Skocz do zawartości

Scena 3D: Astro down

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Kreska_
Napisano

Witka

taka scenka, wydaje mi sie że nawet jeszcze nieskończona, ciągle myśle nad tłem i moze innymi kolorkami. Zmiany jak beda to niewielkie więc umieszczam w finished :)

astrodown.jpg

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jag sie masz ?

tak wiec super ! jezeli chcesz sie bawic kolorem, to zdecydowanie poszedł bym w zółc mocniej przepalajac tył jednoczesnie odcinajac postac od tła :)

ale podloze wali odlskulem !

Napisano

hello.

twarz mi nie pasuje, jakos ta glowka sie odcina od reszty, tlo faktycznie oldschoolowe, ale za to kombinezon jest swietny! bardzo podoba mi sie model jak i material. grejt! i swietne oswietlenie.

pozdrawiam

Napisano

ogolnie fajowe ale jak wyzej napisane, glowka cos tak nie pasuje, ale za to fajne ubranko.

a tak wogole to co się stało ze krew leci ? ;)

Gość ant-3d
Napisano

No wlasnie jak reszta mowi, glowa zupelnie nie pasuje, jakby z innej bajki. Kombinezon bardzo dobrze wyglada, troche tez otoczenie poziom nizej. Caloksztalt bardzo oki :)

Napisano

kombinezon rewelka !

Glowa faktycznie odstaje, a jesli chodzi o tlo to, nawet jezeli bedziesz zmieniac, widzialbym je lekko zblurowane.

Pozdrawiam.

Gość _Kreska_
Napisano

hej

dzieki za komentarze:)

a co do glowy to sam juz nie wiem, zalezalo mi na tym zeby sie odcinala, torche jak na plakacie do solarisa z clooneyem, dlatego podświetliłem ją ostro od środka, znaczy sie w tym kasku te lampki porobiłem.

SoAd: tekstura w fotoszopie robiona, a normalka (chyba zbiore baty od zbruszowcow) zrobiona z disa, tzn zrobilem disa w ztce a pozniej z tego normala w fotoszopie. No nie wiem jak sie te normale robi, w 2 jeszcze jakoś szło ale licencja mi wygasła a w 3 w ogole nic nie kumam :P

a z tłem myślałem jeszcze o spadających kawałkach statku, taki deszcz spadających gwiazd albo o jakimś przelatującym statku nad głową, to dopiero bylby oldskul:)

Gość Raffaello
Napisano

materiał kombinezonu zrobiłeś rewelacyjnie!

a czy mógłbym cie prosić o siateczkę, jak można? model....... naprawdę przemyślany

Gość _Kreska_
Napisano

a proszę bardzo Raffaello, siata...

siatka.jpg

Gość _Kreska_
Napisano

moze ma za długą, i w tali za szczupła i plecak za mały :P

Gość spokojny
Napisano

Aż prosi się o komentarz. Pracka pierwsza klasa!

Gość _Kreska_
Napisano

dzieki za wszystkie komenty, przygotowalem jeszcze jedna wersje biorąc poprawki na to co napisaliści, no przynajmniej sie starałem :)

astrodown1.jpg

Napisano

super praca:]

Proporcje chyba złe. Głowa za mała do całego ciała. I tło okropnie z-jotpegowane- słabej rozdziałki chyba

Ostro dajesz z tymi prackami ... tylko nie waż się iść w ilość pomijając jakość ;)

pozdro

Gość _Kreska_
Napisano

rozdzialka jest wporzo, przesadziłem z kompresją, teraz powinno być lepiej...

Gość ant-3d
Napisano

Teraz naprawde wszystko bardzo fajnie wyglada tylko kurcze czly czas ta glowa taka jakas plastikowa...

Napisano

No gratuluje ładna pracka. Tylko tło jakoś nie pasuje, moze lepiej pasowało by w dzień, lub wieczorkiem, a w oddali dwa wielkie księżyce zamiast tych mgławic i gwiazd. No i ucho jakieś takie duże i spłaszczone:)

Napisano

pracka super

mi sie nie podoba tylko wcięcie w talii na kombinezonie , myśle że te kombinezony sa zbyt sztywne żeby podkreślać płeć astronauty.

Gość Raffaello
Napisano

nie no czapki z głów! teraz to dopieściłeś!

Piksar to jest nowoczesny strój astronauty więc może podkreślać talie, 20 wiek minął ;)

Napisano

Wow, zajebiscie wyszlo. To normalki są czy bump? I jeszcze jedno: równiez robie kosmonautę aktualnie, jezeli puszczałeś to przez vraya jakiego materiału na szybe uzyłeś bo ja nijak nie moge zrobić przeżroczystej szybki :| ?

Napisano

bardzo ładne, jest klimacik, obrazek coś opowiada, świetny warsztat, no super

kombinezon wyszedł świetnie

wersja szara mi się trochę bardziej podoba, ponieważ widać usta i ładniejsze niebo, to pomarańczowe światło do tej sceny jakoś mi nie pasuje

jedynie jej włosy są trochę dziwne

Gość _Kreska_
Napisano

dzieki panie i panowie za słowa krytyki :)

co do materialu kosmonautki to fałdki są normalkami a reszta bumpem.

szybka chyba normalna, jakis udziwnień nie było, no poza tym ze zrenderowalem 2 raz, raz calość a później same odbicia, na screenie widac co i jak bylo ustawione, wyłączyłem jeszcze cast shadows dla szybki..

włosy dziwne bo to nie włosy :] tylko taki czepek...

zrzut.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności