Petrov Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Witam! To właściwie moja pierwsza praca w Maxie (oczywiście jeszcze wiele do zrobienia). Ma być z tego taka krótka animacja, ale wstępnie chce się dowiedzieć, czy warto to kończyc... :)
soshka.cg Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Jakoś mi sie nie chce wierzyć że to Twoja pierwsza pracka w maxie no ale skoro tak twierdzisz. Pewnie, że warto kończyć (z maxem jak z kobietą [lol2] zacząłeś to nie przerywaj przy końcu :P) Chciałbym zobaczyć te animke wiec mam nadzieje, że ją nam pokarzesz. Jak narazie mnie sie podoba to co widze:D
Batou Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Bardzo fajnie tylko troszkę brakuje mi tu mgły.
Bobby_digital Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Pierwsza praca w maxie a wczesniej na czym pracowales ? pracka misie bardzo podoba, z mgla bedzie zajebiscie wygladac:)
Brolias Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 fajne. Ta droga sie konczy tam dalej czy tuz sa samochodem? fajnie zalatwiles texturka okna (chyba ze je modelowales to sorry)
marek pta Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 praca ładna, dawaj mgłę. Wszędzie...na maxa. Bez tego nie ruszy!
Predator Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 ciekawy klimacik ale czego w tej pracce brakuje jest futuryzm niewime moze sie myle ale dlamnie troszke za zywo tam jest na na przyszlosc -przyszlosc raczej sie kojarzy nowoscia a jak i nowosc to kosztem czegos , :) jakis mroczny klimacik bym zaimpletowal w ta pracke ogolnie bardzo mi sie podoba :)
javor Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 ogólnie fajny klimat ale moim zdaniem ta część na której stoi statek powinna być poniszczona i brudna i ogólnie troszke ciemniejsza.
Petrov Napisano 14 Listopad 2003 Autor Napisano 14 Listopad 2003 Zgodnie z ogólną sugestią juz pracuje nad mgłą i jakimś ruchem w tle (pare latjących pojazdów). Ponieważ pojawiły sie drobne wątpliwości co do mojego \"slicznego\" stateczku (to nie samochód) zamieszczam jego wstępne rendery. Aha, a lądowisko jest jeszcze nieoteksturowane, dlatego tak badziewnie wygląda.
wiggles Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 pierwsza praca ??[lol2][lol2][lol2][lol2][lol2] jassssssnee.......
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Ja też nie wieże. Możę pierwsza w maxie, a przedtem siedziłeś w Mayi? Albo w lightwavie?. A może pierwsza w maxie 6? [rotfl] A tak na serio, to kiedy zacząłeś się bawić w maxie?? Bo pracka bardzo gitez jak na razie. Podoba mi się ten glow w silnkach. Taki... fajny..
Petrov Napisano 14 Listopad 2003 Autor Napisano 14 Listopad 2003 Ech...niedowiarki :) W Maksie to pierwsza scenka, którą zdecydowalem się dokończyć. Wcześniej bawiłem sie trochę LightWave\'em, a w zamierzchłych czasach jeszcze dosowym 3DS. Ale od 2 miesięcy katuje non stop Maxa i po przerobieniu kilku tutoriali stwierdziłem, ze mogę cos na forum pokazać:D
Bacry Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 Niezła \"pierwsza\" pracka. W mieście przydały by się jakieś reklamy na budynkach. Chyba, że to jest miasto komunistyczne i coś takiego jak wolny rynek tam nie istnieje. Wtedy możesz zamieścić bilboardy nawołujące do pracy:D
Petrov Napisano 15 Listopad 2003 Autor Napisano 15 Listopad 2003 Niewielki update: teksturki na lądowisku i mgła...nie wiem czy z tą mgłą o to chodziło, ale nie chciałem przesadzić :)
javor Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 no nieźle ci to wyszło ja bym dodał jeszcze kilka latających statków a co do nieba to bym walną taką ogromną błękitną planete (tak wielką żeby na połowie nieba zmieścić tylko małą jej część) naoglądałem się takich ładnych ujęć w grze O.R.B. (out-world resource base) polecam !!!
Batou Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 Bardzo fajnie ci to wyszło. Mgła jest ok. [soczek]
Bobby_digital Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 Pieknie :) mgly troche wiecej by sie przydalo w moim odczuciu :)
ftorek Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 te inne pojazdy w tle moglbys porozmieszczac w takich pasmach/ arteriach - zeby wygladalo na zorganizowany ruch - takie obiekty widoczne z daleka nie musza byc skomplikowane wiec mozesz ich duzo nawsadzac :) ps. super ci to idzie - fajnie trzyma klimat a ta mgla w odcieniu sepii tez jest wypas - jak juz ktos wspomnial - planeta (albo ksiezyc) w tle bylby dobrym pomyslem (albo chociaz jakies zachodzace slonce)
kowalski Napisano 17 Listopad 2003 Napisano 17 Listopad 2003 nie żebym się czepiał, ale dlaczego się w tych wszystkich budynkach światło świeci skoro jest dzień (przynajmniej tak to wygląda)??
soshka.cg Napisano 17 Listopad 2003 Napisano 17 Listopad 2003 Dopisuje się do tego co napisał Bacry. Pełno reklam i nie zapomnij o reklamie max3d.pl :D
boowa Napisano 17 Listopad 2003 Napisano 17 Listopad 2003 w tej liście życzeń poproszę o nadanie głębi - bo teraz jest tak jakby nie istniało tam powietrze
Petrov Napisano 18 Listopad 2003 Autor Napisano 18 Listopad 2003 Ok podłożyłem w tle planetkę i zmieniłem pare drobiazgów, ale ponieważ nie mam ostatnio czasu, więc wyszło gorzej niż poprzednia wersja :( W każdym razie uwzględnie wszystkie życzenia(szczególnie to z reklamą max3d.pl :D) jak tylko złapie wolną chwilę.
kowalski Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 czemu niby ten ostatni render jest gorszy od poprzedniego? jak dla mnie wygląda lepiej
leander Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Muszę sobie sprawić taki balkon. Bardzo atrakcyjna scenka, tylko rzeczywiscie ciut sie to wszystko zlewa.
wiggles Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 troche nie wiadomo gdzie patrzec ale ogolnie dobre wrazenie robi
Dr. eA Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 No fajnie fajnie, coraz lepiej. Tylko chyba troche zbyt ostry cien pod pojazdem, ogolnie swiatlo powinno byc bardziej adekwatne do tego pochmurnego nieba.
xMark Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 to nie moze byc twoja pierwwsza praca nooo way:P
WIERZBA Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 Daj jakieś bannery z reklamami :)) dodadzą trochę życia .
felav Napisano 23 Listopad 2003 Napisano 23 Listopad 2003 A moim zdaniem jest swietnie kolorystyka szczególnie tylko mi osobiscie troche trzeszkadzają te poklonowane budynki
Rekomendowane odpowiedzi