Jim mee Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Co byście zrobili z kompem - P4 3.4Ghz 1.5G ramu 9550 Radeon by Ati Asus P4C800- E deluxe Warto coś takiego zostawić i dodać do farmy ? postawić server na tym czy sprzedać ? Jeszcze ktoś kupuje takie rzeczy ?
piksar Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 postawić serwer - zostawić w domu zainstalowac wiadomy soft i jak nowy komp renderuje używac starego niegdy nie podłączać nowego super sprzetu do sieci i Internetu fire ścianki, antywirusy i inne gó*** zjadają cenna moc.
piotrek Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Dokładnie - zostaw sobie to jako sprzęt do Internetu. Jeśli nie masz miejsca w pokoju/domu - wywal monitor, klawiaturę i zostaw samą skrzyneczkę. Do rendererów i innych obliczonek też może się przydać.
Orangegraphics Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 albo monitor z przełącznikiem sygnałów;) i to samo co wyżej wymienieni. ten do internetu a super wypas do 3d;)
piksar Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 albo monitor z przełącznikiem sygnałów;) i to samo co wyżej wymienieni. ten do internetu a super wypas do 3d;) właśnie ja tak mam i sprawdza się (monitor DVi/D-sub)
mirach Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 dżizas, ja na polowie tego zyje i pracuje, a ten mówi "co zrobić ze starym" :D
pionix Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Jak nie wiesz co z tym zrobić to mi daj :p Tak na poważnie to ja bym dołożył ramu i zrobił mini farmę. Zawsze do jeden bucket więcej ;)
kozioo Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Ja bym sprzedal, póki taki zestaw jest jeszcze coś wart;)
Orangegraphics Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 sory za miniofftop ale Piksar jak rozwiązałeś problem z Myszką i Klawą? przy każdym przełączeniu inputa od monitora wędrujesz pod biurko i zmieniasz wtyczki?:D Bo też tak chciałem sobie sklecić kompa ale nie wiem właśnie jak to rozwiązać...:)
piksar Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 sory za miniofftop ale Piksar jak rozwiązałeś problem z Myszką i Klawą? przy każdym przełączeniu inputa od monitora wędrujesz pod biurko i zmieniasz wtyczki?:D Bo też tak chciałem sobie sklecić kompa ale nie wiem właśnie jak to rozwiązać...:) drugi klawikord i gryzoń
dokturpotfor Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 ja polecam rozwiazania z mojej dawnej pracy ktore sprawnie przenosza sie na grunt domowy (tzn obslugi bezmonitorowych, bezklawiaturowo - bezmyszowych pudelek) mianowicie terminal services + rdesktop, albo po prostu X-forwarding, po lokalnej sieci dziala bomba.
miriam Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 Staruszek powiadasz ;D, hahaha, do niedawna na celku 800 śmigałem, a tukej taki sprzęciorek ;], jak go nie chcesz wrzuć to na Allegro albo daj ogłoszenie u nas, choć ja bym go zostawił jako serwerek, klaster, albo . . . możliwości jest wiele. Pozdr.
briz Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 używam coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item191761786_przelacznik_switch_kvm_2xpc_komplet_kabli_kvm.html tylko switch 4 porty i zdaje się innej firmy, ogólnie przydatne urządzenie jeśli masz więcej niż 1 kompa.
illy Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 to jest stary komp???? kurde, do niedawna 2 kompy u mnie w domu razem byly gorsze hehehe ale sa sklepy gdzie mozesz go zostawic w rozliczeniu i kupic lepszy
ttaaddeekk Napisano 10 Maj 2007 Napisano 10 Maj 2007 briz - a monitor włącza sie wylaczy przy kazdym pzrełączaniu ? jak tak to lepiej sobie zapodac program vnc , i masz obraz z 2giego kompa w okienku, nawet nie muli :)
Jim mee Napisano 10 Maj 2007 Autor Napisano 10 Maj 2007 Dzięki Chopaki za repsy. Opcje zostawienia na serv brałem pod uwage , albo faktycznie jako cześć renderfarmy. Dokturpotfor jeśli mogłbyś poszerzyć co to takiego "terminal services + rdesktop, albo po prostu X-forwarding" Za tip z niepodłączaniem kompa do netu dzięki , ale .... przecież te wszytkie aktualizacjie itp ... jak ja to przerzucę na nowy system jak nigdy nie zobaczy netu ;?
briz Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 briz - a monitor włącza sie wylaczy przy kazdym pzrełączaniu ? jak tak to lepiej sobie zapodac program vnc , i masz obraz z 2giego kompa w okienku, nawet nie muli Nie ma potrzeby włączać/wyłączać monitora, jasne jest że przy przełączaniu monitor automatycznie zmienia rozdzielczość, lub tryb tekstowy/graficzny. Kompy przełączasz za pomocą skrótu na klawiaturze.
Rekomendowane odpowiedzi