Napisano 2 Czerwiec 200717 l Piąta część popularnej serii 'Shrek' będzie ostatnią. Poinformował w wywiadzie dla news.awn.com Jeffrey Katzenberg. 'Shrek Third' jak dotąd przyniósł zysk równy 217 mln $ w USA. Twórcy 'Shrek'a' rozpoczęli już prace nad częścią czwartą, której premiera przewidywana jest na rok 2010. [link]
Napisano 2 Czerwiec 200717 l A już myślałem, że ilość odcinków Shreka pobije "Modę na sukces". Może twórcy pójdą po rozum do głowy i zdecydują dalej kontynuować tego tasiemca.
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Oni wiedzą co robią. 5 odcinków to górna granica sequelowa, dająca radę utrzymać poziom. Moda na sukces poziomu nie ma, więc można ją bez utraty jakości ciągnąć.
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Nie widziałem trójki, ale, jak dla mnie, 2 to była już żenada poniżej poziomu.
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Ja do 2 miałem zastrzezenia już po pierwszym jej obejrzeniu i dopiero z czasem się przyzwyczaiłem do nowych wątków i faktu, ze nie jest ona tak sielankowa, jak pierwsza. I dobrze, że nie jest, bo prawdziwe życie jest ciekawsze niż dowolna sielanka.
Napisano 2 Czerwiec 200717 l mi też jedynka bardziej się podobała, dwójka już mniej, w trójce będą dzieciaki w czwórce nie wiem ale w piętce to powinni wszyscy umrzeć to byłoby co oglądać :D
Napisano 2 Czerwiec 200717 l nie wierze ze skoncza na 5ce. za duzo kasy im to przynosi zeby mieli samym sobie podciac zyly zlota ;P pozdr
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Tadzio - jak zaczną robić kiche (co może nastąpić po wyczerpaniu pomysłów) to już niebędą takie żyły złota. Czasem lepiej zabrać się za coś nowego.
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Pomysł wyczerpał się po pierwszej części, ale bazując na tym sukcesie, zamiast wysilić się i sworzyć nowe postacie, producent (Dreamworks?) postanowił wykorzystać te istniejące, które i tak przyniosą sukces przy odpowiedniej reklamie. Nawet w dziesiątej części. Wypuszczają nową część, a ludzie i tak idą do kina, kupują DVD czy jakieś tam gadżety. Ot - komercja. Coż - masowy odbiorca nie jest zbyt wymagający i można mu wcisnąć wszystko. Jedyne co można zrobić, to pozazdrościć producentom.
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Nie marudźcie, przynajmniej interes się kręci. A co by nie było, nie jedna osoba z forum nie pogardziłaby pracą przy Shreku choćby 7, nie mówiąc o samej pracy dla DreamWorks ;)
Napisano 3 Czerwiec 200717 l Mi jedynka troche zbrzydła. Chętnie ogladne 3 i wtedy dopiero ja ocenie. A co do kolejnych epizodów...To zalezy czy zdołają wymyślec cos ciekawego...