jest tak jakby nie istniało tam powietrze
Napisano 18 Listopad 200321 l Autor Ok podłożyłem w tle planetkę i zmieniłem pare drobiazgów, ale ponieważ nie mam ostatnio czasu, więc wyszło gorzej niż poprzednia wersja :( W każdym razie uwzględnie wszystkie życzenia(szczególnie to z reklamą max3d.pl :D) jak tylko złapie wolną chwilę.
Napisano 18 Listopad 200321 l czemu niby ten ostatni render jest gorszy od poprzedniego? jak dla mnie wygląda lepiej
Napisano 18 Listopad 200321 l Muszę sobie sprawić taki balkon. Bardzo atrakcyjna scenka, tylko rzeczywiscie ciut sie to wszystko zlewa.
Napisano 18 Listopad 200321 l No fajnie fajnie, coraz lepiej. Tylko chyba troche zbyt ostry cien pod pojazdem, ogolnie swiatlo powinno byc bardziej adekwatne do tego pochmurnego nieba.
Napisano 23 Listopad 200321 l A moim zdaniem jest swietnie kolorystyka szczególnie tylko mi osobiscie troche trzeszkadzają te poklonowane budynki